Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Nyár

Élvezze a gyönyörű hegyvidéki tájat Heiligenblut-ban és környékén, a Hohe Tauern Nemzeti Park területén! Válassza az Ön elképzeléseinek megfelelö ajánlatunkat, és kapcsolódjon ki nálunk - mindent, ami ehhez szükséges, nálunk garantáltan megtalálja!

Kerekedjen fel akár egyedül, vagy családostól - nálunk az unalom ismeretlen szó!


Hohe Tauern Nemzeti Park

A Hohe Tauern Nemzeti Park 13 idilli települést foglal magába, melyek a Malta és Möll folyók mentén, úgy sorakoznak egymás mellett, mint egy szépen felfüzött gyöngysor. Itt minden természeti jelenséget megtalál: Ausztria legmagasabb hegyét, a Großglockner-t a maga 3798 m méterével, vagy a Pasterze-t, a Keleti-Alpok leghosszabb gleccserét, de meg kell említenünk a gyönyörü vízeséseket is, melyek óriási sziklafalakról zúdulnak a mélybe.

Elvarázsolja az idelátogatót a természet és az ember évszázadok alatt kialakult egysége is. Ennek a szimbiózisnak a bizonyítékai az alpesi legelök és gazdaságok, a kultúremlékhelyek, mint az Apriach-ban található vizimalmok és a kristálytiszta vízü patakok, melyekböl bármikor gondolkodás nélkül ihatunk.

A természet több, mint egy díszlet - a természet sport- és szabadidöközpont! A lehetöségek a Hohe Tauern Nemzeti Park-ban korlátlanok!

Itt, ahol zergék, pisztrángok és szakállas keselyük is tanyáznak, biztosan maga mögött hagyja majd a nagyváros zaját!

További információkat a Hohe Tauern Nemzeti Park honlapján olvashatnak: www.nationalpark-hohetauern.at.

Hagyjon időt magának élni!

Grossglockner panorámatérkép

A túratérkép letöltéséhez kérjük, kattintson a képre!


Rafting és kanyoning

Próbálja ki a vadvizi evezést és a kanyoningot képzett túravezetők társaságában. A HUNGUEST Hotel Heiligenbluttól 40 perces autózásra található Club Active Mölltal (CAM) kezdőknek, haladóknak és profiknak is kínál lehetőséget. Nyelvi problémáktól sem kell tartania, kérésre magyar túravezetővel járhatják be a Möll és az Isel folyókat. Olyan helyekre juthat el, amelyek csak a vízből láthatók.

További információkért kattintson ide vagy a képre!


Kalandpark

A heiligenblut kalandpark repülő rókával, mászófallal és valódi kötéldzsungellel várja a családokat. A játékok már hatéves kortól kipróbálhatók. A park a HUNGUEST Hotel Heiligenblutból egy húszperces sétával érhető el, hogy aztán egy egész napra elegendő élményt nyújtson kicsiknek és nagyoknak.

További információért kattintson ide!


Alpok-Adria túraút

Egy változatos, mintegy 690 km hosszú felfedezőútra indulunk. Három országon – Ausztrián, Olaszországon és Szlovénián – és három kultúrán át. A fejedelmi Grossglockner lábától egészen az égszínkék tengerig.

Az Alpok-Adria túra során megismerkedhetünk az édenkert csodáival. Szemünk elé tárulnak a csodálatos természeti kincsek, alpesi vizek és bepillantást nyerhetünk az elbűvölő állat- és növényvilágba. Tavak, patakok, folyók mentén haladva érjük el a célállomást, az Adriát.

További információkat taláhat az Alpok-Adria túraútról, ha ide kattint!


Gamsgrube természettani útvonal

Egyedülálló panoráma-útvonal, mely a Kaiser-Franz-Josefs-Höhe (Ferenc-József Császár Kilátó) felől az úgynevezett Schatztunnel-en (Kincsalagút) keresztül érhető el.

Nagyobb emelkedők nélkül vezet az út a keleti Alpok legnagyobb gleccsere, a Pasterze felett. A Gamsgrube felé vezető út grandiózus látványt nyújt a Grossglockner-re. A Gamsgrubenweg környezetét olyan ökológiai szempontból érzékeny futóhomok és növényzet borítja, amely a közép-ázsiai vagy az északi sarkvidék növényzetéhez hasonlít. Éppen ezért az útról letérni tilos! A vízesés szegletében található csodálatos pihenőhely után az út közvetlen a Wasserfallwinkelkees gleccser szélénél ér véget.

Kiindulópont: Kaiser-Franz-Josefs-Höhe garázsparkoló (2369 m)

Megközelítés: A Großglockner Magashegyi Úton (Großglockner Hochalpenstraße) keresztül.

A túra hossza: 2 óra a Wasserfallwinkelkees-ig


Pasterze gleccserút

A szállodánkból gépkocsival 20 perc alatt elérhető Alpincenter Glocknerhaus-ból (Alpesi Központ) indulva a gleccserút magába foglalja a Pasterze-gleccser, azaz a Keleti Alpok legnagyobb gleccserének ökológiai szempontból rendkívül érdekes előterét. Itt minden forma megtalálható, amelyet az egykori jéglerakódás hátrahagyott, mint például a kerek púp, a morénák vagy a gleccser által kiélesített sziklalemezek.

Egy úgynevezett aranyteléren keresztül érhetjük el végül a ma is nagy hatást keltő Pasterze gleccsernyelvét! FIGYELEM: a gleccserbe csak a kizárólag erre kijelölt területen szabad bemenni az omlásveszély miatt!

Ezen változatos gleccsertúra megkezdése előtt útikalauz (OEaV Taschenführer) beszerzése javasolt!

Kiindulópont: Alpincenter Glocknerhaus (2131 m) parkoló

Megközelítés: A Grossglockner Magashegyi Úton (Großglockner Hochalpenstraße) keresztül.

A túra hossza: 3 óra a Glocknerhaus-tól a Kaiser-Franz-Josefs-Höhe-ig (Ferenc József Császár Kilátó)


Gößnitzfall (Gößnitz-vízesés) – Kachlmoor mocsárterület

A Gößnitzfall az egész Nemzeti Park egyik leghatalmasabb vízesésének számít és egy csodálatos sziklahasadék közepén található. A „Natura Mystica“ természeti élményúton ezt a természeti színjátékot egy kilátóról csodálhatjuk meg. Ennek a könnyű túraútnak a további csúcspontja a Kachelmoor-mocsárterület. Ez a lapos mocsár a későjégkorszaki Pasterze visszahúzódása után egy hegyomlás következtében jött létre. Ma ez a terület a Hohe Tauern-ben sok kétéltű fontos élőhelye (pl. gyepi béka, sárga hasú unka).

Kiindulópont: HUNGUEST Hotel Heiligenblut

A túra hossza: 2 óra


Bricciuskapelle (Briccius-kápolna)

A Bricciuskapelle-t (1629 m) már 1271-es okmányokban is megemlítik, mint Szent Briccius halálának helyét. Ő hozta el a monda szerint Krisztus vérét Heligenblut-ba. A kápolna a „Heilwasser-Bricciusweg“ (Briccius- gyógyvíz-út) végét jelzi. Ez a túraút az „Alpenblumensteig Sattelalpe“, egy botanikai gyöngyszem, valamint egy lélegzetelállító kilátó mellett vezet végig, egészen az említett kápolnáig és annak gyógyforrásáig, amelynek vize egyebek mellett a szembetegségekre is gyógyhatással van.

Kiindulópont: HUNGUEST Hotel Heiligenblut

A túra hossza: 1,5 óra a Briccius-kápolnáig


Großes Fleißtal (Nagy Fleiß-Völgy)

A felvonóval (szezonális üzemeltetésű!) a Schareck-ig kell utazni, majd onnan a kijelölt utat követve kell leereszkedni (kb. 15 perc) a Seppen Alm-ig. Onnan is kijelölt út vezet Weißenbach-ig és a völgy irányába tovább a Großer Fleißbach-ig (Nagy Fleiß-patak). A völgyből kifelé folytatjuk utunkat, elmegyünk a Fleiß-síliftek előtt egészen a régi folyóút elágazásáig, majd jobbra a Fleißwirt felé vesszük az irányt. A vendégház előtt jobbra Fleißwirt helységen keresztül visszajutunk Heiligenblutba.

Kiindulópont: a Großglockner Bergbahnen felvonóállomása Heiligenblut-ban

A túra hossza: kb. 3 óra


Großes Zirknitztal (Nagy Zirknitz-völgy)

A Großes Zirknitztal 2001 óta a természetvédelmi terület része. Teljesen jogosan, hiszen aligha akad még egy ilyen szép gleccserformájú völgykatlan, melyet évszázadokon keresztül az aranybányászat formált. Egy fenséges túraútvonal tárul elénk a cirbolyában gazdag völgyben egészen a történelmi „Zahltisch“-ig (Fizetőasztal, 2114 m), ahol egykor a bányászoknak fizették meg kemény munkájuk díját. Az út felfelé vezet tovább az alpesi legelőkig (Eckalmen), kilátással a Großglockner-re. Innen utunkat folytatva a „Färber Kaser“-en keresztül a túra kiindulási pontjához jutunk vissza.

Kiindulópont: Großes Zirknitztal parkoló Großkirchheim mellett (a szállodával autóval 15 perc alatt elérhető)

A túra hossza: 4 óra „Zahltisch“-en és Eckalmen keresztül


Mohar-Asten

A Mohar (2604 m) egyike a legszebb kilátást nyújtó csúcsoknak egész Karintiában. Csúcsáról tényleg egyedülálló kilátás nyílik és elláthatunk a Schobergruppe sziklavárain, a Großglockner-en és Sonnblick-en keresztül egészen messze délig, a Dolomitokig. A csúcs a „Glocknerblick“ vendégháztól könnyen elérhető és innen egy nagyobb körtúrát tehetünk: a Göritzer Törl-ön keresztül, a „Waschgang“-hoz közel, ahol még egyértelműen látszik az aranybányászat nyoma, ha belépünk az Asten elhagyatott magas völgyébe. Megérdemelt pihenésünket a Sadnighaus-ban tölthetjük el.

Kiindulópont: Berggasthof Glocknerblick parkoló (2047 m)

Odautazás: a Mölltali országút elágazásánál Döllach-ban és Sagritz és Weiler Allas helységen keresztül a Berggasthof Glocknerblick-hez (kb. 20 perc gépkocsival)

A túra hossza: Körtúra: Mohar Waschgang-on és Sadnighaus-on keresztül 5 óra


Seebachtal (Seebach-völgy) – Stappitzer See (Stappitzi-tó)

A hosszú Seebachtal két teljesen különböző arcát mutatja az idelátogatóknak: a völgy első része lapos és egy természettani útvonalon jól túrázható, míg a „Schwußner Hütte“ mögött egy úttalan, rendkívül impozáns magashegységi vadon kezdődik. A túra ezen a természettani útvonalon különösen sok szépséggel jutalmaz meg minket, hiszen olyan kiemelkedő természetrajzi különlegességek találhatóak itt, mint például a Stappitzer See, amely a költöző madarak igazi paradicsoma (tnformációs pont és madármegfigyelő torony található itt) vagy mint az „Imádkozó Erdő“ (Betende Wald). Ajánlott Seebachtal-ról útikalauzt (OeAV-Naturführer) beszerezni.

Kiindulópont: Ankogel-Seilbahn (1260 m) völgyállomás parkolója, a Seebachtal-ba vezető út vége

Odautazás: Heiligenblutból Obervellachon keresztül Mallnitzig, majd onnan a Seebach mentén a parkolóig (autóval a szállodából kb. 70 perc alatt elérhető)

A túra hossza: A Schwußner Hütte–hez vezető természettani útvonalon 2,5 óra

Részletes túraleírásokért és térképekért kérjük, kattintson ide!


További túraajánlataink:

Alter Pocher - aranymosó mühely

aranymosás | 4-5 óra

Jungfernsprung

120 m mélyre zúduló vízesés | 2-3 óra

Apriach-i vizimalmok Stockmühlen és Mentlhof parasztudvar Élje át a hagyományokat!
Geotrail kilátó - az Alpok titka egyedülálló túra 3000 m magasan a tengerszint felett
Gradental tanösvény- a 3000m magas hegyek által körülvett völgy Nagyszerü túra a Graden-völgyben, az egyik legszebb völgy sok-sok vízeséssel, hegyi tavakkal, lápossal és nem kevesebb, mint 28 db 3.000m magas heggyel körülölelve

Hegyi túrák

Hauswanderungen mit unserem Animationsteam Animációs csapatunk által vezetett túrák

Alter Pocher, Goldwaschanlage, Jungfernsprung
(további úticélok lekérdezés útján)

Wanderungen mit geprüften Bergführern Gyakorlott hegymászók által vezetett túrák

Bärenkopf (3.357m), Sonnblick (3.106m)
(további úticélok lekérdezés útján)

Bergbesteigungen mit geprüften Bergführern A Glockner megmászása vizsgázott hegymászókkal

Fürstbischofs Alm út (1,5 nap )

(más útvonalak lekérdezés alapján)

Eissafari mit gepr. Bergführern Jégfalmászás gyakorlott hegymászókkal
Schnupperklettern Falmászás Mászófal Großkirchheim településen vagy Heiligenblut

Vízi ajánlatok

Rafting auf Isel und Möll Rafting - micsoda kaland!

Rafting a Möll és Isel folyókon | különbözö nehézségi fokok

Canyoning! Canyoning - a víz nyomában

Canyoning-ajánlatok a gyermek-canyoningtól az extrém változatig

Kanadier-Touren Kanadai-Trekking-túrák
és kajakozás
A vad víz és Te!
Hydrospeed - Fun im Wildwasser Hydrospeed Vadvízi élmények mini szörfdeszkákon

Föld és Levegő

Mountain Biking Mountain Biking kerékpárkölcsönzés, vezetett túrák (1-2 napos vagy 2-napos túra hegyi szállással)
Paragliding Para- ésTandemrepülés

Kurzus kezdöknek is!

Bungee-Jumping von der Jauntalbrücke! Bungee-Jumping 96m szabadesés a Jauntal-hídról, Európa legmagasabb vasúti hídjáról
Hochseilgarten-Abenteuer Kötélpálya Az erönlét és kitartás próbája - Kicsiknek és Nagyoknak egyaránt!

Állatmegfigyelés

Steinadler in freier Natur A köszáli sasok nyomában Május közepétöl június végéig, kb. 6 órás
Bartgeier im Seebachtal A sirályok lakóhelye

májustól augusztusig

kb. 3 órás

Steinboecke hautnah erleben! Nagyvadak megfigyelése a Kaiser-Franz-Josef kilátónál Kb. 2-3 órás

Kirándulások

Mautturm Winklern Kristálykincs - Mautturm Winklern A nemrég renovált toronyt egy szerencséthozó sárkány örzi, mely úgy tekereg a torony körül, mint egy kígyó
Goldgraeberdorf Heiligenblut Aranyásó falu, Heiligenblut Eredeti tervek alapján rekonstruált falu a 16. századból – egyedülálló az Alpokban
Tauerngoldausstellung Tauerngold kiállítás, Großkirchheim Groskirchheim községben a Putzerhof-ban az aranybányászat minden lépését nyomon követhetjük
Die Raggaschlucht - besonders an heissen Sommertagen zu empfehlen! Raggaschlucht szurdok, Flattach A Ragga patak évszázados munkájának köszönhetöen alakult ki az Alpok egyik legszebb természeti képzödménye
Schafe, Wolle, Bauernleben Schmutzerhaus & Schauhof Klenig Minden, amit a pamutról tudni kell
Gartlfall Gartlfall Élvezze a víz gyógyító erejét!
BIOS Nationalparkzentrum BIOS Fedezze fel önállóan: Föld-Víz-Levegö-Nap labor: több mint 80 interaktív állomás - felejthetetlen "utazás"
Die Koelbreinsperre im Maltatal: imposant! Malta-magashegyi autóút és vízduzzasztó gát Ausztria legmagasabban fekvö vízzierömüve (1.902 m)
Kasereck - so wird Kaese gemacht! Kasereck Sajtüzem és bemutatóterem Nézze a sajtkészítö mester válla mögül, hogy készülnek a legfinomabb sajtok
Die Reisseck-Gruppe: schroff und schoen ... Reißeck-hegycsoport és Reißeck-felvonó A fogaskereküvel egy élmény az utazás fel a hegyre - a hegyekben pedig számos kirándulási lehetöség kínálkozik