Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Motoros és kabriótúrák

A nyár a motoros és kabriós túrák szezonja. Ha motorozás, ha autós túrázás, akkor Grossglockner Magashegyi Út és a Karintiai Panorámautak. Heiligenblut környékének túraútvonalait nem véletlenül tartják Európa legszebbjei között számon.

Talán már személyesen is utazott a Grossglockneren átvezető hegyi úton, s így tudja, miért mondják erre a szakaszra, hogy az Alpok legszebb hegyi útja. Kocsijából vagy motorjáról megcsodálhatja az érintetlen természetet, az alpesi tájat, a maga sajátos gazdaságaival. Mi a Sporthotel Heiligenblutban éppoly szeretettel várjuk a hegyi kerékpározókat, mint a gépkocsival vagy motorkerékpárral érkező vendégeket. Járműveikkel fedett garázsunkban parkolhatnak.


Túraútvonalak

Hogy egy felejthetetlen útvonalat se hagyjon ki a Hohe Tauern Nemzeti Park gyöngyszemei közül, mi most összegyüjtöttük Önnek a legszebbeket.

 1. A Glockner körút

 2. Az Apriachi Panorámaút

 3. Lienz - Defereggental - Staller Sattel - Antholz (Olaszország) - Silian - Lienz

 4. Gmünd - Nockalm Magashegyi Út - Millstatt-i Tó - Dráva völgy

 5. Villachi Alpesi Panorámaút a Weißensee érintésével és Hermagoron át


Panorámautak a környéken

A Großglockner Magashegyi út (Grossglockner Hochalpenstrasse)

A leghíresebb alpesi út a Hohe Tauern Nemzeti Park szívéhez, Ausztria legmagasabb hegyéhez, a Grossglocknerhez (3798 m) és Pasterze gleccserhez vezet.
Ez az alpesi út az egyik legnépszerűbb látnivaló Ausztriában. A 48 km-es magashegyi út 36 kanyar megtétele után 2504 méteres tengerszint feletti magasságban ér véget és valóban felejthetetlen vezetési élményt kínál.

Az út során megcsodálhatjuk a virágzó alpesi réteket, az illatos erdőket és a hatalmas sziklákat és egészen a Großglockner lábáig, a Franz Josefs Höhe-ig utazhatunk.

Motoros szolgáltatások:

 • "Bikers Point" - a motorsok számára fenntartott parkolóhelyek az Edelweiss csúcsnál 2571 méteres magasságban
 • Motoros parkolóhelyek végig az út mentén
 • Ingyenes "motoros széfek" a Franz Josefs Höhe-n és a Hochtornál
 • "Bikers Nest" - az Edelweiss csúcsnál speciális motoros információkkal
 • Kényelmes jegyvásárlási lehetőség a ferleiteni kasszánál
 • Kedvezményes túrajegy (érvényes a Grossglockner Magashegyi útra, a Gerlos és a Nockalm Magashegyi Útra, kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel a Villachi Panorámaútra)
 • Maximális tapadás a kanyarokban is, az új útburkolatnak köszönhetően
 • Még nagyobb biztonság - a védőkorlátok folyamatos cseréje

Villachi Alpesi út (Die Villacher Alpenstraße)

A 16,5 km hosszú Villach alpesi út Möltschachból indulva (550 m), Dobratsch-on át (Rosstratte 1732 m) halad, de nem egészen a hegycsúcsig (2167 m). A hegycsúcs kizárólag gyalogosan közelíthetö meg! Az út mentén csodálatos kilátás nyílik Villachra, a Karawanken hegységre, a Júliai-Alpokra és a legnagyobb földcsuszamlásos területre a Keleti-Alpokban.

A Villach alpesi út különösen a motoron ülve nyújt felejthetetlen élményt.

Motoros szolgáltatások:

 • Motoros széfek végig az út mentén, és a Rosstratte-n
 • Védőkorlátok és tapadásbiztos kanyarok
 • Motoros parkolóhelyek ingyenes széfekkel az Alpengarten megállónál (1307 m) és a Red Wall kilátónál
 • Kedvezményes jegyvásárlási lehetőség (6 EUR) a Grossglockner Magashegyi útra napijeggyel rendelkezőknek

Gerlos Alpesi Út (Die Gerlos Alpenstraße)

A Gerlos alpesi út Salzburg és Tirol tartomány csodálatos természeti kincseivel, és felejthetetlen élményeivel ajándékozza meg Önt, miközben Európa legnagyobb vízesése mellett haladnak el.

Mindezt kínálja Önnek a Gerlos Alpesi Út: élvezze a gyönyörű tájat, és a csoadálatos kilátást a vízesésre.

Motoros szolgáltatások:

 • "Bikers Point" - Motoros parkolóhelyek a Wasserfallblick parkolónál (1543 m), részletes útleírásokkal
 • Motoros parkolóhelyek és széfek a Wasser Wunder Welt kiállítótér mellett
 • kedvező árú túrajegyek

Nockalm Alpesi Út (Nockalmastrasse)

A természet szerelmeseinek egy túra a Nockalm alpesi úton maradandó élményt nyújt. A közel 35 km hosszú Nockalm alpesi út kivételes környezetben, az érintetlen természettel körülvéve fekszik Karintiában.
Az 52 db éles kanyar leküzdése közben a Nockberg Nemzeti Parkon haladunk át, szelíd hegyek és hatalmas cirbolyafenyők között. Az alacsony meredekségű úton kiélvezhetjük a Nock hegység egyediségét és összetéveszthetetlen megjelenését. Az út mentén számos megállóhely található, ahol megkóstolhatjuk a jellegzetes karintiai ételeket.

Goldeck Panorámaút (Die Goldeck Panoramastraße)

A 14,5 km hosszú Goldeck panorámaút Zlan településről indulva az 1985 méteres magasságban lévő Goldeck parkolóhoz vezet. 10 kanyar és számos út menti parkolóhely garantálja, hogy felejthetetlen élményeket szerezzen és gyönyörködhessen a Millstatt-i Alpokban, a Millstatt-i tóban, a Nock hegységben, a Karawanken hegységben és a Dráva völgyében. A távolban magasodó Júliai Alpok és Karni-Alpok hófödte csúcsait is megtekintheti.
Joggal állíthatjuk, hogy a Goldeck Panorámaút az egyik legszebb kilátóhely Karintiában.

Malta Magashegyi Út (Die Malta Hochalmstraße)

1.933 méterrel a tengerszint felett található Ausztria legmagasabb duzzasztógátja - a Kölnbrein duzzasztógát. Már a megérkezés is kalandos: egy élményekkel teli út a 14,4 kilométer hosszú Malta magashegyi úton, amelyet sziklákba vésett alagutak és visszafordulók tagolnak.

Kanyarokban gazdag, lélegzetelállítóan szép

A Malta magashegyi út mentén található számtalan vízesésnek köszönhetően a Malta völgyét a Zuhogó víz völgyének is nevezik. Különösen hatásos ezek közül is a "Malteiner vízi játék". A víz itt több sziklaszirten keresztül zúdul le a mélybe, amíg végül is eléri az álomszép kis hegyi tavacskákat. Az utat a sziklába belevájt alagutak és éles kanyarok színesítik, így az egy egészen különleges vezetési élményt nyújt az autósoknak és motorosoknak. A legszűkebb szakaszokon közlekedési lámpák segítik az utazók biztonságát. Az út végén kialakított parkolóban bármikor otthagyhatja járművét, hogy egy kicsit gyalogosan is kiélvezze a környék látványosságait.


Amit szállodánk a motorosoknak nyújt

A fenti panorámautak mindegyikéről találhat információt szállodánk recepcióján. Ingyenes brosúrákkal, térképekkel állunk rendelkezésére. Emellett szállodánk fedett garázsa a legjobb hely járművének.

Az alábbi prospektusokat a lenti linkekre kattintva is letöltheti:


Ami még recepciónkon elérhető:

 • Motorradland Kärnten 2013 magazin
 • Motorradland Kärnten - túratérképek GPS-adatokkal
 • Touren für Genießer (túrák, tippek és információk a Grossglockner környékéről