Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Zalakarosi Fürdő

Az 1965-ben alapított Zalakarosi Fürdő - az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően - mára Magyarország egyik legnagyobb fürdője lett, nyáron több mint 5000 m2 vízfelület áll a vendégek rendelkezésére, ebből kb. 1 500 m2 vízfelület fedett. A fürdő az utóbbi években teljesen megújult. A terápiás szolgáltatások mellett a wellness fellegvára lett.

A páratlan természeti környezet és az ittlakók vendégszeretete mellett, a város elsődleges vonzereje a gyógyfürdőkomplexum, amely több mint 55 éves múltra tekint vissza.

A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz enyhén radioaktív, metabórsav tartalma igen nagy. A gyógyvíz legjobb hatását a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és izületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcsere zavarok kezelésében fejti ki.

A szálloda épületét közvetlen átjáró köti össze a Zalakarosi Fürdővel, így télen is gyorsan, kényelmesen elérhető a gyógyászat és a belső medencék.

A fürdőn két nagy részt lehet alapvetően elkülöníteni: a különböző vízi élményeket nyújtó gyógycentrumot és élményfürdőt, melyekhez szabadtéri medencék is tartoznak, valamint a fedett termálfürdőt és a hozzátartozó termálstrandot. Mindezek mellett a fedett fürdő épületében kapott helyet a teljesen felújított gyógyászati részleg. A fürdőben különböző hőmérsékletű gyógy- és termálvizet használnak. A gyógyvízellátás több kútból történik. A 96 °C-os termálvizet gyógyászati célra alkalmazzák, míg az 53 °C-os termálvizet a strandmedencék feltöltésére.

Gyógycentrum és élményfürdő

Az igényes fürdőzést kedvelők a gyógycentrumban, a gyógyvizes ülőfürdőben és a termálvizes jacuzzi medencében élvezhetik a zalakarosi víz megújító hatását. Az élményfürdő a wellness-fittness rajongók minden igényét kielégíti. Fedett csarnoka egy élménymedencével, egy gyermekmedencével és egy többcélú medencével várja a pihenni vágyókat. A szabálytalan alakú, 360 m2-es feszített víztükrű termálvizes élmény-medencében 10 különböző vízi attrakció található: vízsugaras masszázsok, pezsgőfürdő, vízi gomba és a vadvízáram. 

A többfunkciós sportmedence lehetőséget nyújt arra, hogy a vendég nyáron úszhasson, vizitornát, vagy vizi-fittnesst vegyen igénybe, élvezze a sportolás minden örömét. A gyerekekre is gondoltak Zalakaroson. Egy fedett gyermek-élménymedence segíti a vízzel való ismerkedést és a gondtalan pancsolást: billenő-vödör, mini csúszda, mini zuhatag és vízi gomba várja a kicsiket. Az élményfürdő télen-nyáron működő szolgáltatásai mellett majdnem 400 m2 vízfelületű szabadtéri medencék állnak rendelkezésre, amelyek a belső térből közvetlenül megközelíthetők. A különböző masszázsok, vízköpők, buzgárok, skót zuhany és pezsgőfürdő teszi izgalmassá a kinti fürdőzést. A fedett csarnokban a "Fekete lyuk" csúszda, játékokkal berendezett "Gyermek-sarok" és egy TV-szoba várja a vendégeket. A szauna kedvelőinek igazi csemegét jelentenek a finn-, aroma- és fényterápiás szaunák és a gőzkabin. A benti és kinti pihenőterek, napozóteraszok kellemes pihenést biztosítanak.

Fedettfürdő és gyógyászat

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben különböző vízhőmérsékletű (32 - 36oC-os) gyógyvizes ülőmedencék, egy felülről nyitott termálmedence és szauna-blokk található.
Az orvosi felügyelettel működő gyógyászat a kezelések széles választékával szolgálja a gyógyulást. A hidroterápiás kezelések között megtalálható a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, a 4 rekeszes galván és a tangentor. Az elektroterápia széles körű szolgáltatásai ingeráram, ultrahang és mágnesgyűrű szintén a gyógyulást szolgálják. A gyógykert szabadtéri medencéjében jó idő esetén hétköznap reggelenként szakképzett gyógytornász segítségével mozoghatnak a vendégek. A víz alatti torna mellett megtalálható az egyéni és csoportos gyógytorna is. A masszőrök kezei alatt mindenki felfrissülhet, sok vendég által kedvelt a talpmasszázs is. A vendégek rendelkezésre állnak a fangó- és gyógypakolások is.

Termálstrand

A kb. 10 hektáros - fákkal és virágokkal díszített, gondosan rendezett - parkban, a termálstrandon minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozási lehetőséget.
A részben árnyékolt, gyógyvizes ülőfürdőtől a legkülönbözőbb látványelemekkel felszerelt strandmedencékig bőséges a kínálat, a család legkisebb tagjától a legidősebbig mindenki megtalálja a neki legjobbat.
Gyermek-, családi- és hullámmedence fogadja a fürdőzőket, a csúszdázás kedvelőire pedig az új csúszda-együttes vár. Természetesen az aktív mozgást kedvelők a szabadban is találnak úszómedencét. A gyermek-pancsoló közelében különféle játékokkal felszerelt játszótér várja a kicsiket. Mindent összevetve az egész család egy helyen szórakozhat, gyógyulhat a termálstrand kultúrált környezetében, anélkül, hogy egymás pihenését zavarnák.

A vendégek száma mutatja, hogy érdemes Zalakarosra ellátogatni, a víznek gyógyító erejét kipróbálni, hiszen az elmúlt 55 évben már több mint 30 millióan kerestek itt gyógyulást, kikapcsolódást. Sok kimerült vendég nyeri vissza Zalakaroson frissességét, hogy energiával feltöltődve térjen vissza a hétköznapokba.


Javallatok és ellenjavallatok

Javallatok:

 • gyulladásos izületi betegségek,
 • degenerativ (kopásos) reumatikus betegségek,
 • lágyrész reumatikus betegségei,
 • csontrendszeri betegségek,
 • bőrbetegségek.


Ellenjavallatok:

 • rossz indulatú daganatos megbetegedés,
 • szívbetegségek,
 • fertőző betegségek,
 • érrendszeri betegségek,
 • láz,
 • akkut gyulladásos betegségek
 • keringési zavarok,
 • vérképzőszervek betegségei,
 • chronikus alkoholizmus, súlyos májzsugorodás
 • nyílt sebek
 • hypertyreosis szervi megbetegedésekkel
 • terhesség
 • trombózis
 • leukémia, hirtelen fellépő ájulások.