Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

Hírlevél

Tapolca, gyógybarlang - üzenjen hadat az asztmának és az allergia kellemetlen tüneteinek

1902-ben fedezték fel, hogy Tapolca városa alatt a Balaton-felvidék szarmata mészkövében barlangrendszer van, melynek egy részét csónakkal is járható víz borítja, ez ma idegenforgalmi látványosság. Tapolcai szállodánk világszerte unikális szolgáltatása ez - hiszen a szálloda wellness-részlegéből nyílik közvetlen lejárat a gyógybarlangba.

A szakorvosi vélemények, valamint a barlang levegőjének összetételét és annak, az emberi szervezetre gyakorolt hatásait megcélzó vizsgálatok eredményeként 1973-ban a tapolcai barlangrendszer egy részében légúti megbetegedésben szenvedők kezelésére alkalmas területet alakítottak ki, amely 1982-től hivatalos gyógybarlangként üzemel az Egészségügyi Minisztérium engedélyével.

Európában egyedülállóként közvetlen összeköttetésben van az alatta húzódó, asztmásokat, allergiásokat és egyéb légúti megbetegedésekben szenvedőket gyógyító barlanggal, melynek levegője rendkívül tiszta, gyakorlatilag por- és pollenmentes és nem tartalmaz külső agresszív tényezőket. Ajánljuk mindenkinek, aki kikapcsolódásra, felüdülésre, megnyugvásra vágyik. A félhomály és a föld alatti csend mindehhez ideális környezetet biztosít.

Javallatok: légúti megbetegedések, stressz
Ellenjavallatok: A barlangban tartózkodásnak nincs ismert ellenjavallata!

A barlangkezelés alapvető pulmonológiai vizsgálatból és 2 masszázsból áll, a kezelés ideális időtartama 2-3 hét.

Hunguest Hotel Pelion   Tapolca

A szállodában, a wellness-részlegből közvetlen átjárás nyílik a tapolcai gyógybarlangba. Gyógybarlang javallat: Asztmatikus betegségek, hörghurut, légutakat érintő allergiás megbetegedések. A barlangi tartózkodásnak ismert ellenjavallata nincs!


Hunguest Hotel Pelion