Belépés
Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-37-576-576, A szálloda felújítás miatt zárva | Kérjük, küldjön e-mailt.

Galyatető, Hunguest Grandhotel Galya - Vadaspark

Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Bál Resort, Béke, Flóra, Galya, Helios, Panoráma és Répce szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Foglalással rendelkező minden vendégünkkel felvesszük a kapcsolatot, biztosak vagyunk benne, hogy szállodaláncunk egyéb egységeiben megfelelő alternatívát tudunk biztosítani. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

Szállodánk parkjában a régi nagy úri vadaskertek mini változatát valósítottuk meg vendégeink örömére, bemutatva a Mátra élővilágának legfőbb képviselőit.

A hazai erdős vidékek vadjai a Mátrában is otthonra találnak. A gímszarvas (Cervus elaphus), az őz (Capreolus capreolus), a vaddisznó (Sus scrofa) nagy számban él itt, melynek a természetvédelem "nem nagyon örül". A sikeres vadászat érdekében általában nagyobb a számuk, mint az erdők vadeltartó képessége. A nagyvadak közül idegen a tájban a muflon (Ovis musimon), melynek őshazája Korzika.
A Mátrába 1923-ben telepítették, a természetvédelmi és erdészeti szempontból káros fajt. Napjainkban létesítenek a térségben vadaskerteket, amelyek megoldhatják a természetvédelem és erdőgazdálkodás terén jelentkező problémákat.

A vadaskert nem új fogalom, hiszen az első utalás vadaskertre a XIII. sz. első feléből származik. A hajdani uralkodók vadaskertjei az udvartartás részét képezték,
A Mátrában Parádon Károlyi gróf tulajdonában volt egy vadaskert. Ezen a területen 3500 hektáron az 1920-as évekig folytattak vadgazdálkodást.
A "vadkert" vagy mai nevén vadaskert tulajdonképpen zárt téri vadtartást jelent, főleg nagyvadak (gím-, és dámszarvas, valamint vaddisznó, és az utóbbi időkben muflon) részére.