Adventi készülődés Bükfürdőn

2015. november 30.

Nem kell messzire utaznunk, ha szeretnénk testileg és lelkileg is ráhangolódni a karácsony áldott napjaira. Nyugat-Dunántúl szívében, festői környezetben igazi adventi hangulattal várja vendégeit Bükfürdő.

Ebben a sokoldalú fürdővárosban minden feltétel adott, hogy megpihenve és örömmel adhassuk át magunkat az ünnepeknek. Megmártózhatunk a selymes, egyedi összetételű gyógyvízben, hatalmas sétákat tehetünk a kincset érő tiszta és friss levegőben, érintve a város szívében felállított új Betlehemet. Kedvünkre válogathatunk a helyi termelők portékái közül az Adventi vásáron és együtt gyújthatjuk meg a város lakóival a szeretet gyertyáit az adventi koszorún.

Minden adventi vasárnap 14.00-18.00 óra között adventi kirakodóvásár, 17.00 órakor közös gyertyagyújtás, a gyerekeket pedig 15.00-17.00 óra között karácsonyváró kézműves játszóház várja, az állandó programok mellett számos kulturális és szórakoztató programmal is készül a város.

Adventi programok Bükfürdőn

November 29., vasárnap
A Büki MSK – Sportcsarnok szolgál helyszínéül a Hagyományok útján című zenei programnak, amelyen a helyi lakosokból álló, de nemzetközi hírű, Pannon Cigányzenekar és Pál István Szalonna és Bandája közös koncertjét hallgathatjuk meg. A program mellett szól az is, hogy a belépés ingyenes!

December 6., vasárnap

Karácsonyi dallamok repítik messze a hallgatóságot a helyi kórusok zenei szánjával. A gyerekekkel pedig közösen várhatjuk a Mikulást hazánk egyik legnagyobb fedett játékbirodalmában, a Napsugár Parkban.

December 13., vasárnap
A gyermekeke legnagyobb örömére idén is közösen díszíthetik fel a város karácsonyfáját az Eötvös Parkban az itt élők és a vendégek. A gyerekek saját készítésű díszekkel is készülhetnek, a karácsonyi angyalok legnagyobb örömére. A szülők sem maradnak program nélkül, hisz 16.30 órai kezdettel a Sok-Szín-Pad Társulat ünnepi előadása szórakoztatja a nagyérdeműt.

December 19. szombat
Igazi zenei csemege várja a vendégeket, Vásáry André adventi koncertje a Büki MSK – Színháztermében. Érdemes a jegyet elővételben, kedvezményes áron megváltani. (Jegy ár: elővételben: 750.- Ft, a koncert napján: 1.000.- Ft)

December 20., vasárnap
15.00 – 18.00 óra között visszautazhatunk egy kicsit a középkorba. Az adventi vásár színes forgatagában énekmondók, azaz Regősök kísérik az utunkat.

Részletes információ: www.visitbuk.hu

A cikk forrása: turizmusonline.hu