Szobafoglalás - legjobb árak

Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-37-576-576, +36-37-576-503

Galyatető, Hunguest Grandhotel Galya - Téli sportok, síelés a Mátrában

Galyatetőtől 4 km-re található a Mátraszentistváni Sípark.

...a kikapcsolódás hófehér tengere...

Három falu - egy sízóna a Mátra szívében. A téli sport szerelmesei 9 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek. A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kíváló hóviszonyok és a hógarancia biztosításáért. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, különféle nehézségi foka, s a gyönyörű panorámát kiegészítő hangulati elemek, mint pl. hidak, rönkházak, tavak létesítése. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az ország legtöbb szolgáltatást nyújtó családi síterepévé vált.

Hógarancia

A Sípark 2004-ben átadott és azóta folyamatosan fejlesztett hóágyúrendszere a legjobb svéd LENKO és a legmodernebb amerikai SMI hóágyúkat alkalmazza, amelyek akár 1 nap alatt 30-40 cm-es tartós hóval képesek behavazni a Sípark felső pályáit. A hóágyúrendszernek és a Sípark különleges mikroklímájának köszönhetően az elmúlt években a Sípark volt a legtöbb havas napot biztosító magyarországi síterep, átlagosan 90 - 95 napos nyitva tartással! A 2009/2010-es szezonban 90 sínap volt a Síparkban! Az elmúlt szezonokban pedig egészen március végéig lehetett síelni. Mindig nagy gondot fordítunk a pályák kényelmére és hóbiztosságára, hogy osztrák színvonalú havon síelhessen!

Szállodánk nem rendelkezik saját sípályával és kimondottan szánkópályánk nincs, de a környék terepviszonyai lehetőséget adnak ezen  téli sportok kipróbálására is.

Szánkó a szállodában bérelhető : +36-37/576-531