Borvacsora - október 8-10. - Szeged, Hunguest Hotel Forrás

A felszolgált borokat Somodi Sándor borász mutatja be. A vacsora alatt Czutor Róbert és cigányzenekara muzsikál.

Vasárnap délelőtt szervezett gyalogos városnézés Szegeden.

Az ásotthalmi  Somodi Pincészet kiváló borai mellé helyi gasztronómiát tükröző ételek, valamint Czutor Róbert cigányzenekara társul ezen az estén. Az ételsor összeállítása és a kiválasztott borok Csikota Mihály étteremvezetőnk, valamint olimpiai aranyérmes főszakácsunk, Bálint Ferenc ízlésvilágát dicsérik.

A borvacsora célja, hogy mind többeknek a szenvedélyévé váljon a magyar bor és gasztronómia.

Menü (2010. október 9. szombat):

Libamáj nugát hagymatextúrával
Borajánlat: Rajnai Rizling (száraz) fehérbor 2007'

Filézett paradicsomsaláta sonkaspirállal, zöld tea habbal, tonhalkocával
Borajánlat: Csongrádi Kékfrankos Rosé (száraz) 2009'

Paprika krémleves vajhal mignon-nal
Borajánlat: Csongrádi Kékfrankos Rosé (száraz) 2009'

12 órás kacsamell gorgonzolás rétessel, posírozott körtével, céklavelővel
Borajánlat: Csongrádi Cabernet Franc (száraz) vörösbor 2008'

Marhapofa vákumban, szarvasgombás burgonyapürével, tárkonnyal
Borajánlat: Csongrádi Cabernet Franc (száraz) vörösbor 2008'

Étcsokoládé mousse, karamella krémmel, gránátalma gyöngyökkel
Borajánlat: Hárslevelű (késői szüretelésű félszáraz) fehérbor 2006'

A vacsora ideje alatt kecske és tehén sajtok kínálata zöldség és gyümölcs lekvárokkal
Borajánlat: Ásotthalmi Chardonnay (száraz) fehérbor 2008'

Árak:
42.900 Ft/fő/2 éj ártól („Szegedi kikapcsolódás – hétvége” csomagunk keretében)