Fürdő-pláza készül Zalakaroson

A kiemelt fürdőberuházások közé került Zalakaroson 2,7 milliárd forintos beruházás indul ősszel a Gránit Gyógyfürdő továbbfejlesztésére. Az ország ötödik-hatodik leglátogatottabb fürdője az éves vendégforgalma alapján a Nyugat-dunántúli Operatív Programból nyert 809 millió forintos támogatással két ütemben „fürdő-plázát” hoz létre.

A fürdő szlogenjének, vagyis a „Generációk találkozóhelye az év minden szakában” jegyében a beruházás célja, hogy a gyógyászati szolgáltatásokat igénylő szenior korosztály, a wellness és egészségmegőrzést preferáló középkorosztály és az élményt kereső fiatalok egyszerre találják meg az igényeiknek megfelelő időtöltést. Első ütemben az új 5.200 négyzetméteres, 4 szintes fogadóépület készül el 2010 áprilisáig, amely nagyobb öltözőkapacitást, tágas és színvonalas fogadóteret, új szolgáltatásokat jelent majd a látogatóknak. Második ütemben a fedett fürdő épülete újul meg, s a fogadóépületbe átköltöztetett funkciók miatt felszabaduló tereket új, a magyar piacon kuriózumnak számító kényeztető kezelésekkel bővítik ki a továbbfejlesztett gyógyászati és medical-wellness kezeléseket.

A Gránit Gyógyfürdő felújítása a kilencvenes évek végétől folyamatosan zajlott, a további fejlesztések megfogalmazásában, az előkészítésben az Aquaprofit Zrt volt segítségükre.

Hunguest Hotels szálloda Zalakaroson - Hunguest Hotel Freya