Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Síterep

SÍPÁLYÁK

High Life! Talán ez a legmegfelelőbb kifejezés a téli életérzésre itt Heiligenblutban. Nem csak azért, mert a fahatár felett fekvő sípályák álomszépek, hanem azért is, mert itt egészen a tavaszi hónapokig gondtalanul síelhet.
Azonban Heiligenblut nem csak a sípályáiról híres. Lehet itt még szánkózni, korcsolyázni, befagyott vízesésen jégfalat mászni, lovas szánkózni, hóraftingolni, sítúrázni és túrázni. 

A Heiligenblut-Grossglockner sírégió

A Grossglockner/Heiligenblut-i régió (1301 m) vadregényes sípályái a Hohe Tauern Nemzeti Park közepén 14 felvonóval várják a sportág szerelmeseit, melyek 2.912 méterre viszik fel Önöket. A majdnem 60 km sípálya teljesen hóbiztos és csak arra vár, hogy kipróbálja rajta carving vagy snowboard tudását. Reméljük, hogy méltó helyszínül szolgálhatunk egy csodálatos téli szabadság eltöltéséhez.

TÉNYEK ÉS SZÁMOK

Liftek

 • 4 kabinos lift
 • 1 négyszemélyes beülős lift
 • 6 csákányos lift
 • 1 gyermek tárcsás lift

55 km síelhető pálya = 31,1 km esési magasság = 129 ha pályafelület

 • könnyű 20 km
 • közepes 34 km
 • nehéz 1 km

Szezon időtartama

 • folyamatos üzemelés az időjárási viszonyoktól függően az alábbi időszakban
 • 2021.december 10. - 2022. április 03. között

Nyitvatartás

 • naponta 09:00 - 16:00

Tengerszint feletti magasság

 • 1301 m - 2902 m

GROSSGLOCKNER - HEILIGENBLUT - TOP OF AUSTRIA

Síelés a Grossglocknernél: Álomszép sípályák, mély hóval borított hegyoldalak, kilátással Ausztria legmagasabb hegycsúcsára, a Grossglocknerre. Ezzel és még sok mással várja Önt Heiligenblut. Egész évben a hegyek varázslata, a maguk 3000 méteres magasságával, a hamisítatlan természet, a biztonság és a vidéki kultúra meghittsége hívogat számtalan szabadidős ajánlattal.

Rövid várakozási idő, az 1301 és 2989 méter közötti tengerszint feletti magasság okozta majdnem tökéletes hóbiztosság és különböző nehézségű, változatos lesiklópályák melengetik a téli sportok híveinek szívét, legyenek akár síelők, akár snowbordozók, akár freereiderek. A 15 négyzetkilométeres magashegyi síterület számtalan lehetőséggel, lesiklópályával, és a hozzá tartozó Freeride Arénával többet nyújt, mint amit egy látogatásba be lehetne sűríteni. A freeridereket teljes körű szolgáltatások várják. A freeride ellenőrző pont a sífelvonó középső állomásánál tájékoztatást ad az aktuális lavinaveszélyről, a működő és lezárt pályákról és lehetőséget ad a lavina jeladó ellenőrzésére. A freeriderek információt kaphatnak a helyi időjárásról, szélerősségről, hőmérsékletről is.

Heiligenblutban a családok is tökéletesen pihenhetnek: A „Snowland” egy halom vidám meglepetést tartogat a gyermekek számára.

A síterep egy további különlegessége a sok kis régi hütte, amelyek napos teraszán eredeti karintiai finomságokatfogyaszthatunk.

A hó öröme fellelhető a hegyektől távol is, a 12 km hosszú sífutó pályákon, a szánkópályán, a korcsolyapályán, a téli túraútvonalakon és a jégmászófalnál.

Forrás: Grossglockner Bergbahnen GmbH

PARTNEREINK A SÍTERÜLETEN

Partnereink a biztonságos felszerelést illetően mindkét heiligenbluti sportboltban megfelelő tanácsokkal látják el Önöket. Legyen szó a saját felszerelés átvizsgálásáról és beállításáról vagy bérelt felszerelésről, partnereinknél megtalálják a megfelelő anyagot egy élményekkel teli síeléshez!

Aki először adja át magát a sípályáknak, a Skischule Heiligenblut-nál a legjobb kezekben van. Nagyok vagy kicsik, kezdők vagy haladók, csoportban vagy egyénileg... 

Jól tudnak síelni és valami mást is szeretnének kipróbálni? Ez sem gond a síiskola csapatával:

* tökéletesítő tréning * helyes carving * snowboard * mélyhavi síelés * sítúrázás * és a királykategória "freeride élmény" a Grossglockner freeride arénában

...mindezt profi kisérettel és megfelelő felszereléssel!