Belépés
8380 Hévíz, Vörösmarty Mihály utca 91. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-342-895, A szálloda felújítás miatt zárva | Kérjük, küldjön e-mailt!

Hévíz, Hunguest Hotel Helios - Gyógyászat

Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Béke, Flóra és Helios szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Foglalással rendelkező minden vendégünkkel felvesszük a kapcsolatot, biztosak vagyunk benne, hogy szállodaláncunk egyéb egységeiben megfelelő alternatívát tudunk biztosítani. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

Hévíz világhírű gyógyhely, ahol a több mint 200 éves tradíciókkal rendelkező gyógyászatban minden a Hévízi-tó, a gyógyvíz és a gyógyiszap körül forog. A Hévízi Gyógyfürdő az év minden napján várja a fürdőzőket és gyógyulni vágyókat.

Hévíz egy békés, a pihenést, a rekreációt és gyógyulást szolgáló kisváros, mely a Balaton nyugati csücskétől - Keszthelytől - csupán 7 km-re fekszik. Csodálatos ősfákkal, virágokkal tarkított parkok, pihenők, sétányok, túraútvonalak a pihenés szigeteként zökkentenek ki bennünket mindennapjaink monoton világából. 

Hévízi tradicionális terápia

A  200 éves hagyományokra visszatekintő balneo-, és fizikoterápiás eljárások mellett Hévízen minden adott a gyógyítás és a prevenció zavartalanságához, a vendégek nyugalmához. 

Hévízen kialakított világhírű terápia legfontosabb összetevői a gyógyiszap és a gyógyvíz, melyek számos betegség hatékony gyógyításának legfontosabb eszközei. 

Hévízi Gyógytó

A Hévízi-tó a világ egyik legnagyobb biológiailag aktív természetes termál tava. A víz és iszap bizonyított gyógyhatása központi elem a világhírű hévízi gyógyászatban.

A Hévízi-tavat Magyarország legrégebbi és legismertebb gyógyfürdőjeként tartják számon. Római kori emlékek is szólnak róla, melyek szerint több mint 2000 éves múlttal büszkélkedhet. A 4,4 hektár alapterületű és 38 méter forrásmélységű Hévízi-tavat kénben, rádiumban és egyéb ásványi anyagban gazdag forrás táplálja, mely bőséges vízhozamának köszönhetően a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik. A víz hőmérséklete nyáron akár a 33-36 °C-t is eléri, míg télen 23-25 °C, így fürdésre ekkor is kiválóan alkalmas. A Hévízi-tó és a közepén lévő fedett gyógyfürdő egész évben nyitva tart. 

Hévízi víz

A hévízi vízben lévő biológiailag aktív kén valamint a többi vízben oldott anyag különösen a reumás,- mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. Egyes gyógykezelések szállodánk saját fúrt kútjából táplált gyógyvizes medencében is zajlanak. 

A hévízi víz jótékony hatásai

Hévízi iszap

A hévízi gyógyiszap lebomlott növényekből keletkezik és a hévízi források területéről származik. Kezelési célra a Hévízi gyógytó tőzeges iszapjával azonos összetételű  (80% szerves, 20% szervetlen anyagot tartalmazó) gyógyiszapot alkalmazunk.

A hévízi iszap gyógyhatásai