Szobafoglalás - legjobb árak

Hajdúszoboszló, Gábor Áron u. 7-9. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-52-273-310 | +36-52-273-340

Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Aqua-Sol - Gasztronómiai fesztiválok Hajdúszoboszlón

Gasztronómiai fesztiválok 2018-ban


Szoboszlói Toros Napok
2018. március 15-17.

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát az idei évben is!
A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése. A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett!

Fald fel Szoboszlót! Toros ételek kritikus mennyiségben!

Program

A rendezvényen fellépnek:


Hajdúsági Ízek Fesztiválja
2018. április 28-30.

Hajdúsági Ízek Fesztiválja várja az érdeklődőket Hajdúszoboszlón a három napos rendezvény idején.
Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.

Program

A rendezvényen fellépnek:


Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál
2018. május 18-20.

A nyár első gasztronómiai fesztiválján Hajdúszoboszlón a grillezett ételek és a kiváló sörök a főszereplők.
A jó idő beköszöntével megrendezett gasztronómiai eseményen grillezett, szabad tűzön készült ételeket és azokhoz illő ízletes söröket, sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg az ínyencek. A rendezvény szlogenje: Frissen sütött szaftos grillek, kísérje le hideg sörrel!

Program

A rendezvényen fellépnek:


Bioétel- és Borfesztivál
2018. szeptember 14-16.

A Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, ahol bio és bor összeforr.
Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptánc bemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

Program

A rendezvényen fellépnek:


Szoboszlói Szüreti Mulatság
2018. október 20-22.

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál vendéglátói kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat Hajdúszoboszlón.
A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.

Program

Részletes program hamarosan feltöltésre kerül.


Márton Napi Libalakoma
2018. november 16-18.

November második hétvégéjén Márton napi torkoskodás vár mindenkit három napon keresztül Hajdúszoboszlón.
Márton nap alkalmából újborral és libából készült ételekkel várják a látogatókat a Márton Napi Libalakoma vendéglátói. A rendezvényen a libából készített ételek választéka mellett a magyar pincészetek újbor kínálatából is válogathatnak a látogatók. A liba napi lakoma az év záró gasztronómiai eseménye Hajdúszoboszlón, mely több zenés és kulturális programmal is szórakoztatja az érdeklődő közönséget.

Program

Részletes program hamarosan feltöltésre kerül.