Fürdőnyitások

2020. május 29.

Fokozatosan újranyitnak a hazai fürdőlétesítmények, legalábbis azok kültéri részlege.

Az MTI összegyűjtötte, hogy vidéken hogy alakul a strandok és fürdők megnyitása a következő hetekben, kiválogattuk a Hunguest Hotels szállodák szempontjából meghatározó fürdőket:

BÜKFÜRDŐ THERMAL&SPA

Bükfürdőn május 29-től várja a vendégeket a fürdőkomplexum, de a gyógyászati részleg szolgáltatásait csak korlátozottan lehet igénybe venni.

GYULA, VÁRFÜRDŐ

gyulai Várfürdő medencéit május 30-tól, létszámkorlát mellett lehet használni. Június közepétől vehetőek igénybe a gyógykezelések, az 50 méteres úszómedence is csak júniustól üzemel.

HAJDÚSZOBOSZLÓ, HUNGAROSPA

Hajdúszoboszlón Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa szabadtéri strandja május 29-től fogad ismét vendégeket, de járványügyi megszorítások miatt csak "félházzal" működhet. A medencékben csempére ragasztott jelzésekkel segítik, hogy a vendégek a vízben is be tudják tartani a megfelelő távolságot egymástól. A fürdő gyógyászati részlegében megkezdődnek a nem vízhez kötött gyógykezelések, a gyógymedencék ugyanis még nem nyithatnak ki.

NYÍREGYHÁZA, TÓFÜRDŐ ÉS PARKFÜRDŐ

nyíregyházi Tófürdő május 30-tól, a Parkfürdő június 6-tól fogad vendégeket. Az előbbiben a vendéglétszám korlátozása mellett működik a termálmedence és a gyermekmedence, az utóbbiban valamennyi vízforgatásos medence és csúszda használható lesz, de egyes felszíni élményelemek nem működhetnek.

SZEGED, NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS

A szegedi fürdőkomplexum május 23-ától várja vendégeit  a kültéri medencékkel - SZUE (úszó- és tanmedence és a strand tart nyitva.

ZALAKAROSi FÜRDŐ

zalakarosi fürdő május 29-étől várja a vendégeket, egyelőre itt is csak a kültéri medencéket lehet használni.