Lillafüredi hírek, programok, események

Megújul a Lillafüredi Állami Erdei Vasút - 2010.02.25.
egújulhat egy ökoturisztikai pályázat segítségével a 90 éves születésnapját ünneplő Lillafüredi Állami Erdei Vasút (Láév), amelyet az Északerdő Zrt. üzemeltet. A projekt teljes beruházási költségéből - amely csaknem 230 millió forint - 206 millió forint a pályázati forrás, a fennmaradó rész saját erő.

Mikulásvonat Lillafüredre
- 2009.12.06.
Idén immár hetedik éve minden év november 26-tól december 16-ig naponta négyszer elindul Miskolcon a Mikulásvonat, amely a Dorottya utcai végállomásról a Lillafüredi Mesebirodalomba szállítja kis utasait. A gyerekekkel megtömött, fűtött kocsikban krampuszok hangolják rá a kicsiket a Mesebirodalom csodáira közös énekléssel, versmondással.

Vár a múlt! akció Észak-Magyarországon - 2009.09.24.
A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának szervezésében, a 2009. október 17-i és 25-i hétvégén kedvezményesen látogathatók az akcióhoz csatlakozott várak és múzeumaik.
A várak közelében lévő szálláshelyek akciós csomaggal várják az osztálykirándulásra érkezőket, illetve a családokat. Ezeken a hétvégeken tehát különösen érdemes lesz Észak-magyarországi szállodáinkban kikapcsolódni!

Kényeztetés az első miskolci nyári vásáron - 2009.08.25.
Az egészség, a harmónia, az otthon és a pihenés szerepel az első ízben megrendezendő Miskolci Nyári Vásár fókuszában; a háromnapos sajátos expó augusztus 28-án nyílik a városi sportközpontban.

Miskolci Nemzetközi Operafesztivál - 2009. június 10-21. - 2009.02.13.
Idén kilencedik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Nemzetközi Operafesztivált, amelynek beharangozó sajtótájékoztatóját szerdán a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termében tartották.

Zöld szállodák 2009/2010 - 2009.01.19.
A Magyar Szállodaszövetség rendszeresen meghirdeti a "Zöld Szálloda" környezetvédelmi pályázatot.

Hunguest Hotels sikerek az erfurti szakácsolimpián - 2008.10.27.
Az október 19-22. között Erfurtban megrendezésre került Szakácsolimpiáról számos fényesen csillogó éremmel tért haza a Hunguest Hotels.
A regionális csapatok versenyében a Bálint Ferenc (Hunguest Hotel Forrás), Mayer Tibor (Hunguest Hotel Helios), Svendor Edina (Hunguest Hotel Pelion), Sysol Tamás (Hunguest Hotel Palota), Szabó Zoltán (Hunguest Hotel Aqua-Sol) összeállítású csapatunk ezüstérmet szerzett, így az összesített eredménylistán 62 indulóból legjobb magyar csapatként az előkelő 13. helyen végzett az egység.

Lillafüreden járt Joulupukki, a Mikulás! - 2007.12.06.
Magyarországra érkezett Joulupukki, akit a Ferihegyi repülőtéren óvodások köszöntöttek.  A lappföldi Mikulás december 9-ig marad hazánkban - sűrű a magyarországi programja. A repülőtéren Finnország nagykövete, Jari Vilén fogadta híres honfitársát.  A nagykövet elárulta, régi ismerőse és földije Joulupukki, mindketten Rovaniemi környékéről valók.

Hunguest Hotels aranyérmek! Szakács világbajnokság - 2006.11.23.
A november 18-22. között Luxemburgban megrendezésre került Szakács világbajnokságról számos fényesen csillogó éremmel tért haza a Hunguest Hotels.