Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

9844 Heiligenblut, Winkl 46 Útvonaltervezés
Telefon | Fax +43-4824-4111 | +43-4824-4111-88

Heiligenblut, Sporthotel Heiligenblut - Freeride szektorok

Freeride szektorok

A szektor - Schareck

A Schareck a síterület központi hegysége, mely szinte minden oldaláról megközelíthető. A terep igen változatos és egyaránt alkalmas kezdő vagy akár haladó síelők számára is.

Tipp: Kerüljük a Fleiss síútvonalon kívüli területeket, valamint a lavinaveszély miatt lezárt lejtőket. 

Pozíció: DNY-D-DK

Tengerszint feletti magasság: 2.600m – 1.750m

Terepleírás: A Schareck nyújtotta lehetőségek igen változatosak. Míg a 4-es és 5-ös sípályán kijelölt lejtők közepesen meredekek, addig a 2-es és 3-as sípályán számos lankásabb  lejtő áll rendelkezésünkre. A Schareck keleti oldala csak a Fleisstal-i síút területén síelhető, a síúton kívül eső területeken nem ajánlatos a síelés.


B szektor - Fallbichl

Ez a szektor magassága és fekvése miatt is hóbiztos. Még márciusban is síelhető. A terep igen meredek, és sok szikla található rajta, ami egyeseknek kiváló ugrató lehet. A lavinaveszély nem jellemző ezen a terepen.

Pozíció: D-NY-ÉNY

Tengerszint feletti magasság: 2.600m – 2.200m 

Terepleírás: A Fallbichl-i B szektor területe nagyrészt meredek és sok szikla található rajta, mégis igen népszerű síút. Leginkább a Panoramabahn alatt húzódó síterület kedvelt a freeriderek körében, akik köztudottan szeretnek a sziklaköveken ugratni. Figyeljünk azonban, hogy a hó mélysége mefelelő-e az ugráshoz.


C szektor - Viehbühel

Ez a szektor magassága miatt igen hóbiztos, és amennyiben a lavinahelyzet is lehetővé teszi, úgy egész télen síelhető, még márciusban is megfelelő mennyiségű hó takarja a lejtőket. A Viehbühel hegyi állomás sítúránk megfelelő kiindulópontja.

Pozíció: É - K

Tengerszint feletti magasság: 2.500m – 2.200m

Terepleírás: A pályák ezen a terepen viszonylag rövidek, de érdemes kipróbálnunk őket. Igen meredekek és sziklásak az itt található lejtők, amelyek egy része alkalmas ugrásra is. A pályák végéről gyalog juthatunk ismét a felvonókhoz.

Különösen veszélyes pontok:


D szektor - Fleissalm

Ez a szektor nagyon változatos. Míg a felső részek meredekek, alpesi tájat idézőek, addig lejjebb széles, enyhe lankák várnak minket. A vadvédelmi területekre a besiklás szigorúan tilos!

Pozíció: Ny

Tengerszint feletti magasság: 2.900-1.800 m

Terepleírás: Az egész síterep legmagasabb pontja itt található. Az úgynevezett Gjaidtroghöhe-ről számos lesiklási lehetőség tárul elénk a szabad síövezetben. A terep mindenekelőtt nagyon meredek és alpesi gyakorlottságot igénylő, de a Mittelstation-tól már egyre lankásabb. Széles alpesi legelők, világos fenyőerdők biztosítják a kevésbé gyakorlott freeridereknek a pálya mentén a lendületes lesiklást. Néhány pálya erdei úton végződik, amelyeken haladva néhány percen belül visszajutunk a felvonóig. Ebben a szektorban sok vadvédelmi terület került kijelölésre, ezen területekre a besiklás szigorúan tilos!

 

Különösen veszélyes pontok:


E szektor - Tauerntal

Itt igazán igényes terep várja a Freeride híveit. Ebben a szektorban sok tapasztalatra és jó tájékozódó képességre van szükség. Egyes szakaszok nagyon lavinaveszélyesek. Tél derekán egészen Winkl-ig le lehet siklani. Lásd: szektor F!

Terepleírás: Sok eldugott út vezet a Wallackhaus-tól, ill. a Fallbichl állomástól a Tauerntal-ig. Meredek árkokon át - amelyek lavinaveszélyesek- haladhatunk lefelé a lankás alpesi legelők felé. A pályák egy hídnál, a Grossglockner Magashegyi Útnál (Grossglockner Hochalpesnstraße) végződnek. Innen hamar fel lehet jutni a Kasereck-re, ahonnan egy kis úton keresztül vissza lehet jutni a Rossbach Mittelstation-ig. 

Különösen veszélyes pontok:


F szektor - Tal Runs

Az F szektorban csak a legnagyobb télben lehet síelni, kizárólag vezetővel. Az igényesen kialakított terepen nehéz a tájékozódás. A nem helyiek aligha találják meg a helyes utat. (Némely pálya egy meredek sziklafallal vagy sűrű erdővel végződik.) A vadvédelmi területekre a besiklás szigorúan tilos.

Pozíció: DNY-D-K

Tengerszint feletti magasság: 1.900-1.200 m

Terepleírás: A lesiklás kiindulási pontja a falu Winkl részében van, ahol a Fallbichl állomás van. Innen indul az 1-es számú síút, a Kasereck irányába. Mielőtt elérnénk az alpesi legelőt, jobbra fordulunk, áthaladva a Grossglockner Magashegyi Úton (Grossglockner Hochalpenstraße) majd ezt követően lankás rét vezet le a Gipperalm-hoz, ahol egy kápolna áll. A következő terület teljesen átláthatatlan, részben sűrűn fákkal borított és sok sziklaszirt, valamint néhány utca is keresztezi. Javallott a lesiklást helyi vezetővel megpróbálni. A heiligenbluti felvonóhoz síbusszal, vagy taxival juthatunk vissza.

Taxi Fleißner (Tel.: +43(0)664/3836311)

Különösen veszélyes pontok:

 

Forrás: www.gross-glockner.at/de/winter/freeriden