Szobafoglalás - legjobb árak

Herceg Novi, Sveta bubala bb. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +382-31-355-000 | +382-31-355-023

Herceg Novi, Hunguest Hotel Sun Resort - A montenegrói nemzeti konyha

A montenegrói nemzeti konyha két részre bontható: a tengerparti és a hegyi-kontinentális konyhára

A tengerparti konyha jellegzetességei

Ezen konyha különlegessége nem csak a nyersanyagok egészséges mibenlétében rejlik, hanem abban is, ahogyan az étel készül. A egészséges tengerparti mediterrán étkezésnél a következő nyersanyagokat használják fel: különféle zöldségek, olajbogyó olaj, halak és kagylók, kecske- és juhsajt, különféle gyümölcsök, déli gyümölcsök: citrom, mandarin, narancs, kiwi, füge és mandula, ezeken alapszik a tengerpart hagyományos étrendje.

Elkészítési mód

A zöldségeket nagyon kevés vízben főzik meg, ha megfőtt, olajbogyó olajjal ízesítjük és megszórjuk mediterrán fűszerekkel(rozmaring, bazsalikom, majoranna).
A halat készítik halászlé módra, egyéb módon főzve és sütve.
A tenger gyümölcseit és a kagylót kötelezően fehér bor és a tengerparti fűszerek hozzáadásával kell elkészíteni.
Az előételek a különféle sajtok, amelyeket szárított sonkával és olajbogyóval együtt kínálnak.

Egy kis ízelítő a hagyományos montenegrói étkezésből

A hegyi-kontinentális konyha

A hegyi-kontinentális vidék főleg hagyományos, egyedi és az egész világon eredeti konyhájáról ismert. Montenegro ezen vidékén egészséges tej- és hústermékeket fogyaszthat különleges módon elkészítve. Sok a folyó és a tó és az ökológiai tiszta vízből származó halspecialitás. Van kontinentális gyümölcs és zöldség, amely tovább javítja az étel minőségét.

Egy kis ízelítő a hagyományos montenegrói étkezésből

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!