III. Helios Nemzetközi Alkotótábor

Hunguest Hotel Helios Hévíz - Nemzeközi AlkotótáborImmár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Helios Nemzetközi Alkotótábor és kiállítás, mely már az eddigi esztendőkben is méltán nagy sikert aratott mind a résztvevő kiállító művészek, mind a rendezvényt felkereső látogatók körében. 2011-ben is a hévízi Hunguest Hotel Helios***superior szálloda és annak gyönyörű 45.000 m2-es parkja ad otthont az eseménynek, mely nyugodt, tökéletes környezetet biztosít a feltöltődésre és ihletre vágyó művészek részére. A rendezvényre számos vendégművész, köztük moldáv, dán, román, orosz, ukrán, francia és kanadai festő, szobrász, fotóművész és grafikus érkezik. Az alkotótábor megnyitó ünnepsége 2011.04.28-án a Hunguest Hotel Heliosban volt.

A két hét alatt számos rendezvény színesíti az alkotótábor programját:
2011.04.28-án Moldáv est a Hunguest Hotel Panorámában.
2011.05.05-én Moldáv est a Hunguest Hotel Heliosban.
Folklór misszió: A zene evolúciója a népi hangszerek és a néptánc tükrében. Magyar táncház tanítással. Közreműködők: Gulyás Ferenc - NOX együttes népi hangszeres zenésze, Torma Zsolt - NOX koreográfusa.

2011.04.30-án Moldáv kulináris vacsora a Hunguest Hotel Heliosban.
2011.05.07-án Íz lelj Hunguest Hotels Gasztrofesztivál a Hunguest Hotel Panorámában
Zalai és moldáv gasztronómai sajátosságok bemutatójával valamint folklor programok: Cigányszerelem – fáklyás néptáncbemutató, moldáv népi szokások és táncok, helyi kézműves bemutató.
A rendezvény záró ünnepségét 2011.05.08-án 13 órakor a Hunguest Hotel Panorámában tartjuk.
A záró ünnepély egyben a 2011.05.08-tól megtekinthető III. Helios Nemzetközi Alkotótábor
Kiállításának és Vásárának a megnyitója is.