Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Gyermekeknek

Akarsz a mesék birodalmába kerülni? Akarsz órákig játszani, énekelni, diafilmet nézni vagy mesét hallgatni más gyerekek között óvónénivel? Akarsz kézműveskedni, barkácsolni? Hát persze, hogy akarsz, minden gyereknek ez az álma. Gyere el Tapolcára, a Hunguest Hotel Pelionba, és hozd el szüleidet is.

Élvezd a Tapolca Pocak Klub minden örömét, játssz, örülj, mosolyogj, amíg szüleid a wellnessben kipihenik fáradalmaikat, masszíroztatnak vagy ők is játszanak, például pingpongot, biliárdot vagy sakkot. Óriási móka lesz! Ha meguntad a játékot, pancsolsz a gyermekmedencében vagy jó időben kimehettek egy tengeri csatát vívni, mert nálunk bizony egy igazi kalózhajó is van a kertben. A kinti játékok, a homokozó, a csúszda, a trambulin mind azt várják, hogy gyere már, ne hagyd őket árválkodni, itt az ideje egy jó kis kalandnak!

Ha már minden játékot kipróbáltál, és szüleidnek van kedvük elvinni Téged egy kicsit messzebbre, akkor kérd meg őket, hogy menjetek át a tapolcai Tavasbarlangba. Ez egy olyan barlang, ahol még csónakázni is lehet, és a szállodától alig pár lépésnyire van.

Utána sétáljatok egy nagyot (500m) Tapolca városában, és nézzétek meg a vadkacsákat és a játszóteret a tapolcai Malom-tónál. A tóban még aranyhalak is vannak. A Malom-tó vizét a Tavasbarlang forrása táplálja. Útközben megnézhetitek a Kiskirálylány szobrát.

Ha még messzebbre mentek, mondjuk autóval, akkor 20 perc alatt eléritek a balatonedericsi Afrika Múzeum és Állatkertet, ami csak 10 kilométerre van a szállodától, de struccok, tevék, pávák, baglyok és más egzotikus állatok élnek az udvarán. Itt még az afrikai őslakosok kunyhóit is meglátogathatjátok, vagy afrikai trófeával is találkozhattok a múzeum termeiben.

A következő helyszín (kb. 15 km-re a szállodától) lehet például a Salföld-major, ahol őshonos magyar állatok (rackajuh, bivaly, szürkemarha, pásztorkutyák) és illatos gyógy- és fűszernövények várják látogatásotokat. A gépkiállítás sem elhanyagolandó látvány.

Ha igazi középkori lovagi tornára vagy kíváncsi, irány Sümeg. Mert ott a várhegyen nyaranta hatalmas összecsapásokat láthattok, és olyan lesz, mintha visszamentetek volna az időben.

Ha ez sem volt elég, induljatok Keszthelyre, ahol a Festetics Kastély igazi kincseket rejt Neked és szüleidnek egyaránt. Termeiben valódi grófok laktak, akiknek szobái, tárgyai, emlékei ott maradtak a kastélyban. De van Keszthelyen Babamúzeum is, meg dottó, tudod, az a kisvonat, amivel körbejárhatjátok az egész várost.

Javasoljuk még a hajókázást is a Balatonon. Ez a nagy víz tényleg nincs messze, 12 kilométer, és ott vagytok a partján. Nyáron fürödni is lehet a tiszta vízű strandokon, van lángos, kolbász, meg fagyi is. Ha Badacsonyba mentek, ki ne hagyjátok a Koporsó-hegy megmászását. Itt szüleid megkóstolhatják a badacsonyi történelmi borvidék legfinomabb borait. Ennyit ízelítőül. Ha eljöttök, további mesés időtöltést és remek környékbeli kirándulóhelyet is tudunk majd ajánlani. Itt a helyed, várunk.