Május - kerékpársport - Hunguest Hotels

2020. február 12.

Emlékezetes májusa lesz 2020-ban a kerékpársport rajongóinak. Magyarországon indul a világ második legrangosabb háromhetes kerékpárversenye, a Giro d'Italia, rögtön utána zajlik neves World Tour csapatokkal a Tour de Hongrie. Május végén pedig a nekünk legkedvesebb, a hazai amatőr kerékpársport egyik legmenőbb programja, a Tour de Hunguest zajlik majd.

A kerékpársport a hatalmas technikai fejlődéssel együtt a 21. században is ugyanazt tudja nyújtani, amit 150 éve: a világ legjobbjait testközelbe hozza, szinte megérinthetők a sztárok. És ezt kevés sport tudja manapság. Érdemes tehát ellátogatni egy-egy szakaszra, mutatjuk, hol van szállodánk.


Grande Partenza Ungheria

Giro d'Italia - Grande Partenza - Magyarország, 2020. május 9-11.

Május 9-én a budapesti prológ

szinte egy egész napos program lehet, hiszen nem mezőnyben, hanem egyenként indulnak a versenyzők a Hősök teréről, hogy felrohanjanak a Várba.
A Hunguest Hotel Millennium jó választás lehet, ha van még szabad szoba.

Május 11-én Székesfehérvárról indul

a Giro mezőnye, hogy a Balaton északi partján jusson el Nagykanizsára. A mi tippünk Tihany, itt azért van némi emelkedő, lehet gyönyörködni a karavánban, és ámulni, mennyire könnyedén jutnak föl itt a profik :)
Szállásnak a Balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resortot ajánljuk.
Még ezen a szakaszon áthaladnak Hévízen és Zalakaroson is, szerencsések, akik valamelyik hévízi szállodánk vagy a zalakarosi Hunguest Hotel Freya vendégei lesznek.


Tour de Hongrie 2020 útvonala

Tour de Hongrie - 2020. május 13-17.

Nagyszerűen időzítettek az Hongrie szervezői, hiszen a Giro miatt hazánkba hozott logisztika miatt szívesen marad néhány World Tour csapat (a világ legjobbjai, pl. Astana, Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott) is hazánk legrangosabb versenyére.

Május 13-án az első szakaszon Hajdúszoboszlón

lesz a cél. Látványos befutó várható, utána a depó kulisszatitkai, válasszon hajdúszoboszlói szállodáink közül!

Május 14-én Nyíregyházán lesz a befutó,

hasonló érdekességekkel, nem kérdés, hogy vadonatúj szállodánk, a Hunguest Hotel Sóstó a jó választás.

Május 16-án lesz a királyetap,

a mezőny Kékestetőn fut be. A mátrai emelkedőn remek látványosság lesz a verseny, különösen az utolsó három kilométer, ami 10% körüli emelkedő, így a lelassuló versenyzők valóban testközelbe kerülnek.
Nem kérdés, mátrai szállodáink, a Hunguest Grandhotel Galya és a Lifestyle Hotel Mátra megtelhet ezen a hétvégén, ne maradjon le Ön se!


Tour de Hunguest

Tour de Hunguest - 2020. május 24-28.

Szállodaláncunk saját szervezésű többnapos kerékpártúráját 2019-ben Kelet-Magyarországon rendeztük, idén nyugaton teker a mezőny szállodától szállodáig. Természetesen nem tudunk akkora látványosság lenni, mint a nagy körversenyek, de ha épp a kiinduló vagy célállomásunkon tölti szabadidejét, az ötven kerékpáros örülni fog egy kis biztatásnak.

  • Május 25. Indulás: Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort. Érkezés: Zalakaros, Hunguest Hotel Freya
  • Május 26. Indulás: Zalakaros, Hunguest Hotel Freya. Érkezés: Bükfürdő, Hunguest Hotel Répce és Répce Gold
  • Május 27: Indulás: Bükfürdő, Hunguest Hotel Répce és Répce Gold. Érkezés: Tapolca, Hunguest Hotel Pelion.
  • Május 28: Indulás: Tapolca, Hunguest Hotel Pelion, Érkezés: Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort