Heiligenblut, Sporthotel Heiligenblut - Glocknerbárány Fesztivál
2020. szeptember 12-13. Heiligenblut
A 18. alkalommal megrendezett heiligenbluti Glocknerbárány Fesztivál kimagasló kulináris élményekkel várja a látogatókat. A „Mölltal-ízrégió” szakácsai szeptember 12. és 14. között szolgálják fel a Glocknerbárányt, a régió legfontosabb gasztronómiai specialitását.
Tudta, hogy a bárány rendkívül egészséges? A bárányhús kevés zsírt, viszont sok fehérjét és szénhidrátot tartalmaz. Felső-Mölltal vidékein már évszázadok óta tartanak bárányokat, mivel ez az állat nagyon jól tudott alkalmazkodni a meredek hegyi legelőkhöz és hegyoldalakhoz. Az Glocknerlamm Munkaközösség azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy a fogyasztóknak a lehető legszélesebb választékot kínálja bárányból, mint például a legjobb minőségű friss hús, kenőmájas, füstölt hús és sajtos kolbász.
A Grossglockner lábánál található Heiligenblutban, a szeptember 2. hetében megrendezett fesztivál keretében terítékre kerül a Glocknerbárány: a régió gazdái különböző birkaételeket készítenek Önnek..