EuropeSpa MED tanúsítvány négy magyar fürdőnek

2017. május 09.

Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át négy magyarországi gyógyfürdő - köztük Hévíz és Bükfürdő, ahol Hunguest Hotels szálloda is található - képviselője Bükfürdőn május 5-én.

Az Európai Fürdőszövetség minőségbiztosítási védjegye hozzásegítheti az azt elnyerő három vidéki és egy fővárosi fürdőt ahhoz, hogy kínálatukkal az eddiginél is eredményesebben jelenjenek meg az európai piacon.

A több mint 1500 európai gyógyfürdőt és gyógyhelyet tömörítő szervezet tanúsítványát a megfelelő auditálás után a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, a Hévízi Tófürdő, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum kapta meg.

Joachim Lieber, az ESPA tiszteletbeli főtitkára az elismerő oklevél átadása előtt azt hangsúlyozta: a tanúsítvány azt jelzi, hogy a vendégek azt a magas európai minőséget kapják, legyen szó gyógyászatról, szálláshely-kínálatról, gasztronómiáról, higiéniáról, vagy éppen fürdőszolgáltatásokról, amelyet a saját országukban már megszoktak.

Hozzáfűzte: a magyarországi fürdők nemcsak újra megjelentek az európai fürdők térképén, de egyre jelentősebb szerepet töltenek be a kínálatában.
Szavai szerint a magyarországi gyógyfürdők és élményfürdők elismerésre méltó fejlődésen mentek át, ennek köszönhetően nő a vendégforgalom, a vendégek többsége pedig az Európai Unió országaiból érkezik. Felhívta a figyelmet arra, hogy a minősítés megszerzésével a munka nem ért véget, a minőség megtartása érdekében a fürdőkben folyamatos fejlesztésekre van szükség.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség egészségturizmusért felelős igazgatója az ünnepségen úgy fogalmazott: az, hogy egyszerre négy magyar gyógyfürdő vehette át az ESPA tanúsítványát, a hazai egészségturizmus számára elismerést jelent. A minősítésben részesített hazai szolgáltatókat a tanúsítvány hozzásegítheti ahhoz, hogy kínálatukkal az eddiginél is eredményesebben jelenjenek meg az európai piacon – tette hozzá.

Boros László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatója elmondta: egy hónap múlva megkezdik a fürdő új főbejáratának építését, ősszel nekilátnak a legrégebbi medence, a Szent Kelemen medence teljes felújításának, karácsony és újév után pedig megújulnak az öltözők is. A büki gyógyfürdő 2016-ban 890 ezer vendéget fogadott, a fürdőt üzemeltető társaság árbevétele meghaladta az 1,9 milliárd forintot. Idén hasonló vendégszám mellett bevételüket 2 milliárd forint körül tervezik, de továbbra is reménykednek abban, hogy a folyamatos fejlesztések hatására 2-3 éven belül a vendégek száma eléri majd az egymilliót.

Forrás: turizmus.com