Síelés jelöletlen, kezeletlen pályán

Síelés jelöletlen, kezeletlen pályán

Az alábbiakban jól megközelíthető, sível és snowboard-dal használható, jelöletlen és kezeletlen pályákról olvashat. Az útvonalak lavinaveszély ellen biztosítottak, azonban nincsenek ellenőrizve, és az alpesi veszélyek (például kőomlás) ellen sem biztosítottak. Legyen elővigyázatos az útvonalról való letéréskor, biztosítatlan területre érhet!

Skiroute KasereckKasereck síút

Terepleírás: Technikailag nagyon könnyű síút, amely a Fallbichl völgyben fekvő Panoramabahn állomásától indul, és varázslatos élményt garantál. Az út a síterülettől a Grossglockner Magashegyi Út  (Grossglockner Hochalpenstrasse) télen igazán nyugodt, kellemes területéig vezet. Innen a Rossbach Mittelstationig tudunk visszajutni.

Útleírás/elérhetőség: A Fallbichl-nál (Panaramabahn megállóhely) a Römmerhütte irányába haladjunk. Itt kanyarodjunk balra és menjünk egyenesen egészen a Tauern-völgyig majd egy kiránduló úton keresztül jutunk Kasereck-hez. Menjünk tovább a Glocknerstrasse-n egészen a sorompóig. Onnan egy út vezet vissza a köztes megállóhoz.

Különös veszélyek:

  • Legyen elővigyázatos az útvonalról való letéréseknél, biztosítatlan területre érhet!

Maximális dőlésszög: 34°

Pozíció: NY-DNY

Tengerszint feletti magasság: 2200m – 1750m

Skiroute FleisstalFleisstal síút

Terepleírás: Egy igazán igényes pálya, amely a Schareck-tól indul. Csak a gyakorlott síelőknek ajánlott, mivel a felső pályaszakasz igen meredek. A pálya a Fleissbachi völgyzárógátnál végződik, ahonnan mintegy 10 percre található a felvonóállomás.

Különös veszélyek:

  • A felső szakaszon sziklás területek találhatóak, ezért szikladarabok állhatnak ki a hóból.
  • Legyen elővigyázatos az útvonalról való letéréseknél, biztosítatlan területre érhet!

Pozíció: K

Maximális dőlésszög: 38°

Tengerszint feletti magasság: 2600m – 1750m

Skiroute HochfleissHochfleiss síút

Terepleírás: Egy igazán igényes pálya, amely 2900 méteres magasságból (a sívidék legmagasabb pontja) indul. A nagy forgalom miatt gyakran hepehupás sípályává válhat.

Útleírás/elérhetőség: Ha kiszálltunk a felvonóból jobbra tartsunk majd egyenesen haladjunk egészen a  Fleissalm-i köztes megállóhelyig.

Különös veszély:

  • Legyen elővigyázatos az útvonalról való letéréseknél, biztosítatlan területre érhet!
  • A sziklás területeknél az útvonaltól balra gyakori a lavinaveszély!

Maximális dőlésszög: 36°

Pozíció: NY-DNY

Tengerszint feletti magasság: 2900m – 2470m

Schareck síút

Útleírás: Egy rövid, és nem igazán meredek út, amely a jelöletlen úton kevés tapasztalattal bíró síelők számára is alkalmas. Az út a Spatzlalmnál (4-es út) kezdődik és egy mélyedésen keresztül vezet vissza a síútra.

Útleírás/elérhetőség: A Schareckről levezető pályán a Spatzlalm mellett egyenesen kell továbbsíelni, majd a mélyedésen keresztül vissza a pályára, ami a Mittelstationhoz vezet.

Különös veszélyek:

  • Legyen elővigyázatos az útvonalról való letéréseknél!

Maximális dőlésszög: 32°

Pozíció: D

Tengerszint feletti magasság: 2250m – 1850m

Forrás: www.gross-glockner.at/de/winter/freeriden/skirouten

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!