Programok

A TÁJ, " AHOL AZ ÉG A FÖLDDEL ÖSSZEÉR"

Hajdúszoboszló az Alföld északkeleti részén található, Budapesttől 200 km-re keleti irányban, Debrecentől 20 km-re délnyugaton. Kincse a vidéknek a jó mezőgazdasági területeken, a gázmezőkön és gyógyvízen kívül a bőséges napfény, a város Magyarország egyik legnaposabb tájegysége. A fürdő és parkosított környékének mikroklímája gyorsítja a gyógyulást levegőjének jódos, sós páratartalmával.

Hajdúszoboszlót nemzetközi hírű gyógyhelyként tartják számon. A szolgáltatások egyre bővülnek, a gyógyturizmus egyre virágzóbb. A "csodaforrás" hírei mágnesként vonzzák mindenfelől a gyógyulni akarókat, a mankójukat eldobni vágyókat. De a teljesen egészségesek is a "forró arany" bűvkörében élnek. A "hőskorra" emlékeztet a vasútállomáshoz közeli kút, ahova ma is óriási kannákkal járnak a forró gyógyvízért kora reggeltől késő estig a helyiek. 

Hajdúszoboszló a hajdúsági idegenforgalmi háromszög egyik csúcsa. Nagy mulasztás lenne az itt üdülőnek meg nem nézni a háromszög másik két - szintén világhírű - csúcsát! Debrecent, a virágkarneválok, múzeumok, egyetemek híres városát, és a Hortobágyot, az egzotikus magyar pusztát. Mindkét közeli helyre rendszeresen szerveznek kirándulásokat az utazási irodák. Autóbuszos vagy személykocsis kiruccanás célállomása alkalmanként a kicsit távolabb fekvő Eger, Tokaj vagy a romániai Nagyvárad.

A főként nyári zenés-táncos szórakoztatás az alapja azon lelkes turisták rokonszenves túlzásának, hogy Szoboszló valóságos "kis Las Vegas" a főszezonban. A városközponti és fürdőnegyedi zenés presszókban, kávéházakban, vendéglőkben, nyári-tavaszi kerthelyiségekben teltház mellett zajlik az "édes élet" éjfélig és még tovább. A Hajdúszoboszlói Nyár rendezvényeinek ékességei a Folkhétvége, a Hajdúszoboszlói Dixieland Napok, a Kösely-kupa lovasverseny, a különböző parádés felvonulások, a Hajdúvárosok találkozójának műsorai. Operettgálákon, népzenei, jazz és popzenei koncerteken szórakozhatnak a vendégek a szabadtéri színpadon, a Fesztivál téren.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!