Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Béke és Flóra szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

Bemutatkozás

Szállodánkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

Elérhetőség

Hunguest Hotel Flóra

3300 Eger, Fürdő u. 5.
(Magyarország)

Útvonaltervezés

+36-30-556-154 Munkanapokon 8-16

A szálloda felújítás miatt zárva

Néhány szó Heves megyéről

Heves megye csak egy kis szelete Magyarországnak, mégis mindent megtalál itt, ami nyaralását, pihenését, szórakozását szolgálja. A megye Északkelet-Magyarországon fekszik, határa Budapesttől mindössze 55km-re található. Északról a Mátra és a Bükk hegység festői szépségű vonulatai, délről pedig a Tisza hűsölésre csábító tava határolja.

A megye városai, települései nem nagyok, de változatos látnivalókkal, történelmi emlékeikkel, színes programjaikkal évről-évre sok látogatót vonzanak. A régió legnagyobb települése, kulturális és gazdasági központja Eger városa. Ez a több mint ezer éves kisváros dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, látnivalókban való gazdagságával Magyarország legszebb barokk városainak egyike. Egert történelmi városként szokták emlegetni, de úgy is, mint barokk, bor, a gyógy- és termálvizek és a diákok városát. Történelmi, hiszen már a XI. században, első királyunk, Szent István uralkodása alatt püspöki székhely volt. A történelem viharai nem kímélték a várost: a tatárjárás idején csaknem elpusztult, de a XIII. században épített kővára a török harcok idején már nagyon fontos szerepet játszott a védelemben. Dobó István várkapitány és maroknyi csapata 1552-ben több mint egy hónapig álltak ellent a közel húszszoros török túlerőnek.

Eger a barokk városa, városképét a barokk építészet uralja. A XVIII. században jelentős kultúrális és művészeti központ volt. Az elmúlt évszázadok építészetének közel 170 kiemelkedő alkotása maradt fent szinte érintetlen szépségében, mint például a korábbi korszakok épületei, a vár, a bazilika, a templom, a kovácsoltvas kapuk, a freskók, a múzeum és a könyvtár kincsei. A város és környéke híres történelmi borvidék. A lakosság több mint 100 éve foglalkozik szőlő- és bortermeléssel olyan kiváló borokat honosítva meg, mint az Egri Bikavér, az Egri Leányka, vagy a Medina. A legöregebb borospincék kora a 400 évet is meghaladja, de napjainkban is vájnak még új pincéket. A térség gyógyhatású vizeit már a XV. században ismerték. A török hódoltság alatt több nyilvános fürdő is működött, melyek közül a felújított Török Fürdő néven ismert Arnaut Pasa fürdője egy gyönyörű, védett fákkal, növényekkel tarkított park területén fekszik és hat különböző nagyságú és vizű medencével várja a pihenni vágyókat.

A város átlagos hőmérséklete 10,1 oC. A nyár meleg, az ősz száraz és kellemes, a tél hideg de nem zord. Az évi csapadék 600 mm, a napos órák száma 1990. Egerben a város történelmi emlékei, látnivalói mellett évente visszatérő programsorozatok várják az idelátogatókat, köztük szabadtéri fesztiválok, hangversenyek, folk- és moderntánc bemutatók.

Eger városát észak felé elhagyva a Mátra és a Bükk-hegység vadregényes tájait barangolhatják be akár gyalog, akár kerékpárral. Magyarország legmagasabb pontja, az 1014 m magas Kékes is itt, a Mátrában található. Szebbnél-szebb felfedezésre váró kis tavak, tisztások, az elmúlt korok hangulatát idéző várak, apró kisfalvak várják a természet kedvelőit. Hasonlóan sok élmény vár azokra, akik dél felé veszik útjukat. A Tisza-menti falvak, a Tisza-tó minden korosztálynak lehetőséget nyújt a pihenésre. A jól kiépített szabadstrandokon fürödni, kajakozni, kenuzni, vízibiciklizni, vízisízni is lehet, de aki inkább csendre vágyik, annak érdemesebb egy kicsit beljebb evezni.

Eger, vár