Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Programok

PROGRAMOK A TELEPÜLÉSEN ÉS KÖRNYÉKÉN

 

MÚZEUMOK
 

 • Jazzdob Történeti Gyűjtemény - Cegléd, Szabadság tér

  Kármán Sándor hangszergyűjteményéből 2000. november 27-én Dobmúzeum nyílt Cegléden.
  30 éve elkötelezett híve a doboknak. A 60-as évek végén kezdett el levelezni a világ vezető ütőhangszergyáraival. Néhány év alatt akkora anyag gyűlt össze, hogy első állomásként 1979-ben megrendezte a ''Dob története'' c. kiállítást. Ez a kiállítás az afrikai doboktól, a harci, sámán, kisbíró dobokon keresztül az akkori legmodernebb elektromos dobszintetizátorokig, mindent meg akart mutatni.

  A Múzeum egyrészt emléket állít a legendás hangszereknek, egykor élt híres dobosoknak és dobkészítő mestereknek, másrészt élő közege lenne az ütőhangszeres kultúra népszerűsítésének. Kamaratermének korszerű színpadán rendhagyó zeneórákat, ütőhangszeres bemutatókat, dobtörténeti előadást, videóvetítést tarthatanak. Könyvtára kutató jelleggel is működik, ahol több ezer katalógus, több száz kotta és szakkönyv, videó és CD áll a látogatók rendelkezésére dobos és ütőhangszeres témakörben.
   
 • Kossuth Múzeum - Cegléd, Múzeum utca

  Az 1917-ben alapított ceglédi Kossuth Múzeum Pest megye egyik legnagyobb közgyűjteménye.
  Névválasztásával nemcsak Kossuth Lajosra, hanem az egész famíliára akartak emlékeztetni az alapítók, hiszen a család tagjai közül Kossuth Ferenc is kötődött a Cegléd politikai-társadalmi életéhez.

  A Kossuth Múzeum Cegléd egyik legrégebbi intézménye; több évtizede gyűjti és őrzi a helytörténeti, a néprajzi, a numizmatikai, a képzőművészeti és a régészeti műtárgyakat. Többféle gyűjteménye, sokszínű kiállításai, hiánypótló kiadványai, változatos rendezvényei, múzeumbaráti köre révén napjainkban nélkülözhetetlen küldetést töltenek be a városban.
   
 • Blaskovich Múzeum - Tápiószele

  A tápiószelei Blaskovich Múzeum az ország egyetlen, a második világháborút berendezésében is sértetlenül átvészelő kúriamúzeuma. 2021-ben a főépületet kívül belül teljesen felújították.

  A botanikailag is érdekes park közepén álló klasszicizáló kúria 1906-ban épült. E kisnemesi udvarházat vásárolta meg Blaskovich György (1878-1960), aki jogi és testvére Blaskovich János (1883-1967), aki mezőgazdasági akadémiát végzett. A két fivér 1912-ben költözött Tápiószelére.

  A tápiószelei múzeum története két szálon is indult. Az egyik szál a Blaskovich testvérpár régészeti tevékenysége. Az ő kezdeményezésükre indítja a Magyar Nemzeti Múzeum 1923-ban azt az ásatást, melynek során Tápiószentmártonban, a sőregi út mellett emelkedő dombon egy szkítakori fejedelmi sírból előkerül a híres "aranyszarvas", a tűzben aranyozott, szarvas alakú, elektron pajzsdísz. Régészeti kutatásaik közben bukkantak rá a tápiószelei szkítakori temetőre is, ahol a Nemzeti Múzeum régészei 1938 és 1953 között végeztek ásatást. Az itt talált leletek biztosítására 1947-ben a Blaskovich-kúriában megszervezték a MNM múzeumi gyűjtőhelyét.

  További információk: https://blaskovichmuzeum.hu/

 

LÁTNIVALÓK
 

 • Kossuth szobor - Cegléd, Szabadság tér

  Horvay János szobrászművész háromalakos alkotásán a központi figura természetesen maga Kossuth, a talapzatán lévő további két figura egy lobogót tartó fiatal katona és a katonát búcsúztató édesapa.

  A Szabadság tér vonzó látnivalója a tér közepén álló Kossuth-szobor, amely a város Kossuth-kultuszának egyik legszebb megnyilvánulása. 1902. szeptember 18-án Kossuth születésének 100. évfordulója előestéjén méltó ünnepség keretében leplezték le ezt a szép alkotást, amely Horvay János szobrászművész munkája.

  A szobor legszebb része Kossuth feje, melynek kimunkálásában Kossuth Ferenc - Kossuth Lajos fia - is segített a szobrásznak. A búcsúzó mellékalak szépsége is felejthetetlenül megkapó. Az idős szülőt ceglédi emberről, Lédeczi Sámuelről mintázta a művész. A szobor mása 1928 óta New Yorkban áll.
   
 • Kossuth erkély - Cegléd, Szabadság tér

  Az egykori pozsonyi Zöldfa Vendégfogadó balkonja 1996-ban került jelenlegi helyére a ceglédi Református Nagytemplom kertjébe

  A Kossuth-emlékek felfedezése során eljuthatunk a Református Nagytemplom kertjében található Kossuth-erkélyhez. Az egykori pozsonyi Zöldfa Vendégfogadó kövei voltak ezek, amelyről Kossuth bemutatta Batthyány Lajost, az ország első felelős miniszterelnökét. Az erkélyt mai helyére felújítva a millecentenárium évében, szeptember 24-én helyezték el.
   
 • Református Nagytemplom - Cegléd, Szabadság tér

  Cegléd középpontjában, a Szabadság tér közepén áll, a görög kereszt alaprajzú, kupolával fedett templomépület.

  A város másik főterén, a Szabadság téren előttünk magasodik a város egyik jelképe, a ceglédi Református Nagytemplom. A Hild József által tervezett, később átépített templom Közép-Európa legnagyobb református temploma, 1835-1870-ig épült klasszicista stílusban. Alapkövét 1835-ben rakták le, 1871-ben szentelték fel, majd 1895-96-ig átépítették. A kupolája 1936-ban leégett, s ekkor az eredetihez képest magasabb kialakítást kapott.

  2002 májusától egy új elektronikus hangversenyorgonával gazdagodott a templom. Albert Péter miskolci elektromérnök tervezte és építette a 4 manuál-pedálos 63 regiszteres orgonát. Az orgona hangképe kitűnően kielégíti a barokk és modern zene előadói igényeit. A nyitókoncerttől kezdődően rendszeresen hangversenyek színesítik a város zenei életét a Nagytemplomban is.
  A város arculatát meghatározó épület. A templom 2400 fő befogadására alkalmas. Kéttornyos főhomlokzatán a tornyok közül előreugró négy iónoszlop tartotta, timpanonos előcsarnoka van. A timpanon alatti képszéken a következő felírás olvasható: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan".
   
 • Dózsa szobor - Cegléd, Kossuth tér

  Kossuth téren álló Dózsa-szobor Dózsa Györgynek, az 1514-es parasztháború vezérének ceglédi kötődését hagyomány őrzi.
  Ennek emlékére 1972. június 25-én országos ünnepséggel leplezték le a mai kétalakos Dózsa-emlékművet. A szobor Somogyi József Kossuth-díjas szobrászművész alkotása.
   
 • Szent Kereszt Katolikus Templom - Cegléd, Kossuth tér

  A Kossuth téren szemünkbe tűnik a Szent Kereszt Felmagasztalása tiszteletére szentelt klasszicista templom.

  A templom helyén a XIV-XV. században kápolna állott Szent Anna tiszteletére. Erzsébet királyné Cegléd városát 1368-ban az óbudai Clarissa apácáknak adományozta. A mai templomot az 1821-ben lebontott gótikus templom helyére emelték.
  Tervezője Homályossy (Tunkel) Ferenc, szolnoki építőmester. A templomot 1827. augusztus 31-én szentelték fel. A főoltárt Dunaiszky Lőrinc készítette 1830-ban. Ugyanebben az évben Schöfft József pesti festő festette meg a főoltár képét, amely a kálvária jelenetet ábrázolja.
   
 • Evangélikus Templom - Cegléd, Bercsényi utca

  A mai Szabadság téren magasodó, karcsú tornyú, arányos méretű épület egyike a város legszebb középületeinek.

  A Szabadság tér másik uralkodó jellegzetessége a karcsú tornyú, neogótikus stílusú Evangélikus Templom, amely Sztehlo Ottó budapesti műépítész tervei szerint készült. Először a templom két oldalán lévő bazársor készült el, majd 1896. november 31-én fölszentelték Isten újabb hajlékát. Oltárképét Jakoby Károly festőművész festette, az oltár előtt keresztelő medence áll.
  Külső megjelenésében várkastélyt formáz, utalva az evangélikus egyház köszöntésére: "Erős vár a mi Istenünk". Az 1802-ben alakult a nagy múltú gyülekezet, bár számban és lélekben kissé megfogyatkozott, de istentiszteleteit mintegy 340 evangélikus részére az alábbi rend szerint tartja: vasárnapokon és ünnepnapokon 10 órakor.
   
 • Kis-Magyarország Botanikus Kert - Jakabszállás

  Magyarkert - Magyarország öko-központja, Magyarország domborzati és vízrajzi 1:1000 méretarányú makettje, 93.000 négyzetméteren 3200 db növény gyűjteményes kertje, integrált kalandpark, alkotóművészi találkozóhely, öko-kikapcsolódás.

  A Kis-Magyarország Botanikus Kert vagy Magyarkert egy botanikus kert Jakabszálláson, amely Magyarország méretarányos domborzati és vízrajzi makettje. Méretaránya 1:1000, területe 93 000 négyzetméter. Az alapkőletétel 2010 áprilisában volt, 2011. május 10-én nyílt meg.
  A kertben Magyarország 3200 települését egy-egy növény jelöli, ezzel a legváltozatosabb gyűjteményes növénykert az országban. A beruházás 444 millió forintból valósult meg, amely 50 000 köbméter földmunkát igényelt. Kialakításához 1200 köbméter követ és kavicsot, 22 000 négyzetméter geotextíliát, 8000 négyzetméter tófóliát, több tonna fűmagot, 140 ezer magonc facsemetét használtak fel, egyúttal 12 kilométernyi új turistautat, 35 km-es öntözőrendszert, 79 000 négyzetméter fűfelületet és nyolc kutat hoztak létre, valamint 10 000 vízinövény is helyet kapott a botanikus kertben.
  A közelében épült fel egy szintén 1:1000 méretarányú, 125 méter hosszú, 17 méter széles és 8,8 méter magas szánkódomb, amely a Himaláját mintázza, ezt 2012. december 21-én adták át. A hozzá felhasznált földet a park területén található kempingből szállította át hat munkagép. A domb belsejében egy melegedő található, amely 70 ember befogadására képes.
   
 • RepTár Szolnoki Repülőmúzeum - Szolnok

  A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában, Szolnokon. A múzeum több mint 4 500 m2 fedett kiállítótérrel, és mintegy 60 000 m2 alapterületű nyílt udvarral rendelkezik.
  Az itt található nyugdíjazott és restaurált repülőgépek mellett megannyi interaktív eszköz kínál élményt a látogatóknak. A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is.
  A repülőmúzeumban elhelyezett gyűjteményt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakembereinek segítségével állították össze. A kiállított tárgyak között muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek, haditechnikai eszközök éppúgy megtalálhatók, mint a hajtóműmodellek, és a hazai repüléstörténet egyéb relikviái. A nemzetközileg is jegyzett katonai repülőgép gyűjtemény, melyet korábban a Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhelyen látogathatott a közönség, új darabokkal kiegészülve költözött a RepTárba. A gyűjtemény nem csak kibővült és méltóbb elhelyezést kapott, de az átköltöztetéssel egész évben látogathatóvá vált, mivel az előző múzeum teljes egészében nyitott volt, így csak a nyári szezonban lehetett megtekinteni.


SZABADIDŐS PROGRAMOK (AKTÍV IDŐTÖLTÉS)
 

 • Ceglédi kalandpark

  A Kalandpark a Ceglédfürdő és Csúszdapark közvetlen közelében található, a tó partján, az erdőben. Itt valóban kipróbálhatja magát, a természet tapintható közelsége pedig teljessé teszi a kikapcsolódást.
  A Ceglédfürdő Kalandparkban 4 pálya és egy 6 átcsúszásból álló canopy pálya található. A kalandpark gyakorló, gyermek és felnőtt pályákból áll, amelyeken kellő nehézségű és számú akadály várja a kalandozókat.
  A gyermek pályákra 140 cm alatti kalandozókat várunk, 140 felett a felnőtt pályáink pedig a legváltozatosabb kihívások elé állítják bármelyik korosztályt. Mindez persze teljes biztonságban, hiszen darukötelek és karabinerek, valamint az alpin-mentésből vizsgázott stáb segíti a kalandozást.

  Előzetes egyeztetés alapján lehetséges a meghirdetettől eltérő nyitva tartás.
  Kalandra fel! Tel: +36/70/947-3922
  www.kalandparkcegled.hu

   
 • Autós safari és élménypark

  Magyarország egyetlen autós safari és élményparkja különleges programot kínál a hozzájuk látogató gyermekeknek és felnőtteknek. A Richter Safari Park Nagykőrösön található, ahol a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok munkájából kivont vadállatok szép, hozzájuk méltó környezetben töltik megérdemelt pihenésüket a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően.
  A park kedvező elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető. Budapestről autóval kevesebb, mint egy óra alatt elérhető, de az ország minden szegletéről hamar el lehet hozzájuk jutni.
  A hatalmas területnek köszönhetően az autós safari mellett rengeteg egyéb programmal várjuk a hozzánk látogatókat. Többek között a vendégek a harminc méteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról a magasból csodálhatják meg az eléjük terülő látványt; az állatsimogatóban pedig az autóból kiszállva közvetlen közelről lehet megnézni vagy akár megsimogatni az állatokat. Emellett a cirkuszi sátorban artistáink színvonalas műsorszámokkal szórakoztatják a nagyérdeműt, a szabadban pedig elefánt tréningeket is láthatnak.
  A sok érdekes program és látnivaló után egy kellemes sétára is lehetőség van a területet körülölelő tó partján. A gyerekeknek kialakítottunk egy játszóteret, a büfében pedig hideg, meleg ételeket és italokat szolgálnak fel.
  2023-ban új élményekkel és állatokkal gazdagodott a Safari Park. Magyarországon egyedülálló programlehetőség, hogy oroszlánok és tigrisek közé is be lehet hajtani, és testközelből megcsodálni ezeket a gyönyörű vadállatokat.
  A Safari tó is megújult, ahol a családosok és párok vízibiciklizhetnek egyet a szabadban.
  https://safaripark.hu/

   
 • Tenisz

  A hoteltől öt perc sétára található két fedett teniszpálya, mely télen-nyáron egyaránt használható. Család által üzemeltetett pályákon kellemes környezetben élvezheti a testmozgás örömeit, adott esetben edző segítségével. Ütő és labdabérlés is megoldható.
  Előzetes bejelentkezést szükséges:Tóth Gábor / 30 867 31 69, Tóth Gáborné/ 30 20 54 125 számon.
   
 • Füle tanya

  A Ceglédi Lovaskör SE székhelye Cegléd központjától csupán 3 km-re, a kerékpárút végén, mégis a város zajától kellő távolságra lévő Nagypál dűlői Füle tanyán található.
  A Füle tanya azzal a céllal alakult meg, hogy óvodákkal, iskolákkal együttműködve részt vegyen a gyermekek környezeti nevelésében, az élményeken alapuló ismeretszerzésben, az egészséges, sportos életmódra való igény kialakításában.
  Színes programjaikat úgy állították össze, hogy akár az egyéni vendégek, akár a csoportosan érkezők is megtalálják a számukra legkellemesebb elfoglaltságot.
  Szolgáltatások: lovaglás, kocsikázás, állatsimogató, csikósbemutató.
  https://www.youtube.com/watch?v=lDVdFGKWsmw

 

SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK SZÁLLODÁNK KÖRÜL
 

 • Szabadtéri kondipark és tó körüli futópálya

  A szabadtéri edzést kedvelők számára: edzés a szabadban, a szabadtéri kondiparkban
  Szállodánktól pár száz méterre 2019. júniusában adták át a szabadtéri kondiparkot, ahol 16 eszköz kapott helyet. A kondipark „bejáratánál” egy tájékoztató tábla nyújt segítséget az eszközök megfelelő használatáról.
  Fuss távol a városi forgatagtól a természetben, irány a tó körüli futópálya.
  A kondipark közvetlen szomszédságában 800 méter hosszúságú budai tavat körülvevő, gumiréteggel ellátott futópálya is helyet kapott, ahol a futás szerelmeseit csodaszép környezet várja egy „tókörre”.
   
 • Bringára fel, városnézés két keréken

  Az Alföld, illetve a Dél-Pest megyei régió is tartogat számos kalandos kerékpáros túrát, és ha bringa (és egy-két társ) is megvan, szinte semmi sem hiányzik a remek bringás kirándulásokhoz.
  Vendégeink akár a szállodánkban bérelhető biciklikkel is körbetekerhetik városunkat, de akár az egész család részére felejthetetlen élményt tartogat az erre haladó 13 remek bringaútvonal.
   
 • Barangolás és piknik az erdőben

  Szállodánk közvetlen szomszédságában található erdő remek kikapcsolódást nyújt a túrákat, erdei sétákat kedvelők számára, ahol lehetőség van akár egy kis bográcsozásra is. Az erdő melletti füves terület kiválóan alkalmas labdajátékokra.
  Nem mindennapi élmény, gokart Magyarország egyedi, különleges vonalvezetésű pályáján
  Aki szereti az extrémebb sportokat is kipróbálni, számukra a gokartozás biztosan maradandó élményt nyújt. Csemő-Nyársapáton található Magyarország leghosszabb (820m) épített amatőr gokart parkja, mely tavasztól őszig várja a sport kedvelőit. 2009-ben az 5 éves évforduló keretében lett az új pálya alapjának letétele, majd 2012-ben lett megépítve az új pályarész, mely kapcsolódik a régi pályához. Így a pálya hossza 301m-ről 820 m-re növekedett. A pálya vonalvezetését 8 féle képpen lehet változtatni. Ez a pálya egyedi Magyarországon.