Belépés
Hévíz, Vörösmarty Mihály utca 91. Útvonaltervezés
Telefon | Fax +36-83-342-895, A szálloda felújítás miatt zárva | Kérjük, küldjön e-mailt!

Hévíz, Hunguest Hotel Helios - Gyógyszolgáltatások, gyógykezelések

Tisztelt Vendégeink!

Hunguest Hotel Bál Resort, Béke, Flóra, Helios és Répce szállodáinkat felújítjuk, a munkálatok a szállodák teljes zárvatartása mellett huzamosabb ideig elhúzódnak, amiért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. Foglalással rendelkező minden vendégünkkel felvesszük a kapcsolatot, biztosak vagyunk benne, hogy szállodaláncunk egyéb egységeiben megfelelő alternatívát tudunk biztosítani. Köszönjük, hogy eddig is minket választottak, maradjanak velünk a felújítások alatt is, amelyek befejezése után megszépült, teljesen új szállodákban köszönthetjük Önöket.

A hévízi gyógykúra lényege, hogy az évszázados felhalmozott tudományos tapasztalatoknak, orvosi gyakorlatnak megfelelően „adagoljuk” a gyógyulni, feltöltődni vágyóknak a gyógyító fürdőzést.
A hévízi kúra hatása komplex, amelyben pontosan meghatározott szerep jut a víz hőfokának, kémiai összetételének, az iszapnak, levegőnek, a radon bioaktív hatásának, az éghajlatnak és a tradicionális hévízi kezeléseknek.

OEP TÁMOGATOTT GYÓGYKEZELÉSEK

Felhívjuk figyelmét, hogy szállodánkban lehetőségük van - TAJ kártya felmutatása mellett - OEP támogatott kezelések igénybevételére is, melyekhez háziorvosi beutaló nem szükséges.
(Az egyes kezelésfajtákból minimum 6, maximum 15 vehető igénybe, egy kezeléstípusból naponta csak 1 adható.)
OEP támogatással igénybe vehető kezeléseket ◉ jellel jelöltünk meg.

Az OEP támogatott kezelések árai - kattinson ide!


GYÓGYKEZELÉSEK

Orvosi vizsgálat után, orvosi rendelvényre, a kezelések pontos időtartalmát minden esetben az orvos állapítja meg. 

ORVOSI VIZSGÁLAT, KONTROLL, TANÁCSADÁS • 7 900 Ft
A kúrák elrendelése mellett szállodánk orvosa elsősorban mozgásszervi panaszokra, de általános egészséggel kapcsolatos kérdésekre is szívesen ad tanácsot, terápiás javaslatokat, akár önálló szolgáltatásként is.

B.E.M.E.R. MÁGNESTERÁPIA • 4 200 Ft
A mágnes kezelés egy speciális vállfaja, mely egyedi hullámfrekvenciákat használ. Ennek segítségével előre programozott módon rendkívül széleskörű felhasználási lehetőségeket biztosít úgy célzott kezelésekre, mint általános immunerősítő, keringés és anyagcsere javító hatások elérésére.

BIOPTRON-LÁMPA • 4 200 Ft
A fényt már évezredek óta használják gyógyításra, az utóbbi években pedig a fényterápiát sikeresen alkalmazzák a modern orvostudományban is. A Bioptron fényterápia legfőbb hatásai: fokozza a test regenerációs képességét, ezáltal felgyorsítja a test saját gyógyulási folyamatait, fokozza a mikrokeringést, harmonizálja az anyagcsere-folyamatokat, erősíti a szervezet immunrendszerét.

DIADYNAMIKUS ÁRAM • 4 200 Ft
Különböző, a mozgásszervi megbetegedés tulajdonságához adaptálható áramformákkal történő elektromos kezelés. A különböző áramformák közül az orvos választja ki a beteg problémájának megfelelő hatásút. Hatásai az áramforma függvényében lehetnek: ödéma és gyulladáscsökkentés, fájdalomcsillapítás. Iontoforesisre minden áramformája alkalmas. Általában zúzódások, húzódások, ízületi és gerinckopások, porckorongbetegségek esetén alkalmazzuk.

ELEKTROMOS KÁDFÜRDŐ • 4 500 Ft
Gyulladásos lágyrész betegségekben a galvánáram gyulladáscsökkentő hatását használjuk ki, míg a kellemesen langyos víz (34-35°C), megnyugtatja, ellazítja az izmokat, valamint a teljes testfelületen közvetíti az áram jótékony hatását. Érszűkület esetén jó értágító hatása van, érzészavarok esetében fokozottan segíti az idegregenerációt, az idegvezetés helyállítását. Emellett jó fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. A kezelés során a vízzel töltött kádon át vezetjük a különböző irányú és individuálisan dozírozott galvánáramot.

GALVÁNÁRAM KEZELÉS • 4 200 Ft
Gyulladáscsökkentő,fájdalomcsillapító hatású, javítja az ideg vezetési sebességét, aminek érzészavarok kezelésében van szerepe, illetve érszűkület esetén előnyös az értágító hatása is. A vérkeringést támogatja és a csontosodást is elősegíti.

 GYÓGYMASSZÁZS • 4 500 Ft 
Az orvos utasítására végzett gyógyító jellegű, a rehabilitációt is jól szolgáló kezelés, melyet szinte bármilyen más kezeléssel, gyógytornával társítani lehet. A gyógymasszázst a teljes testfelületen, vagy célzottan, a beteg testrészre lehet alkalmazni. Javítja a vérkeringést, fokozza az anyagcserét, fellazítja az izmokat, ezáltal csökkenti a fájdalmat.

GYÓGYTORNA - EGYÉNI • 4 900 Ft
Az orvos utasításait követve a vendég egyéni állapotfelmérése után a gyógytornász egyénre szabott mozgásterápiát végez. Célja a regeneráció segítése, izomerősítés, testtájak mozgékonyságának növelése. Elsősorban izom, gerinc, csont és ízületi elváltozásokban, érszűkületek, vénás elégtelenség esetén, légzésfunkciós problémák meglétekor is eredményesen használható. (Érdemes megtanulni, és otthon rendszeresen végezni.)

GYÓGYTORNA - KIS CSOPORTOS • 4 200 Ft
A vendéget az orvosi vizsgálat alapján beosztjuk a problémájának és állapotának megfelelő csoportba. A csoportban 3-4 azonos gonddal küzdő betegtársával együtt a gyógytornász szoros felügyelete és segítsége mellett tanulhatja meg a betegségén segítő tornagyakorlatokat. A társaság motiváló erejével könnyebb megküzdeni a feladattal, így egymás példáján is felbuzdulva könnyebben, lelkesebben végezhetők az előírt gyakorlatok. A kezelések pontos időtartamát minden esetben az orvos állapítja meg.

HYDROXEUR (PEZSGŐFÜRDŐ) • 4 500 Ft
Amikor a kézi masszázs nem alkalmazható, vagy más jellegű masszázshatást szeretnénk elérni, akkor választjuk. A pezsgőfürdőben a vízsugármasszázs mellett légbuborékok keltenek turbulens áramlást.

INTERFERENCIA • 4 200 Ft
Izomstimuláló, görcsoldó, fájdalomcsillapító, gyulladás-csökkentő hatású elektromos kezelés. A gerinc mellett vagy a hát testtájon is alkalmazható. A vérkeringés javításán keresztül a szöveti oxigénellátottságot javítja. Vákumos interferencia: az áram jótékony hatását enyhe vákummal kiegészítve mikromasszázs hatást és fokozott izomnyugalmat lehet elérni.

ÍZÜLETI-GERINC MOBILIZÁCIÓS PROGRAM (IMP) • 12 900 Ft
E speciális gerincterápia a csontok, és az azokat mozgató izmok diagnosztikájával, terápiájával foglalkozik. Ötvözi a masszázs, az ízületi mobilizálás, és egyes keleti tradicionális masszázsfogások jótékony hatását. A csigolyák és ízületek kóros elmozdulásai, blokkjai nem csak közvetlen környezetükben okoznak panaszokat. A nyomás alá kerülő idegek a végtagokban, sőt a belső szervek működésében is zavart okozhatnak. A tartósan fennálló állapot számos
betegség előidézője, kiindulópontja lehet.
A kezelés fájdalommentes: különböző masszázstechnikával fellazítjuk az izomzatot, előkészítjük az elmozdult ízületet azért, hogy segítségünkkel a helyére kerüljön. Mindez a vér-, a nyirok- és az energiaáramlás harmonizálását is szolgálja. A kezelés szabadidő ruhában történik.

INHALÁCIÓ • 3 400 Ft
Egyaránt alkalmazható akut és idült (krónikus) légúti megbetegedések alkalmával. Megfelelő eljárással kellően apróra porlasztott gyógyvizet, sóoldatot és/vagy gyógyszert juttatunk a légutakba, amely így ott nyugtató, gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint segít a váladék kiürítésében.

INHALÁCIÓ - OXIGÉN • 4 500 Ft
Az oxigén-kezelés haszonnal alkalmazható (akár agyi, szív vagy perifériás) keringési zavarok, fáradtság kezelésére. A kezelés hatására javul a keringő vér oxigénszállítása, feltöltődnek az oxigénraktárak, jobban „üzemel” a szív, az agy, az izmok, javulnak az immunfunkciók, tehát jobban működik az egész szervezet.

IONTOFORESIS • 4 200 Ft
Gyógyszereket, különböző gyógyhatású anyagokat lehet a bőrön keresztül áram segítségével a szervezetbe juttatni. Leggyakrabban gyulladáscsökkentők bejuttatására használjuk, esetlegesen törések helyén a csontokat felépítő kalcium pótlásának lehetőségét kínálja.

KINESIOTAPE • 2 400 Ft
A kezelés során elasztikus tapaszokat ragasztunk a bőrre speciális technikával, a páciens problémájára adaptálva. A legnagyobb szervünk, a bőr ragasztása befolyásolja a bőrben, izmokban, ízületi tokokban levő idegvégződéseket, izompólyákat, szalagokat és a vegetatív idegrendszert is. Alkalmazásával csökken a fájdalom, a túlfeszült izmok lazulnak, a laza ízületek stabilitást kapnak, csökken az ödéma.

MÁGNES-TERÁPIA • 4 200 Ft
A mágnesterápia segít a szervezet sejtjeinek legyengült energiáit feltölteni egy gyenge, pulzáló mágneses mező létrehozásával. Így normalizálódik a sejtek anyagcseréje, regenerációs képessége. Hatásai közül az egyik legfontosabb, hogy fokozza a csontépítést - akár implantátumok körül is! Emellett a szövetek mikrokeringését is javítja fokozva ezzel a szöveti oxigénellátást.

NÉGYREKESZES GALVÁNFÜRDŐ • 4 200 Ft
Gyulladásos ízületi betegségekben elsősorban a galvánáram gyulladáscsökkentő hatását használjuk ki, míg a kellemesen langyos víz (34-35°C) megnyugtatja, ellazítja az izmokat, valamint a teljes felületen közvetíti az áram jótékony hatását. Érszűkület esetén jó értágító hatása van, valamint érzészavarok esetében fokozottan segíti az idegregenerációt, az idegvezetés beállítását. A kezelés során a kezeket és/vagy a lábakat kádba helyezzük, és az orvos által előírt áramirányban individuális dózisban elektromos áramot vezetünk a vízbe.

NYIROKMASSZÁZS (ORVOSI) • 7 500 Ft
A masszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett, pangó nyirokváladék keringését elősegítsük. Hatására csökken a nyiroködéma (pl. a végtagok átmérője). A nyirokmasszázs során simító, szív felé haladó, pumpáló mozdulatokat végzünk. A szigorúan orvosi vizsgálathoz kötött kezelés emellett javítja a közérzetet, aktiválja az immunrendszert.

 PAKOLÁS - GYÓGYISZAP • 4 900 Ft
Speciális hévízi kezelő eljárás. A tó tőzeges iszapját alkalmazzuk erre a célra, ami lebomlott növényekből keletkezik, a hévízi források területéről származik. Ásványi anyagokban gazdag, így méregteleníti a bőrt és a szervezetet, fokozza a vérkeringést, regenerálja a bőrt. A szerves összetevők, pl. a huminsavak, izomlazító, ízületi regeneráló, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Az iszapot közvetlenül a bőrre, felmelegítve pakoljuk, ami igen hatékony a krónikus reumatikus panaszok esetén.

PAKOLÁS - FLUOR • 4 200 Ft
A fluor a porcok, csontok, inak fontos alkotóeleme, amit pótolni kell. Emellett ennek a hévízi specialitásnak az összetétele egy kellemes melegítő hatással bír, amely során az izmok ellazulnak, az ízületek mozgásai javulnak.
                
PAKOLÁS - HUMINO • 4 200 Ft
A speciális koncentrátum rendkívül gazdag
humin- és fulvósavban és különféle nyomelemekben (Na+, K+, ösztrogének, stb.), melyek számos értékes és kedvező hatással bírnak, legyen szó izomlazításról, gyulladás- csökkentésről, hidratálásról, fertőtlenítésről, regenerálásról, ránctalanításról és a bőr fiatalításáról, annak táplálásáról.

PAKOLÁS - KÉN • 4 200 Ft
A kén az ízületi porcszövet alkotórésze, amiből az ízületeknek a megfelelő működéshez sokat kell felvenniük, ugyanis a felépítő molekulák szinte mindegyike kéntartalmú. Emellett a bőr alkotóelemei is igénylik a ként. A kénnek közvetlen gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van az ízületek környékén. Emellett az ízületi porc felépítésében és regenerálásában van szerepe. Pakolásként az „elkopott ízületeken” alkalmazzuk.

PAKOLÁS - RITEX • 4 200 Ft
Az akut derékfájás jó terápiája. A kezelt terület vérbőségét fokozza, lazítja az izmot. Alkalmazása fokozott elővigyázatosságot igényel.

SOFTLASER TERÁPIA • 4 900 Ft
A lézerfény a fény egy adott frekvenciájú és hullámhosszú, erősen rendezett, mesterségesen előállított nyalábja, melynek 5-800mW energiájú tartományát a gyógyászatban lágylézer terápiaként alkalmazzuk. Hullámhosszától függően a felületi kezelésekre hatásos vörös és/vagy a mélyebb szövetekbe is behatoló infravörös lézert alkalmazzuk. A lézerfény a szövetekben elnyelődve fejti ki hatásait. A sejtekben fotokémiai reakciók réven javítja az anyagcserét és a sejtszintű energiaellátást.

SOLLUX - TERÁPIA (INFRAVÖRÖS FÉNYTERÁPIA) • 2 900 Ft
Elsősorban felső légúti hurutokban, középfülgyulladásban, valamint krónikus mozgásszervi panaszokban használjuk ki az infravörös fény melegítő tulajdonságát.

SÓTERÁPIA • 600 Ft
A légúti, allergiás megbetegedések egyik leghatékonyabb természetes gyógymódja a sóterápia, amely elsősorban a légzőszervi panaszokkal, betegségekkel együtt élő embereknek biztosít egy alternatív gyógyulási lehetőséget, akár orvosi terápiás kezelésekkel együtt alkalmazva. A sóterápiás helyiségben elhelyezett sótéglák speciális oldattal vannak átitatva, amely meghatározott arányú természetes ásványi anyagokat is tartalmaz, mely ezen kívül nagy felületű edényekből is párolog. Az ásványi anyagokat tartalmazó tiszta levegő gyulladáscsökkentő hatású, belélegzése valódi felüdülést jelent légúti betegségben szenvedők számára.
    
SÚLYFÜRDŐ • 4 200 Ft
Hévízi találmány (Dr. Moll Károly, 1954). A fürdővendéget egy termálvizes medencében speciális eszköz segítségével felfüggesztjük az orvos által előírt helyen (nyak vagy hónalj), majd kezelésről kezelésre a szintén orvos által előírt ütemben a megfelelő testrészen elhelyezett tartóra akasztott súlyokkal mobilizáljuk az ízületeket, a gerincet. Porckorong megbetegedésekben, valamint csípő és térd kontraktúráinak  (elmerevedéseinek) a kezelésére alkalmazzuk.

SZELEKTÍV INGERÁRAM-KEZELÉS • 4 200 Ft
A nem megfelelően működő, gyengült, vagy bénult izom regenerációjára, izomerősítésre alkalmas. Elsősorban akut, műtét utáni esetekben jó rehabilitációs eszköz, de krónikus esetekben, pl. izomsorvadás megakadályozására is alkalmas.

 SZÉNSAVAS KÁDFÜRDŐ • 4 900 Ft
A perifériás keringési zavarokra és érszűkületes betegségek kezelésére használt gyógymód során a páciens egy speciális kádban helyezkedik el, miközben a langyos vízben elnyeletett CO2 kifejti gyógyító hatását. A szabad szénsavgáz apró buborékok alakjában borítja el a testfelületet, kitágítva a hajszálereket, így megkönnyítve a vérkeringést és a szív koszorúereinek vérátáramlását.

TENS-KEZELÉS • 4 200 Ft
A kezelés elsősorban az idegek stimulációján keresztül éri el gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, izomlazító hatását. Akut és krónikus esetekben is jól alkalmazható, bevált eljárás.

◉ VÍZ ALATTI VÍZSUGÁR-MASSZÁZS • 4 900 Ft
A csapvizes kádban vízsugárral masszírozzuk a testet. Ez a masszázs fokozza a vérkeringést, lazítja az izmokat.

ULTRAHANG • 4 900 Ft
Az ultrahang mikromasszázs hatásán keresztül kezeli a problémás területet, ezáltal fokozza a vérátáramlást, melegíti, lazítja az érintett területet. Kitűnő fájdalomcsillapító és izomrelaxáló hatása van. Fokozza az érintett terület oxigénellátását, amivel javítja a gyógyulási folyamatokat.

A HÉVÍZI FÜRDÉS ÉS AZ ITT ALKALMAZOTT KEZELÉSEK AZ ALÁBBI ESETEKBEN JAVASOLTAK:

NEM MINDENKI TUD ESETLEGES MEGBETEGEDÉSÉRŐL, EZÉRT AJÁNLOTT MINDENKI SZÁMÁRA A SZÁLLODA ORVOSÁNAK VÉLEMÉNYÉT KIKÉRNI

A HÉVÍZI VÍZ ÉS GYÓGYISZAP AZ ALÁBBI ESETEKBEN NEM JAVASOLT: