Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Bemutatkozás

A szálloda a Balaton-felvidék mediterrán hangulatú kisvárosában, Tapolcán található. Európában egyedülállóként közvetlen összeköttetésben van az alatta húzódó, asztmásokat, allergiásokat és egyéb légúti megbetegedésekben szenvedőket gyógyító barlanggal. A szállodai wellness szolgáltatások mind a vendégek testi-lelki kikapcsolódását és felüdülését szolgálják. Szállodánk óvodájában gyermekanimációval szórakoztatjuk kis vendégeinket jól képzett szakgárda segítségével.
Az ország egyik legnagyobb vidéki, többszörösen díjnyertes konferenciaszállodája 2010-től több, mint kétszeres kapacitással várja vendégeit - válassza a Hunguest Hotel Peliont Tapolcán!

Elérhetőség

Hunguest Hotel Pelion

8300 Tapolca, Köztársaság tér 10.
(Magyarország)

Útvonaltervezés

+36-87-513-100

Élménymedence karbantartás
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Hunguest Hotel Pelionban 2024. november 3. és november 6. között éves rendes karbantartást végzünk az élménymedencében, így annak működése a fenti időszakban nem biztosított.
Ezeken a napokon vendégeink rendelkezésére áll a szálloda wellness részlegén a török fürdő 2 termálvizes medencével, beltéri gyermekmedence, szaunarészleg (szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, sókabin), fitneszterem.
Kérjük foglalásánál a fenti információt vegye figyelembe.

A szabadtéri játszótér jelenleg nem üzemel.

Pelion

PELION - mit kell tudni még a Pelionról? A Pelion szó jelentése: gyógyító hegy.
 

Ma Pleszidi, híres hegység Thessalia Magnesiában, az Ossa hegycsoporttól délre, a Boebeis-tó, a Pagassaei tengeröböl és a thraciai tenger között; két kimagasló csúcsa 1620 méterre emelkedik, legdélibb kiszögellései a Sepias és Aentium hegyfokok; a hegység lejtőit gyönyörű erdőség fedi, alantabb sok gyümölcsfa díszíti. A hegység ismeretes a Gigasok harcából, kik, hogy az eget megostromolhassák, az Ossa és Olympus hegyeket rálökték a Pelionra, vagy a Peliont és Ossát az Olympusra.

Számos egyéb monda is fűződik hozzá, például itt ácsolták az Argonauták hajóját, itt lakott Chiron centaurus, ki a gyógyíró erejű füvekben gazdag magaslat alatt egy barlangban lakott. Chiron istenek és héroszok nevelője (Achilleusz, Actaeon, Iasón, Castor, Polydeukés, Asklépios) volt. Ő a „megsebzett gyógyító” archetípusa, miután Heraklész véletlenül megsebesíti mérgezett nyilával. A fájdalom végül olyan elviselhetetlenné vált, hogy Chiron lemondott halhatatlanságáról. Zeusz jutalmaként ő lett a Nyilas csillagkép az égbolton. A hegy tetején Zeus Actaeus oltára volt.