Hajdúszoboszlói szakács a magyar Bocuse d’Or döntősei között

2019. október 25.

A Bocuse d'Or tankonyháján, 2019. október 23-án, a Hungexpón megrendezett selejtezőn a jelölteknek két ételt kellett elkészíteniük, amelyre összesen 3 óra 30 percük volt.

Gratulálunk a döntőbe jutott valamennyi versenyzőnek - legfőképp Kelemen Rolandnak, 
aki tanuló kora óta Németh László
 (Executive Chef | Hunguest Hotel Aqua-Sol) kezei alatt nevelkedett és akit felkészülésében Vomberg Frigyes is segített tanácsaival.

  • A haltéma kötelező elemei a következők voltak: harcsa (hideg vagy meleg előételként), füstölt mangalicaszalonna, túró, valamint házi tészta.
  • A hústémához legkevesebb három garnírungot és legalább egy mártást kellett készíteni. A húsétel fő témája az egész nyúl volt.
  • Kötelező elem volt még minimum egy fajta Magyarországon termett gomba, valamint a Törley Chardonnay Brut pezsgője.

A kóstolózsűriben neves szakemberek foglaltak helyet (Szulló Szabina, Barna Ádám, Varju Viktor, Pesti István, Bíró Lajos, Vajna Tamás, Harmath Csaba, Segal Viktor, Danó Zoltán és Sárközi Ákos). A konyhai zsűri pedig Lutz Lajos, Nyíri Szása, Volenter István és Wolf András séfekből állt.

Az Akadémia értékelése alapján a hat  továbbjutó: Veres István, a Babel séfje, Palágyi Eszter (Matild Palace Budapest), Haraszti Zsolt (Societé), Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.

Az újabb megmérettetés 2020. február 5-én a magyar döntő, ahol kiderül ki képviseli Magyarországot a Bocuse d’Or Europe 2020 tallini selejtezőjén.

Szurkoljunk együtt és biztassuk Rolandot a Hunguest Hotels Facebook oldalán, ha szeretnénk hogy ő képviselje Magyarországot Tallinban!

Forrás: