Szeged napja szögedi ételekkel - 2011. május 20-22. - Szeged, Hunguest Hotel Forrás

PROGRAM

Szeged napja - Hídivásár - szegedi programA mi ünnepünk – Szeged Napja – ugyanis nemcsak emlékezés, nemcsak szabad királyi városi státusba emelkedésünk jubileuma, hanem a tavasz talán legszebb napja, az újjászületés – mindenféle újjászületés kezdete.
Immár tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Borfesztivál, mely a város napjához kapcsolt ünnepségsorozat leghosszabb és leglátogatottabb eseménye.  Idén május 12. és 22. között várják a kitelepülő borászok és a látogatókat a Szegedi Borfesztivál. A hagyományoknak megfelelően számtalan koncert és pódium műsor színesíti a borünnepet, melyhez a 10 nap alatt több helyszín és rendezvény is kapcsolódik. Minden hazai borvidék képviselteti magát a Széchenyi téren .
A Szeged Napja körüli események leglátványosabbja, a hídi vásár az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemle és bemutató. Magyarországi illetve Kárpát-medencei mesteremberek ezer méteres - árusok utcájában - kínálják portékáikat a Híd utcában és az öreg hídon. A portékák itt megfoghatók, kipróbálhatók: aki nem vesz, az is babrálhatja! A zenészekkel, mutatványosokkal együtt ülünk a kocsmában, a csepűrágók gyermekeinkkel játszanak, szóba elegyednek velük. A bábosok, bábok és bohócok játékának részesévé válsz, gólyalábasokkal parolázol, ritkán látható, különleges előadásokkal találkozol és a kavalkád te magad vagy.

Mindehhez a forgataghoz kapcsolódik a Hunguest Hotel Forrás péntek és szombat esti, kifejezetten szegedi és Szeged környéki ételekből összeállított büfévacsorája, valamint a szombati napon szervezett gyalogos városnézés.

A vendégeknek kupont adunk, amivel a Borfesztiválon kedvezményt kapnak.
A hazautazás idejére valamennyi vendégünk egy kicsit „szegedinek” érezheti magát.

Városi program (Szeged napja rendezvénysorozat):
2011.05.12-22. Borfesztivál a Széchenyi téren több mint 100 borásszal
2011.05.21-22. Hídivásár

Szobaár: 40.300 Ft / fő ártól (Szegedi kikapcsolódás ajánlatunk keretében)
Tartalom: 2 éjszakai szállás, félpanzió, az éjszakák számával megegyező számú, naponta korlátlan belépésre jogosító belépő a szomszédos Napfényfürdő Aquapolis Szeged (családi wellness, élményfürdő, csúszdapark, gyógymedencék, strand) üzemelő medencéihez, valamint - szintén a fizetett vendégéjszakák számával egyező alkalommal - szabadon választott időpontban, napi egyszeri belépéssel  3 órás időtartamú tartózkodási lehetőség a fürdő Csendes wellness részlegében. (csendes, relaxációs zóna, ahová csak 16 éven felüliek léphetnek be, biztosítva ezzel a vendégek nyugodt környezetben történő pihenését. Szolgáltatások: élmény- és pezsgőmedence, finn szaunák, infraszauna, gőzkamra, sókamra, tepidárium, aromaszoba, kültéri rönkszauna.), WIFI internet, fürdőköntös, ÁFA.
(Az elutazás napján csak a Csendes wellness részleg vehető igénybe 11:00 óráig.)
Az árak az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák!