Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Mátra-Bükk: kiemelt turisztikai fejlesztés

Kapcsolódó tartalom

Kormányhatározat született a Mátra és a Kékestető komplex fejlesztéséről – jelentette be december 15-i sajtótájékoztatóján, Gyöngyösön, Horváth László.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a kormány elfogadta a Mátra-Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánításához szükséges koncepciót, valamint a Kékestető aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztési programjának elkészítéséről szóló előterjesztést. A Mátra fejlesztését illetően évtizedek óta nem született hasonló jelentőségű döntés – hangsúlyozta Horváth László.

A kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter, a Magyar Turisztikai Ügynökség bevonásával, 2018. február 28-ig elkészíti a Mátra-Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térségre vonatkozó, 2018. június 30-ig pedig az ehhez szervesen illeszkedő, a Kékestetőre vonatkozó fejlesztési programját.

A kormányhatározat nevesíti, a térségben rég várt, Mátraházát és Kékestetőt összekötő kabinos felvonó létrehozását is – számol be a KékesOnline. A négy évszakos, kabinos felvonó kis helyigénnyel, minimális zajterheléssel megépíthető. Az előterjesztés további 9 fejlesztési elemet tart indokoltnak a Kékesen: