Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Sí & sport

A Heiligenblut-Grossglockner sírégió

A 15 négyzetkilométeres magashegyi síterület számtalan lehetőséggel, lesiklópályával, és a hozzá tartozó Freeride Arénával többet nyújt, mint amit egy látogatásba be lehetne sűríteni. A freeridereket teljes körű szolgáltatások várják, valamint freeride ellenőrző pont a sífelvonó középső állomásánál tájékoztatást ad az aktuális lavinaveszélyről, a működő és lezárt pályákról és lehetőséget ad a lavina jeladó ellenőrzésére. Ezen felül információt kaphatnak a helyi időjárásról, szélerősségről, hőmérsékletről is. à erre kellene módosítani a szöveget (sok volt a szóismétlés)

A Grossglockner/Heiligenblut-i régió (1301 m) vadregényes sípályái a Hohe Tauern Nemzeti Park közepén 11 felvonóval várják a sportág szerelmeseit, melyek 2.912 méterre viszik fel Önöket. A majdnem 60 km sípálya szinte teljesen hóbiztos és csak arra vár, hogy kipróbálja rajta carving vagy snowboard tudását. Reméljük, hogy méltó helyszínül szolgálhatunk egy csodálatos téli szabadság eltöltéséhez. Használja ki a számos lehetőséget! Heiligenblut környékén a téli sportok széles választéka áll rendelkezésre, hiszen itt ebben nem ismernek határokat. A síelés és snowboard mellett számos más sportos tevékenységet kínál Heiligenblut.

Grossglockner - Heiligenblut - Top of Austria

Síelés a Grossglocknernél: Álomszép sípályák, mély hóval borított hegyoldalak, kilátással Ausztria legmagasabb hegycsúcsára, a Grossglocknerre. Ezzel és még sok mással várja Önt Heiligenblut. Egész évben a hegyek varázslata, a maguk 3000 méteres magasságával, a hamisítatlan természet, a biztonság és a vidéki kultúra meghittsége hívogat számtalan szabadidős ajánlattal.

Rövid várakozási idő, az 1301 és 2989 méter közötti tengerszint feletti magasság okozta majdnem tökéletes hóbiztosság és különböző nehézségű, változatos lesiklópályák melengetik a téli sportok híveinek szívét, legyenek akár síelők, akár snowbordozók, akár freereiderek. A 15 négyzetkilométeres magashegyi síterület számtalan lehetőséggel, lesiklópályával, és a hozzá tartozó Freeride Arénával többet nyújt, mint amit egy látogatásba be lehetne sűríteni. A freeridereket teljes körű szolgáltatások várják. A freeride ellenőrző pont a sífelvonó középső állomásánál tájékoztatást ad az aktuális lavinaveszélyről, a működő és lezárt pályákról és lehetőséget ad a lavina jeladó ellenőrzésére. A freeriderek információt kaphatnak a helyi időjárásról, szélerősségről, hőmérsékletről is.

Heiligenblutban a családok is tökéletesen pihenhetnek: A „Snowland” egy halom vidám meglepetést tartogat a gyermekek számára.

A síterep egy további különlegessége a sok kis régi hütte, amelyek napos teraszán eredeti karintiai finomságokat fogyaszthatunk.

A hó öröme fellelhető a hegyektől távol is, a 12 km hosszú sífutó pályákon, a szánkópályán, a korcsolyapályán, a téli túraútvonalakon és a jégmászófalnál.

Forrás: Grossglockner Bergbahnen GmbH

Síelés

Szállodánk Ausztria egyik leghóbiztosabb sírégiójában található. A Grossglockner-Heiligenblut pályarendszer legmagasabb pontja 2902 méterrel a tengerszint felett található. A pályák többsége 2000 méter felett fekszik, így a pályák gyakorlatilag teljes síszezonban (december elejétől április közepéig) síelhetők.

Tények és számok

Liftek (összesen 12)

 • 4 kabinos lift
 • 1 négyszemélyes beülős lift
 • 6 csákányos lift
 • 1 gyermek tárcsás lift

55 km síelhető pálya = 31,1 km esési magasság = 129 ha pályafelület

 • könnyű 20 km
 • közepes 34 km
 • nehéz 1 km

Szezon időtartama

 • december 6-tól folyamatosan részleges üzemelés
 • december 13-tól teljes üzemelés folyamatosan az időjárási viszonyoktól függően

Nyitvatartás

 • naponta 09:00 - 16:00

Tengerszint feletti magasság

 • 1301 m - 2902 m

További információk

"Top síterület"

A Grossglockner / Heiligenblut síterület a Skiresort.de tesztjén a Top síterület értékelést érte el. A világ legnagyobb sípálya-minősítő weboldala, a Skiresort.de csapata a 2013/2014-es téli szezonban 18 kritérium szerint értékelte a síterületet, amely 3,5 csillagot szerzett a megszerezhető 5-ből. A teljes tesztet ide kattintva olvashatja el (német nyelven).

Freeride (síelés mélyhóban)

A legmagasabban fekvő sírégiók – Grossglockner/Heiligenblut, a Mölltaler gleccser és az Ankogel sírégió kitűnő feltételeket biztosítanak az egyre kedveltebb Free Riding-nak. A „Ski Kärnten“ név alatt együttesen megjelenő sírégiókat a Kelet-Alpok legjobb freeride régiói között tartják számon.

A Grossglockner/Heiligenblut sírégió egy 25 hektár területű Free Riding arénát kínál – többek között – gyönyörű lejtőkkel, akár 1500 méter szintkülönbséggel. Indulás a Gjaidtroghöhe legmagasabb pontjáról, 2989 m-ről, aztán irány lefelé 1160 méterre Heiligenblut-Pockhorn felé. A Free Riding aréna legnagyobb része az erdőhatár felett fekszik és számtalan jelölt pályát és ellenőrzőpontot kínál, ahol a sírégió éppen aktuális lavinahelyzetéről kaphatunk információkat. Továbbá a biztonság növelése érdekében a téli szezon ideje alatt lavina-tanfolyamokon és vezetett freeride túrák is szerepelnek a régió kínálatában. A Heiligenbluti Síiskolával a téli szezon összes szerdáján részt vehetünk egy egésznapos túrán. További információt a ide kattintva kaphatnak!

Snowboard

Közel 60 kilométernyi sípálya várja a sportág szerelmeseit Heiligenblutban. A határtalan szórakozásnak semmi sem szabhat határt. A pályák kiváló hóbiztossága és a magasabb helyeken található kihívások is hozzájárulnak ahhoz, hogy Ön jól érezze magát.

Sítúrák, jelöletlen síútvonalak

A Heiligenblutot körülölelő hegyeket különösen télen érdemes megmászni. Mindegy, hogy egy sítúra során, hócipőben vagy akár a snowboarddal a háton, de egy ilyen kirándulásnak hozzá kell tartoznia a téli szabadsághoz!

Sífutás

Számos kiválóan elkészített sífutópálya várja a sífutás kedvelöit. Közvetlen Heiligenblutban egy 3 km hosszú magaslati pálya 2200 méteren, korcsolyázó és klasszikus stílushoz is, valamint egy panoráma útvonal a völgyben, mely 10 km hosszú, ugyancsak korcsolyázó és klasszikus stílushoz is.

Jégfalmászópark

Januári elejétől egészen márciusig lehet kipróbálni ezt az izgalmas sportot egyik hegyivezetőnk kíséretében. Fleisstal vízesés: a legjobb idő a mászásra januártól márciusig.


Fürdő

Úszómedence

10x5 méteres úszómedencénkben tökéletesen ellazulhat egy túrázással, vagy síeléssel töltött nap után. Fürdőköntös bérlésére is van lehetőség.

Szauna

Szabaduljon meg a mindennapok gondjaitól, és lazuljon el szaunánkban. Próbálja ki az új aromaterápiás infrakabint, melyben halk háttérzene segíti a kikapcsolódást.


Tenisz, squash, pingpong

Közvetlenül a szálloda mellett található teniszcsarnokunk, benne 3 Grain Court pálya mellett 1 squash-pálya és pingpong asztal várja a mozgást kedvelőket. A szálloda udvarán további pingpong asztal és játszótér áll rendelkezésre.


Szabadtéri sportok

Szinte lehetetlen felsorolni, hányféle lehetőség áll vendégeink rendelkezésére Heiligenblut környékén. Kirándulások, magashegyi túrák, rafting és kanyoning, országúti és hegyikerékpár, sziklamászás, falmászás, csak, hogy a legnépszerűbbeket említsük.