Érkezés dátuma
Érkezés
Távozás dátuma
Távozás
Vendégek száma
1 szoba, 2 vendég

Szaunavilág

A fürdő exkluzív Szaunavilága különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek, melyben fürdőruhás és fürdőruhamentes rész található. A belső térben található szaunákat, valamint merülő medencét, két dézsa zuhanyt, zuhanyzókat és pezsgőmedencét fürdőruhában is használhatják vendégeink.

A belső térben két finn szauna, bioszauna, thermium, gőzfürdő, aromakabin, valamint egy merülő medence található, míg a fürdő külső területén hazánkban először kerültek kialakításra két rönkfából készült finn szauna ház, valamint egy merülő medence. Naponta több alkalommal tartunk szauna szeánszokat és a vendégek választhatnak a jeges, sörös, mézes, sós ceremóniák közül.

 

A Szaunavilág szállóvendégek részére 3 500 HUF/fő/nap, külsős fürdővendégek részére 3 200 HUF/fő/nap térítés ellenében vehető igénybe.

A szaunaceremóniák kezdete minden nap 14:00, 16:00 és 18:00 óra.

 

95 °C és 110 °C hőmérsékletű finn szaunáink körülbelül 10%-os páratartalommal rendelkeznek. A testi és lelki megújulás, a felfrissülés természetes helyei. Elősegíti a méregtelenítést, serkenti az anyagcserét, lazítják és bemelegítik az izmokat. Élénkítik a keringési rendszerek működését, erősítik az immunrendszert és fokozzák a bőr rugalmasságát. Kabinonként körülbelül 5 fő kényelmes szaunázására alkalmasak.

A Ruku Thermium egy szoba, amelynek a falai infravörös sugarakkal vannak fűtve. 50 °C hőmérsékletű és körülbelül 20%-os páratartalommal rendelkezik.
A hasznos infrasugarak minden oldalról egyformán érik a testet. Az izmok ellazulnak, az ízületek a meleg hatására hajlékonyabbak lesznek. A kabin valamennyi oldalfalába beépített fűtőelemek egyszerre és nagy felületen bocsátják ki magukból a hosszúhullámú infravörös C-sugarakat, amelyek egyenletesen oszlanak el a térben és a test mély rétegeibe hatolva fejtik ki hatásukat.
A Ruku Thermiumban regenerálódik a test. Körülbelül 4 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

Az aroma szauna 80 °C hőmérsékletű és körülbelül 20%-os páratartalommal rendelkezik. Az alkalmazott illóolajok kettős hatást nyújtanak, orrunkon át beszippantjuk őket, bőrünkön keresztül szívódnak fel, mellyel erősítik immunrendszerünket, lelki kiegyensúlyozottságot biztosítanak. Körülbelül 5 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

A bio szauna 75 °C hőmérsékletű és körülbelül 20%-os páratartalommal rendelkezik. A szaunázáson túl minden érzékszervünket stimulálja, így fejti ki hatását testre és lélekre. Csak természetes alapanyagú illóolajokat és gyógynövényeket tartalmazhat. Körülbelül 5 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

A gőzkabin 40-50 °C hőmérsékletű és magas páratartalommal működik. A gőzkabin előnye, hogy kevésbé terheli meg a szívet, mint a magas hőmérsékletű, alacsony páratartalmú finn szauna. Körülbelül 9 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

A Szaunavilág külső területén hazánkban először kerültek kialakításra rönkfából készült finn szaunaházak, a hozzájuk tartozó merülő medence és zuhanyzók, valamint a naturista napozók.

A rönkházakat fürdőruhamentesen lehet használni. A szaunázáshoz szaunalepedőt biztosítunk.

A kabinok 85-95 °C hőmérsékletűek és körülbelül 10-15%-os páratartalommal rendelkeznek.

A nagyobbik szauna 30 fő, míg a kisebbik 20 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

Naponta több alkalommal tartunk a rönkházakban szaunaszeánszokat, melyekről bővebb információt a fürdő információs pultjánál, valamint a Szaunavilág bejáratánál elhelyezett információs táblán találhat.

Néhány szeánsz a kedveltek közül:

JEGES

A jeges felöntés alatt keveredik a finn szauna intenzív forró levegője és a jég ellentéte, valamint a szaunamester technikájának köszönhetően testünkön többszöri jóleső borzongás fut végig szaunázás közben, mely hatására boldogsághormonok szabadulnak fel.

SÖRÖS

A szaunamester sörös vizet locsol a kályhára, és sült kenyérhez hasonló illat járja át a szaunát. A sörben található vitaminok selymessé teszik a bőrt.

MÉZES

A finn szauna melegét és a virágméz jótékony hatását egyesítve a szaunamester művészi munkája során bőrünk fellélegzik, selymessé válik és újjászületik, miután testünket mézzel bekentük.

SÓS

A sós felöntés alatt a verejtéktől nedves bőrünket bedörzsöljük a szaunamester által kiosztott tengeri sóval, így megszabadulunk a szaunázás alatt megduzzadt és elhalt hámsejtektől és 3 millió verejtékmirigy válik lényegesen aktívabbá.

JAVALLATOK

 • javítja az általános erőnlétet
 • erősíti az immunrendszert
 • fenntartja az erek rugalmasságát
 • szabályozza a vérnyomást
 • méregtelenít
 • regenerálja az izmokat
 • megfiatalítja a bőrt

ELLENJAVALLATOK

 • magas vérnyomás, szívbetegség
 • daganatos betegségek
 • fertőző bőrbetegségek
 • nyílt sebek