4 nap alatt 444 kilométer: ismét elrajtolt a Tour de Hunguest

2020. augusztus 24.

Kerékpártúra,
ahol biztos háttér a hotel!

Idén immár második alkalommal rajtolt el a Tour de Hunguest. Az országúti kerékpáros túrázók Nyugat-Magyarország legvonzóbb útvonalain tekertek augusztus 24 és 27-e között, megelőzve a profi országúti kerékpáros versenyek, a Tour de France, illetve hazai megfelelője, a Tour de Hongrie rajtjait.

A Tour de Hunguest során a Balaton-felvidéket, a Kis-Balaton legszebb részeit, valamint Zala- és Vas megye dombjait járta be mintegy ötven kerekes. A naponta teljesített szakaszok Magyarország legnagyobb szállodaláncának népszerű hoteleit kötik össze.

A Tour de Hunguest nem egy körverseny, hanem egy kerékpártúra, a résztvevők augusztus 24-én Tapolcáról indulva barangolták be a Balaton-felvidéket, egészen Balatonfüredig és Tihanyig. A következő napokon Zalakaroson át Bükfürdőig tekernek, majd Tapolcára tértek vissza. Az útvonalat kísérőmotorosok és mentő biztosították, a szállodákhoz érve pedig négycsillagos körülmények között regenerálódhattak a résztvevők. A Tour de Hunguest egyedülálló sportprogram hazánkban, hiszen a hobbi sportolók megtapasztalhatták a nemzetközi profi körversenyek hangulatát, kerékpározás közben pedig testközelből csodálhatják meg az ország természeti kincseit és épített örökségét. Az 50 fős csapathoz útközben bárki becsatlakozhatott kerékpárral.


Az első Tour de Hunguest 2019-ben a Mátra és az Alföld felé vette az irányt, akkor a kerékpáros karaván tagjai 5 nap alatt 555 kilométeres távot teljesítettek. A program sikerén felbuzdulva 2020-ban a Dunántúlon rótták a kilométereket, 4 nap alatt 444 kilométert teljesítettek az amatőr bringások az OPUS GLOBAL Nyrt. szállodaláncának szervezésében.


A Tour de Hunguest nem titkolt célja a kerékpársport népszerűsítésén túl felhívni a figyelmet a Hunguest szállodák kitűnő adottságaira, ezáltal is támogatva a világjárvány idején az egyik legbiztonságosabbnak tekinthető belföldi sportturizmust.


Beszámolók, interjúk: