Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

Nyíregyháza, Szindbád sétány 11. Útvonaltervezés
Telefon +36-42-244-581, +36-42-244-582

Nyíregyháza, Hunguest Hotel Sóstó - Programok

Aktuális programok:


Rippl-Rónai József kiállítás, Jósa András Múzeum

Rippl-Rónai kiállítás

2020. november 4-én nyílik a modern magyar festőművészet egyik vezéralakjának, Rippl-Rónai Józsefnek a kiállítása a Jósa András Múzeumban. A tárlaton közel 160 alkotáson keresztül ismerhetjük meg a festő színes és változatos világát, kezdve az első Párizsban készült, komor hangvételű képeitől, az életmű utolsó szakaszához tartozó, expresszív női pasztellportrékig.

A kiállítás teljes anyaga két gyűjteményből tevődik össze.

A kiállítást 2020. november 4 – 2021. március 31. között, hétfő kivételével, keddtől vasárnapig tekinthetik meg a látogatók.

Nyitva tartás: 9.00-17.00 óráig tart nyitva a múzeum. Belépőjegyet 14.40 óráig vásárolhatnak a nap utolsó, 15 órakor induló csoportjába.


Városnéző busz, Nyíregyháza

Városnéző autóbusz Nyíregyházán

Városnéző autóbusz közlekedik Nyíregyházán. A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől. Az utasokat guide kíséri, aki a város nevezetességeiről is tájékoztatást nyújt. A menetjegy megvételére a város több pontján lehetőség nyílik. A 24 órás jegy megvásárlói egy érdekes belvárosi sétán is részt vehetnek.

A szöveg forrása: Turizmus.com 
https://www.nyiregyhaza.hu/post/mar-kozlekedik-a-varosnezo-autobusz-2020-08-21


 

10% kedvezmény a Sóstói Múzeumfaluban és a Jósa András Múzeumban

Vendégeink a szobakártya felmutatásával 10% kedvezményre jogosultak a Sóstói Múzeumfaluban és a Jósa András Múzeumban.

A Sóstói Múzeumfalu bemutatkozó videója:

 Évente megrendezésre kerülő programok:


Szent Iván-éj a Sóstói Múzeumfaluban

Az év leghosszabb éjszakáját ünneplő rendezvény minden évben megrendezésre kerül a Múzeumfaluban. Kiállítások, koncert, néptánc bemutató, vidéki ízek, tűzzsonglőrök és éjféli tűzugrás teszik felejthetetlenné ezt az estét.


Államalapító Szent István ünnepe

Augusztus 20-án a város főtere, a Kossuth tér megtelik élettel, hiszen az egész napos programoknak köszönhetően kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szórakozási lehetőséget ezen a jeles napon. A városvezetés köszöntőjét az új kenyér szentelése követi a történelmi egyházak részvételével. Ezután pedig néptánc előadás, koncertek és végül pedig tűzijáték zárja a napot.


VIDOR Fesztivál, Nyíregyháza

VIDOR Fesztivál

A VIdámság és Derű ORszágos fesztiválja

A Nyíregyházán minden évben augusztus végén megrendezendő VIDOR Fesztivál az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény. A fesztiválon rangos színházi és filmes programok várják az érdeklődőket. Ilyenkor a város sétálóutcáit ellepik a bábosok, élőszobrok, zenészek, artisták és karikaturisták. A Kossuth tér koncerteknek, színházi előadásoknak és szabadtéri mozi esteknek ad otthont, míg a Móricz Zsigmond Színházban az év legjobb komédiái várják az érdeklődőket. Ez valóban az ég legvidámabb fesztiválja.

A szöveg forrása: https://nyiregyhaza.info.hu/programok/vidor-fesztival/

Fotó: Trifonov Éva


Márton nap a Sóstói Múzeumfaluban

Márton napon minden évben hagyományápoló egész napos rendezvényt szerveznek a Sóstói Múzeumfaluban. Ilyenkor ízletes libaétkeket kóstolhatnak a látogatók és megcsodálhatják a kézműves kirakodóvásárt, valamint megválaszthatják a legszebb libát. A gyermekeket mesélők és bábosok szórakoztatják, este pedig az egész család táncra perdülhet a néptáncosok által vezetett táncházban.


Karácsonyi vásár

Az adventi időszakban Nyíregyháza önkormányzata varázslatos programokkal várja az ünnepelni vágyókat. A Kossuth téren megannyi izzó díszíti a környező fákat mesébe illő hangulatot varázsolva ezzel a város szívének. Koncertek, kézműves kirakodóvásár, vidámpark és megannyi finomság teszi színesebbé a karácsonyi forgatagot. A levegőt megtölti a kürtőskalács és a forralt bor illata, ezzel csalogatva egyre többe embert, hogy együtt gyönyörködjenek a város óriási karácsonyfájában.

Fotók: Balázs Attila