Nyár Egerben - programkavalkád Agriában

A számtalan érdekes program mellett nem kell lemondania az édes semmittevésről, strandolásról sem. Egerben a Hunguest Hotel Flóra a remek egri strand és élményfürdő mellett van, közvetlen átjárással!

Tudjon meg mindent a Flóráról!

Eger város vezetése idén nyáron is számos programmal igyekszik még tartalmasabbá tenni az ott tartózkodást a vendégek számára. Néhány több napos program a sok közül:

Az Egri Bikavér Ünnepe Szent Donát napján, július 6-8. között a Dobó téren felállított standokon/sátrakban zajlik. 30 egri borászat kínálja minősített Egri Bikavérét, melyhez neves egri éttermek készítenek helyi ételeket. A borgasztronómiai élvezetet színvonalas, kulturális programok, népzenei és jazz koncertek teszik teljessé.

Egri programok, Nyár EgerbenAz Agria Összművészeti Fesztiválon, július 6. és augusztus 18. között a Líceum falai között 1975 óta zajló színházi előadásokra kerül sor.

Végvári Vigasságokat, július 21-29. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg. A történelmi fesztivál a várvédelem korszakát idézi fel változatos, gazdag programokkal, haditorna- és hastánc bemutatókkal, kézműves vásárral.

Középkori piactér várja július 27. és augusztus 5. között a látogatókat a Dobó téren. A rendezvény gazdája Eger Város Önkormányzata. A középkori hangulatot idéző helyszín, hátterében a várral, tíz napon át, reggeltől estig folyamatosan zajló változatos programokkal – időutazás, kalandok, bábjátékok, bohócok, tűznyelők, korabeli kocsma, gólyalábasok – várja a vendégeket.

A Bormustra augusztus 10-12. között az Északkelet-magyarországi borvidékek borászainak (Egri borvidék, Mátraaljai borvidék, Bükkaljai borvidék, és a Tokaji borvidék) bemutatkozását tartalmazza színes kulturális programok kíséretében, a Dobó téren.

Garantált nyári programok Egerben

Agria Nyári Játékok, Nyár EgerbenDobó városában ezen a nyáron is sok garantált programmal várják a belföldi és a külföldi vendégeket. Hagyományos program az orgonakoncert a Bazilikában, amelyet május 15.-október 15. között minden nap meghallgathatnak az érdeklődők hétköznap 11.30-tól, vasárnap 12.45-től. A Minorita templomban is szerveznek orgonakoncerteket május 17. - szeptember 13. között csütörtök esténként. Az Érsekkerti Zenepavilonban kéthetente kedd esténként 19 órától (júl. 3. 17. 31. aug. 14. 28.) zömében a jazz műfajába tartozó együttesek koncertjeit hallgathatják meg. A Dobó téren június 17-től szeptember közepéig minden héten szerdánként 18.00 órától az Egervári Vitézlő Oskola bemutatója látható Két kapitány címmel. A kb. 40 perces hadijáték visszarepít bennünket a Egri programoktörök magyar táborok világába, parádés párbajokkal és humorral fűszerezve. A vendégeket díszőrség várja az Egri Várban, júliusban és augusztusban szombatonként 10.00-16.00 között, minden teljes órakor látványos kosztümös őrségváltás indul dobszóval. A kalandra vágyók lehetőséget kapnak arra, hogy az Egri Vár földalatti erődrendszerét fáklyás vezetéssel látogassák. A csoportok július 13. –augusztus 25. között péntek és szombat esténként 20.00 és 21.00 órakor indulnak. Akik a város történetéről alaposabb ismereteket szeretnének, vegyenek részt a Belvárosi városnéző sétán, amely során Eger barokk belvárosával idegenvezető segítségével ismerkedhetnek meg magyar, angol és német nyelveken júliustól szeptember végéig keddenként 17.00 órakor. Lehetőség van még a város megismerésére a Városnéző kisvonattal, amely óránként indul a Dobó térről. Az egri borászok pompás boraikkal, különleges pincéikkel lehetőséget biztosítanak a borkóstolásra az Egri Esti Bor-Barangoló programon. A bortúra és kóstoló öt híres egri borpincében kisvonatos kirándulással, május 31.-szeptember 13-ig 18.30-23.00 között, minden csütörtökön a Dobó térről indul. További információ: Tourinform-Eger, tel.: 36/517-715, e-mail: eger@tourinform.hu .