Belépés
9740 Bük, Termál krt. 26. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-94-358-058, A szálloda felújítás miatt zárva | Kérjük, küldjön e-mailt!

Bük, Hunguest Hotel Répce - Látnivalók Bükfürdő környékén

Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Bál Resort, Béke, Flóra, Helios és Répce szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Foglalással rendelkező minden vendégünkkel felvesszük a kapcsolatot, biztosak vagyunk benne, hogy szállodaláncunk egyéb egységeiben megfelelő alternatívát tudunk biztosítani. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

"Vas vármegye vagyon Stájer határában,
Hol Kőszeg, Szombathely, Körmend, egy folytában,
Rohoncz, Sárvár, Dömölk, mind esnek e' tájban,
Sz. Gotthárd, melly híres török romlásában."

Losonci István: Hármas tükör, 1771.

Üdvözöljük Pannónia szívében, ahol csodálatos természet, történelmi emlékek, kulturális rendezvények, szórakoztató programok várják Önt és kedves családját!

A teljesség igénye nélkül szeretnénk figyelmükbe ajánlani szállodánk környékének programlehetőségeit, melyekből minden korosztály kicsemegézheti a számára legmegfelelőbbet!
Vas megyében elhelyezkedő nevezetes városok Szombathely, Kőszeg, Körmend, Sárvár... arborétumáról híres Jeli, Jáki templom, kínálja a tartalmasabbnál tartalmasabb programokat. Ausztria szintén kirándulási lehetőségeket kínál. A szállodában működő Bük-tours egész-félnapos kirándulásokat ajánl a vendégeknek, de egyéni utak megszervezésében is segítséget nyújtunk.

BÜK / BÜKFÜRDŐ

Nyugat-Magyarországon, a Répce folyó menti síkságon, az Alpok lábánál helyezkedik el. A település közel ezer éves. A döntően mezőgazdaságból élő bükiek életében az egyedülálló ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvíz felfedezése hozott változást, mely az 1950-es évek végén végrehajtott olajfúrások nyomán tört felszínre. Bük nagyközség Vas megye északnyugati részén, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál, a felső Répce menti kistérségben található. Az osztrák határ közelsége meghatározó jelentőségű a fürdőhely és a régió fejlődésében. Településünk már a bronzkorban lakott volt. A mai település a három egykor önálló falu: Alsó-, Felső- és Közép-Bük egyesítésével jött létre 1902-ben. Itt található Európa egyik legszebb 18 lyukú golfpályája is. A szabadtéri rendezvények, így a Büki Ünnepi Napok rendezvénysorozata most már minden évben közel két héten át nyújt színvonalas szórakozási lehetőséget az ide érkező vendégeknek és a helyi lakosoknak. 1998-ban Bük országos első helyezést ért el a “Virágos Magyarországért” versenymozgalomban falu kategóriában, majd továbbjutva a nemzetközi megmérettetésre településünk az előkelő 2. helyet szerezte meg. A sportélet igencsak élénk. 1995-ben adták át a település új sportcsarnokát, 1998-ban pedig felújították a Művelődési és Sportközpontot. A sporttelep mellett kialakított horgásztóba évente telepítenek nemes halakat, így biztosítva az élményteli horgászást. A település 1996-ban megkapta a Nemzet Sportvárosa címet. A bükfürdői településrész új színfoltja az Ökumenikus kápolna, mely a fürdőben és a szállodákban pihenő vendégek számára biztosítja a lelki feltöltődést.

LUTZMANNSBURG FRANKENAU

Ausztria - Lutzmannsburg-Frankenau:  Közép-Burgenland napfényes vidékén Ausztria legmodernebb élmény- és wellness-fürdőjének tekinthető. Itt azok a családok, akik szórakozást és izgalmat keresnek, ugyanúgy megtalálják számításukat, mint akik teljes nyugalomra és egy kis kényeztetésre vágynak.
Bővebben itt

CSEPREG

Bükfürdőtől kb. 12 km-re található a Csepregi gyümölcs és borút: Csepreg sorsa mindig összefonódott a szőlőhegy sorsával. Az évszázadok óta működő családi gazdaságok, öröklődve apáról fiúra, őrzik a hagyományt a szőlő szeretetét, a tradicionális családi pincét. Csepregen minden szőlős gazda egyben boros gazda is. Így aztán nagyon sokféle jó bor várja a pincék mélyén a kedves vendégeket, hogy felfedezzék a Soproni borvidékhez tartozó cserpegi borokat. Csepreg környéke földrajzilag a nyugat-magyarországi peremvidék része. A település kialakulását elsősorban a Répce átkelője magyarázza, az itt kialakuló település fő tengelyeit a Sárvár-Kőszeg és a Szombathely-Sopron utak alkották. Az első tartós emberi megtelepedés nyomait az újkőkorból, 7-8 ezer évvel ezelőttről ismerjük. Gyakorlatilag azóta beszélhetünk a terület folyamatos lakottságáról.

SZOMBATHELY 

A ma 90 ezer lakosú Szombathely területét több ezer esztendőn át számos nép lakta. Az utak találkozásánál, az Adriát a Baltikummal összekötő borostyánkőút mellett alapította Claudius császár i.sz. 43-ban Colonia Claudia SAVARIAt, amely az egykori római provincia, Pannonia Superior virágzó központjává fejlődött. Vas megye székhelye az i.sz. 50 körül Claudius császár által alapított Savaria helyén alakult ki, a várost a Borostyánkő út mellett hozták létre. A római kor épületek maradványai a Romkertben és az Iseumban láthatók.
A középkori eredetű emlékek közül kiemelkedő a Szent Márton templom és a Ferences templom. Szombathelyen született Szent Márton, a középkor egyik legnépszerűbb szentje, akiről minden évben Márton napon megemlékezünk. A mezővárosi rangot kapott településre a török támadások miatt veszélyeztetett Vasvárról helyezték át a megyeközpontot 1578-ban. Igazi fejlődés a Püspökség létrehozása, 1777 után következett be. A város első püspöke, Szily János idejében alakították ki a mai barokk városközpontot. Ebből az időből maradt fenn többek között a Püspöki Palota, a Székesegyház, és a Szeminárium épülete.  A város főterén, az egykori piactéren 18-19. században épült polgárházak láthatók, melyek közül nemzetközi hírnévre tett szert a 40. számú, melyben James Joyce Ulysess című regényének főszereplője, Leopold Bloom lakott.

A nagyszámú közgyűjteményből érdemes meglátogatni: a Savaria Múzeumot (régészeti kiállítások, kőtár), a Smidt Múzeumot (magánygyűjtemény régi bútorokkal és használati tárgyakkal) és a Képtárt (modern művészeti alkotások). A Vasi Múzeumfaluban a megye népi építészeti emlékeit mutatják be szabadtéren. Érdemes még meglátogatni a Kámoni Arborétumot, ahol mintegy 2500 növényfajt mutatnak be.
A megyeszékhely gazdag kulturális programokban, néhányat kiemelve: Tavaszi Fesztivál, Szent György-napi Kézműipari Vásár, Savaria Nemzetközi Táncverseny, Leopold Bloom Nap, Bartók Szeminárium és Fesztivál, Savaria Karnevál, Pannon Ősz.

JÁK

Jákon az egykori bencés rendi, ma Szent György titulusú plébániatemplom a magyarországi román kori építészet egyik legjelentősebb emléke. A 13. században több szakaszban készült épület legértékesebb része a bélletes kapu és a főhomlokzatot díszítő szoborcsoport. A török idők pusztításai után történt felújítások és átépítések nyomait a Schulek Frigyes vezetett felújítás során eltávolították, így ma nagyjából eredeti állapotához közeli formában látható. Ahol a magyarsággal valami történt, vagy ahol a magyarság valami nagyot alkotott a földfelszínen, az lett a nevezetes hely. Így lett Ják a magyar köztudatban templomáról és apátságáról nevezetes hellyé. Mindenki tudja, hogy Jákon a XIII. századból való késői román stílű, kéttornyú templom van, amely a maga nemében Magyarországon páratlan.

KŐSZEG 

Nevét az Óház-hegyen ma is látható Árpád-kori várról kapta. A város alapítása Kőszegi Henriknek tulajdonítható. Ő és fia, Iván építették ki a szabályos utcarendszerű várost és annak északnyugati sarkában a városi várat. Történetének legnevezetesebb eseménye 1532. évi ostroma volt. Ekkor Jurisics Miklós védte I. Szulejmán török szultán serege ellen. 

Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb helye a kőszegi belváros. Vas megye egyetlen szabad királyi városa. Szubalpin klímája, ódon városfalai, hangulatos utcái, terei sétára invitálják a látogatót. A belváros szép reneszánsz és barokk polgárházai szinte változatlan formában maradtak fenn. A kőszegi hely levét kortyolgatva elfeledhetjük a hétköznapokat, átérezhetjük a történelmi múlt hangulatát. 

Az egyházi és világi épületetek közül kiemelésre érdemes: a Szent Jakab templom, a Városháza és a Sgrafittos-ház. A városon belül fekvő vár és a helyenként eredeti állapotban látható városfalak az 1532-es török ostromra emlékeztetnek, akárcsak a 11 órakor megszólaló harangok.
Kőszeg a kerékpárosok paradicsoma, kiépített kerékpárútjai az Írottkő Natúrpark csodálatos tájain vezetnek. A kőszegi borászat hagyományai szinte a várossal egyidősek, ma is több családi pincészet működik. A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók és folklórprogramok is színesítik a palettát.

SOPRON

Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városa a fenyvesekkel, kertekkel és lugasokkal borított Sopron

"Macskaköves utcák varázsa esti hópihék fényében, tovafutó tavaszi szellő a Lőverekben, lélegzetelfojtó hőség a Fő téren, s halk esőcsepp a Festő-közben."

GYÖNGYÖSFALU

Ez a tűzzel-vízzel, kővel-fémmel összegyúrt, fák által körülölelt kert helyet kínál a csendre, kikapcsolódásra, táborozásra, kultúrára, és a különleges sporttevékenységre vágyó embereknek, családoknak.
A hely fekvésénél fogva a különböző hagyományok találkozóhelye, valamennyi művészeti ágnak teret biztosít.

VELEM

A község és környéke lakott volt már az újkőkorban is. A tárgyi emlékek legjelentősebb lelőhelye a község feletti 582 méter magas Szent Vid-hegy. A hegyen található Szent Vid-templomot, amelynek tornyában 13. századi kerített lőréses alapokat találtak, már a 17. század végén jelzik a források. A község nevét először a rohonci vár részeként, egy birtokfelosztás kapcsán írták le, Welyen (1279) alakban.