Hunguest Hotels Hungary
Belépés

Pekingi ízek hétvégéje a Lifestyle-ban

Különleges, gasztronómiai élményekben gazdag hétvégéjük lesz azoknak a szerencséseknek, akik a Lifestyle Hotel Mátra vendégei lesznek 2018. július 20-22. között.

Pénteken és szombaton este a hagyományos, megszokottan gazdag svédasztalos választék pekingi ízekkel egészül ki. De nem akármilyen ínyencfalatokkal ám! A pekingi Minzu Hotel mesterszakácsai dolgoznak majd a Lifestyle látványkonyhájában eredeti kínai alapanyagokból és receptekből!

A Lifestyle Hotel Mátra ajánlata erre a hétvégre itt foglalható - kattintson!


Minzu Hotel - 民族饭店

A Minzu egyike Peking legendás szállodáinak.

1959-ben épült, a Kínai Népköztársaság megalakulásának 10. évfordulójára.

A központi fekvésű 10 emeletes, 500 szobás hotel rendszeresen ad otthont nemzetközi delegációknak, nagyszabású sajtókonferenciáknak és más rendezvényeknek.

A szálloda konyhája is legendás, a mennyiség soha nem ment a minőség rovására, a számos díjat elnyert séfek mesterien ötvözik a hagyományos távolkeleti konyhát a nyugati ételekkel is.


A séfek

Xiang Bing - 项兵

1988 óta dolgozik konyhában, tapasztalatot szerzett a kínai, a japán és a nyugati konyhaművészetekben is. 2002-ben a konyhatechnológiai úttörő munkájáért díjazták, míg 2006-ban megnyerte a pekingi előétel versenyt, csapatával pedig a nyugati előétel szekciót. A hagyomámyos kínai konyha magasszintű ismeretén túl otthonosan mozog a nyugati ételek és a cukrászat világában is.

Luo Fei - 骆飞

Az egyik legkreatívabb pekingi szakács, aki szívesen ötvözi a kínai kultúrát saját műveivel. Remekművei: képírásos gyümölcs, friss tejes papaja tekercs, rousong torta és még sok más. 2017-től vezeti a Minzu Hotel Tian Xia Yi Pin éttermét.

Nie Hong Bo - 聂红波

A húsos előételek mestere, már 25 éve foglalkozik ezekkel a specialitásokkal. Mérhetetlen tapasztalata dacára még mindig tanulónak érzi magát, ami jól tükrözi a főzés iránti szeretetét és alázatát.
A konyhai technika legjobbjaként ismerte el a Beijing Industry And Trade Technicians College. 
Remekművei: galagonya libamáj tekercs, ropogós csípős hal, garnélarák illatos tartályban, lassan főzött csirkehús és spárga.

Zhao Guo Liang - 赵国梁

2002 óta a Minzu Hotel melegétel specialistája.
2016-ban, Belgiumban részt vett a Kínai Gasztronómiai Fesztiválon. 
2017-ben megnyerte a 13. Nemzetközi Egészséges Táplálkozás világversenyt
Remekművei: feng wei nong tang chi (fűszeres krémleves), si bao hui dong rong (gombaétel), sha guo da yu tou (halas étel), jin mi dun liao shen (rizs és ázsiai ginzeng).