Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Évente megrendezésre kerülő programok


Szent Iván-éj a Sóstói Múzeumfaluban

Az év leghosszabb éjszakáját ünneplő rendezvény minden évben megrendezésre kerül a Múzeumfaluban. Kiállítások, koncert, néptánc bemutató, vidéki ízek, tűzzsonglőrök és éjféli tűzugrás teszik felejthetetlenné ezt az estét.


Államalapító Szent István ünnepe

Augusztus 20-án a város főtere, a Kossuth tér megtelik élettel, hiszen az egész napos programoknak köszönhetően kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szórakozási lehetőséget ezen a jeles napon. A városvezetés köszöntőjét az új kenyér szentelése követi a történelmi egyházak részvételével. Ezután pedig néptánc előadás, koncertek és végül pedig tűzijáték zárja a napot.


VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza

VIDOR Fesztivál

A VIdámság és Derű ORszágos fesztiválja

A Nyíregyházán minden évben augusztus végén megrendezendő VIDOR Fesztivál az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény. A fesztiválon rangos színházi és filmes programok várják az érdeklődőket. Ilyenkor a város sétálóutcáit ellepik a bábosok, élőszobrok, zenészek, artisták és karikaturisták. A Kossuth tér koncerteknek, színházi előadásoknak és szabadtéri mozi esteknek ad otthont, míg a Móricz Zsigmond Színházban az év legjobb komédiái várják az érdeklődőket. Ez valóban az ég legvidámabb fesztiválja.

A szöveg forrása: https://nyiregyhaza.info.hu/programok/vidor-fesztival/

Fotó: Trifonov Éva


Márton nap a Sóstói Múzeumfaluban

Márton napon minden évben hagyományápoló egész napos rendezvényt szerveznek a Sóstói Múzeumfaluban. Ilyenkor ízletes libaétkeket kóstolhatnak a látogatók és megcsodálhatják a kézműves kirakodóvásárt, valamint megválaszthatják a legszebb libát. A gyermekeket mesélők és bábosok szórakoztatják, este pedig az egész család táncra perdülhet a néptáncosok által vezetett táncházban.


Karácsonyi vásár

Az adventi időszakban Nyíregyháza önkormányzata varázslatos programokkal várja az ünnepelni vágyókat. A Kossuth téren megannyi izzó díszíti a környező fákat mesébe illő hangulatot varázsolva ezzel a város szívének. Koncertek, kézműves kirakodóvásár, vidámpark és megannyi finomság teszi színesebbé a karácsonyi forgatagot. A levegőt megtölti a kürtőskalács és a forralt bor illata, ezzel csalogatva egyre többe embert, hogy együtt gyönyörködjenek a város óriási karácsonyfájában.

Fotók: Balázs Attila