Eger

Csaknem 900 milliós fejlesztés az egri strandon - 2009.12.07.
Csaknem 900 millió forintos fejlesztést hajt végre az egri strand területén 2010-ben és 2011-ben a létesítményt üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Eger Termál Kft. - jelentette be pénteken Egerben a társaság ügyvezető igazgatója. A beruházáshoz mintegy 430 millió forintnyi támogatást nyertek az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programjából.

Vár a múlt! akció Észak-Magyarországon - 2009.09.24.
A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának szervezésében, a 2009. október 17-i és 25-i hétvégén kedvezményesen látogathatók az akcióhoz csatlakozott várak és múzeumaik.

Török Fürdő - Eger - 2009.09.23.
2009. szeptember végétől várja vendégeit az északi régióban egyedülálló, nemzetközi szinten is ritkaszámba menő Török Fürdő, mely a Hunguest Hotel Flóra közvetlen szomszédságában található.

Megújul Eger belvárosa - 2009.09.18.
Szeptember 16-án Egerben az „Utazás, élmény, önreflexió – a kulturális turizmus lehetősége” c. konferencia keretében tartott előadásában Habis László, Eger polgármestere elérendő célként fogalmazta meg, hogy a város a következő évtizedekben visszaszerezze azt a szellemi és kulturális meghatározó szerepét, amelyet a XVIII. században betöltött, és amely kiemelte Magyarország és a környező régió városai közül.

VII. Egri Bormustra és XXI. Agria Nemzetközi Néptánc Találkozó - 2009.08.25.
Augusztus 20-23. között rendezték meg a VII. Egri Bormustra és XXI. Agria Nemzetközi Néptánc Találkozó programsorozatot, a Kulturális Turizmus Éve „Bor és gasztronómia”, valamint „Élő hagyományok” pilléreinek jegyében.

Megyeborokat választottak Hevesben - Egri Bikavér - 2009.05.22.
Az Egri Bikavér kategóriában az Egri Korona Borház 2006-os évjáratú nedűje nyerte el a Heves Megye Bora 2009 címet a Heves Megyei Közgyűlés által szerdán, Egerszalókon rendezett, immár hagyományos borversenyen. A mátrai szürkebarát kategóriában a Károly Róbert Pincészet 2006-os borát tüntette ki az egy éven át viselhető címmel a zsűri, amely további 6 kategóriában díjazta az egri és a mátrai borvidék termelői által benevezett italokat.

III. Volvo Kupa - tavaszi vízilabda torna Egerben - 2009.02.23.
A lassan hagyománnyossá váló tavaszi vízilabda torna a magyar válogatott következő megmérettetése lesz. Kiváló meccseknek nézünk elébe, hiszen jönnek a szerbek, és az utolsó napon az Egyesült Államok lesz válogatottunk ellenfele.

Októberben is lesznek történelmi séták Egerben - 2008.09.23.
A nagy érdeklődésre való tekintettel októberben folytatódnak a „Történelmi sétákEgerben a Tourinform-Eger és az egri idegenforgalmi egyesület szervezésében. 

Jövő év elején nyit az egri Török fürdő - 2008.07.31.
Várhatóan 2009 elejétől vehetik újra birtokba a vendégek a 400 éves múltú egri Török fürdőt. A rekonstrukció során a török kor hangulatát idéző létesítményben több különböző hőfokú medence mellett gőzfürdőt, szaunát, hideg merülőfürdőt, hangulatos relaxációs helyeket is kialakítanak hang és fényterápiával.

Bormustra és gasztronómiai ünnep Egerben - 2008.07.27.
Augusztus 15-17. között hatodik alkalommal rendezik meg Egerben, a Dobó téren a Felső-magyarországi Bormustrát, amely négy borvidék összefogásával a bükki, az egri, a mátrai, és a tokaji borászok és borászataik bemutatkozására ad lehetőséget.

Egri Török fürdő - 800 millió forintos rekonstrukció - 2007.10.15.
Nyolcszázmillió forintos fejlesztéssel a jövő év végéig megújul és kibővül az egri Török fürdő; a beruházás alapkövét október 12-én helyezte el Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter. A költségvetés, a turisztikai célelőirányzat keretében 466 millió forinttal támogatja a rekonstrukciót.

Aranyérem Egernek a Európai Virágos Városok és Falvak versenyén - 2007.09.25.
Kimagaslóan szerepelt Eger az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyén: a hevesi megyeszékhely aranyérmet nyert az európai megmérettetésen. A díjat az angliai Harrogate városában megtartott ünnepségen a város polgármestere, Habis László vette át szeptember 21-én.

Nyár Egerben - programkavalkád Agriában - 2007.07.04.
Az Egri Bikavér Ünnepe Szent Donát napján, július 6-8. között a Dobó téren felállított standokon/sátrakban zajlik. 30 egri borászat kínálja minősített Egri Bikavérét, melyhez neves egri éttermek készítenek helyi ételeket. A borgasztronómiai élvezetet színvonalas, kulturális programok, népzenei és jazz koncertek teszik teljessé.