Balázs Mester Díj

Örömmel tesszük közzé a "Balázs Mester" Alapítvány kuratóriumának közleményét, hiszen a gyógy- és wellness szolgáltatásai révén ismert és elismert Hunguest Hotels a gasztronómiában is magas minőségi sztenderdekkel dolgozik. Számos nemzetközi siker a jutalma ennek a munkának, ezzel együtt továbbra is örömmel fogadjuk minden kedves vendégünk elismerését (mint a művészek a tapsot - és e hasonlat nem is oly távoli). Bízunk abban, hogy a Balázs Mester Díjra is kaphatnak jelölést séfjeink, akár Öntől, kedves Olvasó.


A KÖZLEMÉNY:

A „Balázs Mester” Díjat 2009. február 3-án ismételten szeretnénk átadni, immáron negyedszer! Fenti díjra pályázhatnak mindazok, akik a „Balázs Mester” Alapítvány céljait magukénak érzik.

Célok: a hagyományos magyar gasztronómia további kutatása. A hagyományos magyar konyhaművészet és vendéglátás még feltáratlan területeinek ápolása, megőrzése és bemutatása az utókor számára.

Draveczky Balázs - Balázs Mester DíjA ”Balázs Mester” Alapítvány 2004 februárjában alakult meg, Dr. Draveczky Balázs a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum váratlanul elhunyt igazgatója szellemi örökségének feldolgozására, ápolására, közzétételére. Igazgatói évei alatt „morzsalapáttal” gyűjtötte össze a magyar, hagyományos gasztronómia gyöngyszemeit. Több kultúrtörténeti írása jelent meg még életében, a fenti témákban. A díjat megkaphatják mindazok a személyek, akik a vendéglátás, cukrász stb. szakmákban jeleskednek a fenti feltételek szerint hagyományőrzésben. Jelöltek lehetnek a hagyományőrző társulások, egyesületek, szakmai oktatók, gasztronómiai szakírók stb.

Javaslatot írásban lehet eljuttatni a Petőfi Irodalmi Múzeumba, Maróti István részére, 2008. december 31-ig. Rövid indoklást kérünk a javasolt személy vagy hagyományőrző társulás, egyesülés tevékenységéről, az elbírálás megkönnyítése miatt.  A „Balázs Mester” Díj átadása hagyományosan a Károlyi Étteremben lesz (Bp. V. Károlyi Mihály utca 16.) lesz a fent megjelölt időpontban.

A „Balázs Mester” Alapítvány munkáját kérjük, segítse adója 1%-nak felajánlásával! Adószám: 18183557-1-42.

Köszönettel:

„Balázs Mester” Alapítvány Kuratóriuma

További gasztronómiai híreink, eredmények

Különleges szarvasgomba-vacsoraest a Hunguest Hotel Aqua-Solban
Hunguest Hotels sikerek az erfurti szakácsolimpián
Hunguest Hotels siker a Culinary Expo Magyar Bajnokságon
Hunguest Hotels aranyérmek! Szakács világbajnokság