Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Balaton és Keszthely

Hévízi szállodánk közvetlen környéke sokoldalú kikapcsolódást tesz lehetővé a turisták számára.

Keszthely

Keszthely több mint 750 éves múltra visszatekintő település, a Balaton fővárosa.
8 km-re fekszik Hévíztől, egyetemi város, a környék legjelentősebb kulturális központja. Itt található a Festetics-kastély, amely az ország egyik legszebb barokk kastélya.
A kastélyt 1745-ben kezdték építeni, mai formáját 1884 és 1887 között nyerte el. A 101 helyiséges épület ma múzeum és konferenciaközpont. Legértékesebb helyisége az 1799-1801 között épült könyvtárterem, amelynek bútorzata eredeti, könyvállománya 86.000 kötet.
A város központjában lévő sétálóutcán hangulatos éttermek, kávézók várják a vendégeket. A Balaton Kongresszusi Központ és Színház egész éves programot kínál a tánc és a színház kedvelőinek.

Balaton

A Balaton szépsége és ezer arca rabul ejti a kíváncsi turistát és az itt élõket egyaránt. Megannyi páratlan kikapcsolódási lehetõséget, rejtett titkot és gazdag élményt tartogat az ide utazók számára. Kiránduljon a lankás hegyoldalak árnyat nyújtó erdeiben, ősi várak és templomromok között, mártózzon meg a nyárban, üdítse fel testét és lelkét a hévízi gyógyfürdőben, gyönyörködjön el egy hajó fedélzetén az aranyhíd meseszép látványában, s pihenje ki magát a lábait körbenyaldosó Balaton hullámainak lágy hangjai mellett, vagy táncoljon velünk egy szüreti mulatságon, ahol szomját kitűnő, zamatos borral enyhítheti.

A Balaton egyik legbecsesebb természeti kincsünk. Közép-Európa legnagyobb tava, hossza 77, szélessége 4-14 km. A napsütötte lejtőkön évszázadok óta szőlő- és bortermelés folyik. Autóval, kerékpáron, lóháton vagy gyalogosan, a Balaton arcai közül biztosan Ön is megtalálja a legszebbet, legvarázslatosabbat és a táj valamelyik pillantása visszahívja Önt ide, a Balatonhoz!

Badacsony

A hegyoldal a bazaltorgonákkal, a rendezett szőlősorok az apró fehér pincékkel meseszerű látványt nyújtanak.
Egyik legősibb borfajta a Kéknyelű, a legismertebb a Szürkebarát. A hegyoldalban épült Kisfaludy-ház teraszáról felejthetetlen a kilátás.

Szigliget

Szigliget a Balaton északi partján, Badacsony és Keszthely között található, a tópart egyik legszebb, legromantikusabb tája. Félsziget, melyen és körülötte vulkanikus dombok sokasága foglal helyet.
Sokáig sziget volt, csónakkal, illetve hajóval lehetett megközelíteni. A XIX. században került sor Közép-Dunántúl végleges vízszabályozására, ezen belül a Balaton lecsapolására. Ennek következtében Szigliget szigetből félszigetté vált, északnyugati részeiről eltűnt a víz. Egyedien szép, mediterrán jellegű táj: a félsziget belsejében fás, bokros, virágos rétekkel, szőlőskertekkel, tavasszal virágba boruló gyümölcsfákkal. A domboktól védett hajlataiban a sok napsütés megérleli a fügét, lejtőin terem a legjobb szigligeti bor. Érdekes neveket viselnek dombjai: így a Rókarántó, Királyné szoknyája, Kamonkő, Soponya, Majális domb.

Balatonederics

A balatonmelléki település legfontosabb látnivalója az Afrika-Múzeum. Alapítója dr. Nagy Endre, a neves Afrika-vadász.
Értékes és különleges trófeáit, tanzániai néprajzi gyűjteményét helyezte el itt.

Kányavári Sziget, Kis-Balaton

Egyedülálló természeti értékei, a Kis-Balaton védett flórája és faunája, ezen belül is a terület madárállománya, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park részeként a Keszthelyi-hegységgel együtt már az 1920-as évek óta természetvédelmi terület.
A Zalavár - Balatonmagyaród út nyugati oldalán található, a nagyközönség számára az egyetlen szabadon látogatható hely a Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszeren belül.
A szigetre szép fahídon keresztül juthatunk be gyalogosan, ahol sétálóutak, szalonnasütő helyek, játékra alkalmas területek találhatók. A sziget partján körbe a jeggyel rendelkező horgászok hódolhatnak kedvenc időtötésüknek. Két kilátóból tekinthetünk rá a Hídvégi-tóra és környékére. A Búbosvöcsök tanösvényen végighaladva megismerhetik a látogatók a környék jellemző madárvilágát.

Sümeg

Sümegen található a Balaton-felvidék legnagyobb és legjobb állapotban megmaradt várromja. A sümegi vár környezetéből 87 méterre kiemelkedő sziklákon 270 méter tengerszint feletti magasságban épült. A nyári időszakban középkori lovagi tornával is szórakoztatják a vendégeket.

Tapolca

Természeti ritkaságát, a tavas barlangot 1902-ben fedezték fel. Érdekességét a benne lévő zöldes színű tavak nyújtják, melyeken csónakázni lehet. A barlang meleg páradús levegője jó hatással van a légzőszervi megbetegedésekre.

Zalaszántó

A Zalaszántón 1992-ben megépült buddhista békeszentély egyedülálló építmény Magyarországon. 1991-ben a dél-koreai, tibeti, svájci és osztrák buddhista egyházak és híveik alapítványt hoztak létre vallásuk szentélyének magyarországi létesítésére. A szentély helyéül az alapítvány a zalaszántói Világosvár-hegyet találta alkalmasnak. Az itt felépített sztupa Európa legnagyobb, kelet-európai első ilyen jellegű szentélye. A vallás szabályai szerint készült 30 m magas, 25 m széles sztupa építése során növényi magvakat, vallási dokumentumokat, tibeti könyveket helyeztek az építmény betonjába.
1992. szeptember 28-án helyezték el a sztupa kupolája fölött kialakított üregben a vallásalapító Buddha földi maradványának néhány darabját: díszes tartóban lévő apró csontszilánkokat. A csontokat Tibet kínai megszállása idején a dalai láma tanítómestere menekítette Indiába. Az ereklye elhelyezésével vált a szántói sztupa szent zarándokhellyé. Európában ma csupán ez a szentély tartalmaz eredeti Buddha-ereklyét. (Európa több sztupájában Buddha tanítványainak földi maradványait őrzik ereklyeként).

A sztupa buddhista kultuszépítmény.

Zalacsány

A 76-os út mentén, Zalaegerszeg irányában található Zalacsány határában egy 26 hektáros szabadidő központ, Hévíztől 9 km-re. Az erdővel övezett gyönyörű környezet tökéletes pihenést biztosít az idelátogatók számára.
A honfoglaló magyarok sátrait idéző Szabadtéri Színpad magyaros programoknak, lovasszínházi előadásoknak és egyéb rendezvényeknek ad helyet, akár 350 főig.