Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Gyógyászat

GYÓGYÁSZAT A HOTEL EGER WELLNESS RÉSZLEGÉN.

Háziorvosi beutalóval, orvosi vizsgálatot követően, tb finanszírozott gyógyászati kezelések igénybe vehetőek, előzetes időpont egyeztetés szükséges!

További információ: +36 36 522 217

Kezelésekkel kapcsolatos információk:

 • A kezeléseket megelőző szakorvosi vizsgálathoz háziorvosi beutaló szükséges.
 • A kezelések a hét minden napján előre egyeztetett időpontban vehetők igénybe
 • A kezeléseket a társadalombiztosító 85%-ban téríti, ezért kezelésenként minimális térítési díj fizetése szükséges.
 • Közgyógy igazolvánnyal rendelkezők a kezeléseket térítésmentesen vehetik igénybe.
 • Önkéntes Egészségbiztosítási Pénztártagok  a kiegészítő jegyárakat biztosítójuktól visszaigényelhetik.

TERÁPIÁS KEZELÉSKÉNT BIZTOSÍTOTT SZOLGÁLTATÁSAINK:

 • Hydroterápia: vízgyógyászat, olyan gyógyeljárások összessége, amelyeknél a víz fizikai tulajdonságait használjuk fel, pl.: hőmérséklet, áramlás, felhajtóerő.
 • Víz alatti vízsugármasszázs (tangentor): A víz alatti vízsugármasszázst hydro-balneoterápiás képesítéssel rendelkező személy (fizioterápiás asszisztens, gyógymasszőr) végzi, a szakmai előírások folyamatos betartásával. Ennek a kezelésnek a során a meleg fürdő és a masszázs együttes hatását használják ki az izompanaszok enyhítésére, az izomzat lazítására. A kezelés időtartama: 15 perc
 • Gyógymasszázs: A masszázs  orvos utasításra végzett gyógyító jellegű rehabilitációt és megelőzést szolgáló kezelés .Mechanikai inger a bőrnek, bőr alatti kötőszövetnek, izomzatnak. Helyileg és reflexes távolhatás révén is javítja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat. A simítás, a gyúrás bizonyos fogásai, a vibráció és a végtag kirázása izomlazító, a dörzsölés és az ütögetés inkább izom-tonizáló hatásúak.
 • Gyógytorna: A gyógytorna célja a mozgásszervi megbetegedések megelőzése, illetve gyógyítása mozgásterápiával, hiszen a mozgásfunkció helyreállítása csak mozgás segítségével valósítható meg. A gyógytorna a fizioterápia legjelentősebb ága. A helyesen végzett, speciális tornagyakorlatok segítségével, a vérkeringés javításával, az ízületi funkciók fejlesztésével, az izomzat megerősítésével gyorsan és hatékonyan nyerhetjük vissza mozgáskészségünket megelőzve a későbbi súlyosabb betegségeket.
 • Fizikoterápiás kezelések: A fizikoterápia leggyakoribb feladata a kóros tünetek mérséklése, vagy megszüntetése, illetve olyan kezelések megvalósítása, melyet más kezeléssel helyettesíteni, megvalósítani nem lehet. Az elektroterápia az egyik leggyakrabban alkalmazott kezelési eljárás melyet szállodánkban is igénybe vehetnek betegeink. Akut és degeneratív ízületi elváltozásokat, gerincbántalmakat, izomfájdalmakat, különböző mozgásszervi betegségeket, sport és egyéb sérülések utáni rehabilitációs kezeléseket végzünk. Kezeléseink: terápiás uh,iontoforézis, diadinamic, tens, szelektív ingeráram, kowarschik féle kezelés és polarizált fény-terápia (Bioptron lámpa)
 • Balneoterápia: a víz kémiai (oldott ásványi anyagok), fizikai (hőfok, nyomás, ellenállás) és mechanikai hatásain alapuló kezelések, amelyek elősegítik az izmok, ízületek lazítását, a fájdalom csökkentését.

Pakolások

 • Parafango:  38-40 °C-ra felmelegített parafinnal kevert iszapot, forró pakolás formájában, az orvosi előírásnak megfelelően helyezi fel a kezelő a fájdalmas testrészre. A pakolás javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását, és csillapítja a fájdalmat.
 • A kezelés időtartama: 20 perc
 • A kezelések  ellenjavallatai: Helyi bőrelváltozás, bőrsérülés, bőrbetegség, visszeresség, akut lázas betegségek, fertőzések, terhesség, menstruáció, súlyosabb keringési zavar, szívelégtelenség, rosszindulatú daganatok, vérzékenység. Véralvadás gátló kezelés esetén is óvatosságra van szükség.
Medi-vital