Wellness

A Hunguest Hotel Béke fürdőcsarnokában található élményfürdő, gyógyvizes medence, úszómedence, családi medence és a szabadtéri gyógyvizes medence és a főszezonban üzemelő klasszikus uszoda összesen mintegy 3500 m2 vízfelülettel áll a fürdővendégek rendelkezésére. A szaunavilágban illatkamra, gőzfürdő, finn szauna és infrakabin várja a vendégeket.

Illatkamra

Alacsonyabb hőfokon (60-65 °C) történik a szaunázás különböző aromaolajok használata mellett. Attól függően, hogy milyen aromaolaj kerül belélegzésre, lehet a szaunázás relaxáló, vagy éppen frissítő hatású.

Gőzfürdő

Ha valakinek túl magas hőfokot jelent a szauna, relaxálhat a gőzfürdő vizes ködfelhői között is kb 45-50 °C mellett. Az izzadás garantált, erről itt legfőképpen a magas páratartalom (kb. 90-95%) gondoskodik. A meleg levegő ezen kívül nemcsak ellazít, hanem megfelelő mennyiségű endorfint, azaz boldogsághormot szabadít fel a szervezetben.

Szauna

Az egészséges ember számára a szaunafürdő nem egészségi kockázatot jelent, hanem inkább egyfajta kellemes jóérzést. Relaxálásra való lehetőséget nyújt és felfrissülés érzését kelti mind a test, mind pedig a szellem számára. A szaunát éveken át az energia- és egészség jelentős forrásaként tartották számon. A szauna aranyszabálya a kényelem érzése:

  • olyan gyakran járhatsz szaunába, ahányszor szeretnél,
  • olyan hosszú ideig maradhatsz, ameddig szeretnél, és
  • válthatod a forró-hideget, ameddig és ahányszor jólesik.

A 80-95 °C-os teremben - 5-30% páratartalom mellett több lépcsőben, fokozatosan emelve az időtartamot  - javasolt a szaunázás. A forró-száraz légfürdőzést mindig hideg vizes lehűtés, majd pihenés követi. Nagyon jó vegetatív stabilizáló és reguláló hatása van. Jól kombinálható méregtelenítő kúrákkal és különböző terápiás kezelésekkel, mint pl. a masszázzsal.

Különböző típusú wellness masszázsok (svéd masszázs, kozmetikai nyirok masszázs, Shi-Tao lávaköves masszázs, tradicionális Thai masszázs, mézmasszázs) igénybe vehetők.

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!