Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

4200 Hajdúszoboszló, Gábor Áron u. 7-9. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-52-273-310 | +36-52-273-340

Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Aqua-Sol - Család, gyermek

Babaúszás és babamasszázs az Aqua-Palace Élményfürdőben

Hetente 3 alkalommal, szerdán, pénteken és szombaton babaúszásra várja a babákat a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdő.

10.30-tól a haladó babák, 11 órától a közép haladó babák vehetnek részt szüleikkel egy félórás speciális játékos úszó foglalkozáson.

Szombatonként 11.30-tól pedig a kezdő babákat várják szeretettel.

Ár: 900.-Ft/fél óra 2.500.-Ft/3 alkalom

Tudnivalók a babaúszásról

A baba és a víz

Az úszómozgás, mint mozgásforma, és annak szerkezeti egyszerűsége, hasonlít a kisded kúszó - mászó mozgásához. Kilenc hónap vízben töltött idő után, nem meglepő hogy milyen nyugodtan lebeg a fürdő kádjában, élvezi, sőt nyugtatja a víz. Ezért már csecsemőkorban, elkezdhető a vízhez szoktatás. Ezek az alkalmak a babák számára mind fizikailag, mind a szülőkkel való kapcsolatépítés szempontjából fontosak. Ekkor még ösztönszerű mozgásról beszélünk. 3 hónapos kortól és 6 kg súlytól ajánlott a babaúszás elkezdése.

Búvárreflex

A csecsemő veleszületett, reflexe gondoskodik arról, hogy a csöppség 6 – 7 hónapos koráig, ha víz alá merül -akár csak az arca, vagy esetleg az egész fejecskéje-, akkor visszatartja a lélegzetét, és nem nyel vizet. Ezt hívjuk búvárreflexnek.

Szükséges eszközök, előkészületek

A medencébe speciális pelenka, az úszó pelenka ajánlott. Eldobható, egyszer használatos, vagy mosható változatú pelenka is megfelelő. 1 órával a foglalkozás előtt nem ajánlott a babát étkeztetni, a foglalkozás végén viszont éhes, és ami még fontosabb, szomjas lesz, ezért közvetlenül az óra után, folyadék pótlására van szüksége.

A babúszás hatása a picire

A víz hőmérséklete 30- 32 fok. A legideálisabb a heti két foglalkozás. A vízi foglalkozások során nemcsak a merülési készségük nő, egyre többet, egyre hosszabban vannak a víz alatt, az "edzettségük" is megváltozik, hiszen a mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is. A babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermek betegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítják el. Tanulási képességük, mozgás és értelmi fejlettségük, valamint szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során.

Mikor nem ajánlott a babát úszásra hozni?

Babamasszázs

Vimala McClure élményeinek és saját gyermekeinek masszírozása által szerzett tapasztalatok hatására alkotta meg babamasszázs módszerét: az ősi indiai masszázs, a svéd masszázs, a reflexológia és a jóga elemeinek ötvözetét.

Ár: 900 Ft/fél óra 2 500 Ft/3 alkalom

A babamasszázs pozitív hatásai

Babamasszázs elsajátítása

A foglalkozásokra elsősorban (legalább a második trimeszterben lévő) várandós anyukákat, illetve 0-1 év közötti csecsemőket és szüleiket/gondozóikat várjuk szeretettel. A szülőknek/gondozóknak egyénileg három, míg csoportos keretek között öt alkalom áll rendelkezésükre, hogy elsajátítsák a babamasszázst. A foglalkozások során a szülők/gondozók saját babájukat masszírozzák a talajra helyezett szivacson ülve, ezért érdemes kényelmes ruhában érkezni a foglalkozásokra.

Amit még érdemes magunkkal hozni:

Amennyiben a szülőknek/gondozóknak valamilyen okból kifolyólag nincs lehetőségük saját gyermeküket masszírozni, vagy várandós anyukáról van szó, lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy játék babán sajátítsák el a masszázsfogásokat.

A foglalkozásokról érdeklődni lehet az Aqua-Palace recepcióján: Tel: 52/558-558 / 302-es mellék

Az első emeleti gyerekvilág nemcsak a pici babák birodalma. A nagyobb gyerekek is jól érezhetik magukat, hiszen a medencékben található állatfigurák és csúszdák őket is lenyűgözik. Ha elfáradnak a pancsolásban, a foglalkoztató teremben és játszóházban az egész napot eltölthetik.