Fejlesztési programunk az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával

Közel egy éve indult a Hunguest Hotels történetének legnagyobb fejlesztési programja. A 13 milliárd forintos beruházás eredményeként a korábban háromcsillagos lillafüredi Hunguest Hotel Palota, a szegedi Hunguest Hotel Forrás, és a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Béke egyaránt négycsillagos szálloda lesz, Szegeden megépült Közép-Európa talán legszínvonalasabb gyógy-, wellness- és élményfürdője (Napfényfürdő Aquapolis Szeged), illetve jelentős szolgáltatásbővítő fejlesztésekre került sor Galyatetőn, Tapolcán és Egerben.

A szegedi Hunguest Hotel Forrás teljes körű rekonstrukciója után 2010. év tavaszától négycsillagos szobákkal és szolgáltatásokkal várja régi és új vendégeit. A négycsillagos, légkondicionált szálloda 194 szobája között kétágyas szobák, összenyitható szobák, mozgáskorlátozott vendégeknek speciálisan kialakított akadálymentes szobák, apartmanok és ötcsillagos színvonalú luxus lakosztályok egyaránt megtalálhatóak. Az apartmanok és lakosztályok egy része jacuzzival és/vagy kandallóval felszerelt. A hotelben négypályás bowling-pálya bárpulttal, Xbox-szoba, gyermek játszószoba épült.

A szálloda szomszédságában található, onnan közvetlenül megközelíthető fürdőkomplexum – Napfényfürdő Aquapolis Szeged – több mint 6 milliárd forintos új beruházás keretében szintén megújult. A 4400 m2 vízfelületű új fürdő a gyógyulás (korszerű gyógyászat és nappali kórház), nyugodt kikapcsolódás („csendes wellness”, masszázsszobák, szaunák), szórakozás (élménymedencék) és aktív pihenés (Európa leghosszabb éves üzemelésű, 27 m magasból induló vízicsúszdája) lehetőségével vár minden korosztályt 2010 tavaszától. Részletes információk, képgalériák megtalálhatók a www.napfenyfurdoaquapolis.com címen.

2010 májusától a Hunguest Hotel Aqua-Sol mellett már a Hunguest Hotel Béke szálloda és gyógyfürdő is négycsillagos szolgáltatásokkal áll vendégeink rendelkezésére Hajdúszoboszlón. Újdonság lesz itt a „Szaunavilág”, ahol Magyarországon egyedülálló módon minden szolgáltatás fürdőruhában és fürdőruha nélkül is igénybe vehető majd. A fürdőcsarnok is átépítésre került, helyet kap benne egy új élményfürdő, gyógymedence, úszómedence és egy családi medence is.

A lillafüredi Hunguest Hotel Palota már kitűzheti a – 2009 őszére elkészült – felújítást követően a négy csillagot. Patinás hangulatot idéző szobák, jacuzzis, kandallós lakosztályok várják a pihenni vágyó vendégeket, varázslatos környezetben. A felújított és megnövelt alapterületű wellness-centrum olyan új szolgáltatásokat kínál, mint az élménymedence, kültéri rönkszauna merülőmedencével, napozóterasz vagy sókamra.

Az egri Hunguest Hotel Flórában a meglévő gyógyászati részleg wellness-szolgáltatásainak kibővítése, 6 új szoba kialakítása és 32 tetőtéri szoba felújítása képezi a fejlesztés főbb elemeit. A galyatetői Hunguest Grandhotel Galyában egy 300 fős, egyedülálló panorámájú, szekcionálható konferenciaterem került kialakításra. A terem éppúgy a legmagasabb igényeknek megfelelő technikával lesz felszerelve, mint a tapolcai Hunguest Hotel Pelion októberben átadásra került új, 500 fős konferenciaterme. Tapolcán a wellness-pihenőtér bővítésére is sor kerül.

A fenti szállodafejlesztések, illetve az újszegedi fürdőkomplexum felújítása egyaránt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Új Magyar Fejlesztési Terv