Zalakarosi hírek, programok, események

Zalakaros: épül a fürdő-plaza - 2009.02.11.
Megkezdődtek a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. által, uniós forrásból 809 millió forintos támogatás révén létrehozandó fürdő-plaza földmunkái. A több ütemből álló, nettó 2,7 milliárd forintos projekt a tervek szerint 2011. március 31-én zárul majd.
Fürdő-pláza készül Zalakaroson - 2008.08.26.
A kiemelt fürdőberuházások közé került Zalakaroson 2,7 milliárd forintos beruházás indul ősszel a Gránit Gyógyfürdő továbbfejlesztésére. Az ország ötödik-hatodik leglátogatottabb fürdője az éves vendégforgalma alapján a Nyugat-dunántúli Operatív Programból nyert 809 millió forintos támogatással két ütemben „fürdő-plázát” hoz létre.
Turisztikai egyesület alakult Zalakaroson - 2008.03.12.
Az önkormányzat kezdeményezésére február 21-én megalakult a Zalakarosi Turisztikai Egyesület, melynek célja, hogy a zalakarosi kínálatot összefogva egységes desztinációként vigyék piacra a várost. Az önkormányzat a turisztikai feladatokat átadta az egyesületnek, amely felvállalta a Tourinform-iroda üzemeltetését és az információszolgáltatást, intenzív, újszerű marketinget, és rendezvények szervezését, e téren is újításokat terveznek.
Újabb hárommilliárdos fejlesztés indul a zalakarosi fürdőben - 2007.10.29.
Több mint hárommilliárd forintért tovább bővül a zalakarosi fürdő, a település pedig új városközpont építésébe kezd - hangzott el pénteken Zalakaroson, a Pannon Termál Klaszter és a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett nyugat-dunántúli termálszezon-megnyitón. Az évente 700 ezer vendéget fogadó város képének átalakítására törekszenek.
Fejleszt a zalakarosi fürdő - 2007.04.28.
A zalakarosi Gránit Gyógyfürdőben hamarosan nettó 160 millió forintos beruházás-sorozat zárul, miközben a működtető részvénytársaság vezetése máris grandiózus terveket dédelget. A közelmúltban teljesen lefedtek egy medencét, új közlekedő-folyósókat építettek, felújítottak két gasztronómiai egységet, új napozóteraszt alakítottak ki, és a zalakarosi fürdő heteken belül 100 százalékban akadálymentes lesz.