Szobafoglalás - legjobb árak

Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 14. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-88-620-620, +36-88-620-600

Balatonalmádi, Hunguest Hotel Bál Resort - ÉLETMÓD

Az egészségmegőrzés és a magasabb életminőségre való törekvés a mai kor szellemének már-már velejárója. A rendszeres testmozgás mellett a helyes táplálkozási szokások kialakítása és a szellemi frissesség megőrzése is fontos szerepet kapnak. Ezeknek megalapozására szállodánk számos lehetőséget, kúrát és programot kínál, melyeket kipróbálva az egészséges tartományba mozdíthatjuk ki a testi-lelki harmóniánk mérlegének nyelvét.

Kardio program

Szállodánk kardiológiai programjának célja a résztvevő, egészségügyi problémákkal küzdő vendégek „terelgetése” az egészséges életmód irányába, melyet szakképzett terapeuták, oktatók, masszőrök munkája segít. A cél azonban közös, így a végeredmény eléréséhez a vendégek tökéletes együttműködésére is teljes mértékben szükség van.

A program állapotfelméréssel kezdődik, mely során az orvos megismerkedik a vendég kórtörténetével, felméri az általános és a kardiológiai állapotát, valamint ennek kiegészítéseképpen készül egy tájékozódó jellegű ultrahang is. Ezt követően átbeszélik, és igény esetén megtervezik a rehabilitációs programot. A hét folyamán számos sport-, relaxáló- és terápiás foglalkozáson vesznek részt a vendégek, illetve étkezési- valamint életmód tanácsokat is kapnak a jövőre vonatkozóan. A közös cél pedig az, hogy iránymutatást biztosítsunk a résztvevőknek az egészséges, harmonikus élet megvalósítása felé.

Léböjt kúra

A léböjt hozzájárul a szervezet egészségi állapotának általános javulásához, amit a méregtelenítéssel, valamint a szervezet tehermentesítésével érhet el. A kúra során a szilárd ételek helyett csupán folyadékok, így ásványvíz, gyógyteák, zöldség-, és gyümölcslevek, esetleg zsiradék nélkül készített leveseket alkotják a mindennapi étkezéseket.

A böjt az egész szervezetre jótékony hatással van, a salaktalanítás már egészen korai szakaszban elkezdődik, majd ennek hatásait fokozatosan érezhetjük testünkön. A bőr kisimul, eltűnik a narancsbőr, a ráncok halványulnak, a test energiaszintje megemelkedik, esetenként súlycsökkenést is tapasztalhatunk. Általánosságban elmondható, hogy 5-7 nap az ideális intervallum egy hatékony böjtölésre, melyet akár szállodánkban is kipróbálhat.  A kúra során érdemes sok időt a szabad levegőn tölteni: kirándulni, kerékpározni, valamint sokat szellőztetni.

Azonban azt érdemes szem előtt tartani, hogy a léböjt kúrába nem szabad egyik napról a másikra belevágni. Érdemes már napokkal korábban felkészíteni testünket a böjtölésre. A tejtermékek mellőzése, valamint sok zöldség, gyümölcs fogyasztása ajánlott ezekben a napokban.

Anti-aging program

A testi-lelki egyensúly fenntartásában, valamint elérésében nem csak a belső harmónia megtalálása, hanem a külső szépség folyamatos “karbantartása” is fontos szerepet játszik. Az esztétikum fenntartására anti-aging, azaz bőrfiatalító kezelések széles palettája áll rendelkezésre az érdeklődők előtt. Szállodánk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy csakis a legmagasabb minőségű termékekkel dolgozzon ezen a területen is.

Egytől-egyig kiváló, természetes eredetű, német termékekkel dolgozunk a Kurland termékcsalád kínálatából. A kecsketej alapú értékes balzsamok és testvajak segítik a bőr regenerálódását, az exkluzív ápoló szilvamagolaj antioxidáns, a feszesítő kávéolaj alakformáló hatással bírnak. Kényeztető és lazító gyógynövényekben gazdag fürdősókkal kiegészítve garantáltan hatnak be a bőr mélyebb rétegeibe. A speciális Time Together gyümölcsös-aromás olajkompozíció pedig gátolja a szabad gyökök kialakulását, így nedves bőrbe masszírozva megvéd a bőr öregedésétől.

Fito-wellness

A Balaton-felvidék természeti kincseinek, őshonos gyógynövényeinek, valamint a föld mágneses erejének és a víz éltető energiáinak hatásait egy kezelésben egyesítettük. Megújult fito-wellness kezelésünk a mágneses vízterápia a mágneses kádfürdő, testmasszázs és gyógynövényes dunsztpakolás egymás utáni alkalmazásával szinte újjáéleszti lemerült szervezetünk energiatartályait.

Változatos kezeléseink és folyamatosan megújuló wellness programjaink miatt érdemes egy hétre a Balaton partjára utazni és regenerálódni. Miért tud egy hét csodákat tenni és más színben tüntetni fel a világot, új erőket adni az újrakezdéshez, a változáshoz? Mert a Balaton varázsa, a vízpart világa és miliője, természeti környezete már magában gyógyító erővel bír. S ha ehhez hozzáadjuk Balatonalmádi mesés tájait, a Bál Resort vendégszeretetét, gasztronómiai és wellness kényeztetését, valamint munkatársai elhivatottságát, akkor talán több kérdésre nincs is szükség. Regenerálódjon, gyógyuljon, töltődjön fel nálunk Ön is!