Vasárnap délelőtt szervezett gyalogos városnézés Szegeden.
Az ásotthalmi Somodi Pincészet kiváló borai mellé helyi gasztronómiát tükröző ételek, valamint Czutor Róbert cigányzenekara társul ezen az estén. Az ételsor összeállítása és a kiválasztott borok Csikota Mihály étteremvezetőnk, valamint olimpiai aranyérmes főszakácsunk, Bálint Ferenc ízlésvilágát dicsérik.
A borvacsora célja, hogy mind többeknek a szenvedélyévé váljon a magyar bor és gasztronómia.
Menü (2010. október 9. szombat):
Libamáj nugát hagymatextúrával
Borajánlat: Rajnai Rizling (száraz) fehérbor 2007'
Filézett paradicsomsaláta sonkaspirállal, zöld tea habbal, tonhalkocával
Borajánlat: Csongrádi Kékfrankos Rosé (száraz) 2009'
Paprika krémleves vajhal mignon-nal
Borajánlat: Csongrádi Kékfrankos Rosé (száraz) 2009'
12 órás kacsamell gorgonzolás rétessel, posírozott körtével, céklavelővel
Borajánlat: Csongrádi Cabernet Franc (száraz) vörösbor 2008'
Marhapofa vákumban, szarvasgombás burgonyapürével, tárkonnyal
Borajánlat: Csongrádi Cabernet Franc (száraz) vörösbor 2008'
Étcsokoládé mousse, karamella krémmel, gránátalma gyöngyökkel
Borajánlat: Hárslevelű (késői szüretelésű félszáraz) fehérbor 2006'
A vacsora ideje alatt kecske és tehén sajtok kínálata zöldség és gyümölcs lekvárokkal
Borajánlat: Ásotthalmi Chardonnay (száraz) fehérbor 2008'
Árak:
42.900 Ft/fő/2 éj ártól („Szegedi kikapcsolódás – hétvége” csomagunk keretében)