Belépés
Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-37-576-576, A szálloda felújítás miatt zárva | Kérjük, küldjön e-mailt.

Galyatető, Hunguest Grandhotel Galya - A megújult galyatetői kilátóról

Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Bál Resort, Béke, Flóra, Galya, Helios, Panoráma és Répce szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Foglalással rendelkező minden vendégünkkel felvesszük a kapcsolatot, biztosak vagyunk benne, hogy szállodaláncunk egyéb egységeiben megfelelő alternatívát tudunk biztosítani. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

Galyatetőn szinte a szálloda szomszédságában találjuk az Országos Kéktúra útvonalán fekvő megújult kilátót.

Az eredetileg 17 méter magas Andezit-kilátó 1934 óta várja a látogatókat. A híres zeneszerző, Kodály Zoltán is számtalanszor megmászta a torony belső lépcsőit, hogy a páratlan kilátásban gyönyörködjön. Akkoriban még a lombkorona fölé magasodva nyújtott páratlan panorámát a látogatók elé, de később a fák is megnyúltak, és az építmény állapota is erősen leromlott.

A megújult épület 2015-ben készült el, jelentős átalakításokon esett át: kapott egy tizenhárom méternyi látszóbeton rátoldást, valamint külső lépcsősorokat, védőhálót, új dizájnelemeket és az újonnan épült szintek belsejében pedig bivakszállás várja a hardcore turistákat.

Gyönyörű panoráma várja a felkaptatókat, az ország legmagasabban álló, kifejezetten e célból épült kilátóján, jó időben akár még a Magas-Tátra hegyvonulatait is látni.