Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Béke és Flóra szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

Az Európai Év Fája verseny győztese egri

A versenyben, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezeti értékeinkre, 2012-ben több mint 45 000-en voksoltak a fákra. Az Európai Év Fája versenyt három éve szervezi meg az Ökotárs Alapítvány cseh testvérszervezete, a Nadace Partnerstvi. A győztes fák díjait a Nadace Partnerstvi a Brüsszeli Zöld Hét nemzetközi konferencia során fogja átadni.

A verseny győztese, ez a pazar platán (képünkön)
a szállodánkkal közvetlen kapcsolatban lévő egri
strandon
látható.
Valóban lenyűgöző!

A harmadik alkalommal megrendezett Európai Év Fája verseny döntősei különleges erővel bírnak: összetartják a körülöttük élőket, azt a közösséget, mely ebbe a versenybe is eljuttatta őket. Ezek a gyakran több száz éves fák ugyanúgy szemtanúi a történelemnek, mint a mindennapi élet apró eseményeinek. Éppen ezért szorosan kötődnek egy közösséghez vagy akár egy egész faluhoz, városhoz.

A résztvevő fákra 2012. február 1. és 28 közt lehetett szavazni a www.treeoftheyear.org oldalon. Más versenyektől eltérően a fák nem koruk vagy szépségük miatt kerültek a vetélkedőbe, hanem történetüknek és az őket támogató erős közösségnek köszönhetően. A verseny célja, hogy ezen különleges európai fákon keresztül hívja fel a figyelmet a természeti, kulturális és történelmi örökségünkre és annak védelmére.

A verseny eredménye

  • Egri platánfa, Magyarország – 14 205 szavazat
  • Kozy platánfája, Lengyelország – 13 898 szavazat
  • Tölgykirály, Írország – 5 785 szavazat
  • A Nové Hrady fasor hársfája– 4 636 szavazat
  • Komjaticei platán, Szlovákia – 3 876 szavazat
  • Glushniki eper és diófák, Bulgária – 2 737 szavazat

Összes szavazat: 45 137