Belépés

Szobafoglalás - legjobb árak

Mátraháza, HRSZ. 7160 Útvonaltervezés
Telefon +36-37-309-850, +36-30-3344-055

Mátraháza, Lifestyle Hotel Mátra - Gasztronómia

Ízlelje meg a környék megannyi esszenciáját az egészség jegyében újrahangolva, a világ ízeivel és zamatos borokkal fűszerezve...

Éttermünkben szeretnénk az első hazai lifestyle (életmód) szálloda gasztronómiai alapjait lefektetni. Vendégeink az új ételkreációk mellett a hagyományos gasztronómiai kínálat kedvenceit és a palóc konyha remekeit is megkóstolhatják. Elsőre ez talán megvalósíthatatlannak tűnhet, hiszen a helyi, palóc ételek alapanyagai ellentmondanak a mai magyar konyhának és étkezési trendeknek. Ennek kiküszöbölésére hivatott az olyan új konyhatechnológiai eljárás alkalmazása, mint a sous-vide, illetve az eredeti receptek egészségesebb, könnyedebb köntösben történő bemutatása az étlapon és egyéb kínálatainkban. Minderről bővebben olvashatnak a „Gasztronómiai koncepció” menüpont alatt.

A szálloda gasztronómiai koncepciójában fontos szerepet kapott a frissességre való törekvés, a mai trendek, a helyi hagyományok és az egyszerűség. Az étlapjainkon szereplő ételekkel tükrözni szeretnénk a helyi étkezési szokásokat és a „Lifestyle” jelleget is egyben.

Ehhez elengedhetetlenül szükséges új technológiák bevezetése és a régiek átgondolása, valamint újabb nyersanyagok és ételkészítési eljárások megismertetése a Vendégekkel, amilyenek például a Vario Cooking használata, a sous-vide technológia, a konfitálás vagy a sóban sütés. Ezek mellett saját készítésű mártásokként olyan jus-ket, glassokat kínálunk, amelyek emelik az ételek élvezeti értékét. Alapfeltétel, hogy a gasztronómiai különlegességeinket borokhoz hangolva készítjük el, s ételeink mellé mind felszolgáló személyzetünk, mind pedig az étlapunk segítséget nyújt a megfelelő bor kiválasztására.

Étlapjainkon az ételválaszték 40%-ban a tradicionális magyar konyha újraélesztése a mai kor ízlésének figyelembe vételével, a magyar hagyományőrző és palóc ételek szezonnak megfelelő bemutatása. Emellett 60%-ban a nyugat-európai és mediterrán konyhák specialitásaibólválogatott ételek jelennek meg. Az ételek összeállítása a korszerű táplálkozás élettani elveinek figyelembe vételével készül, ennek jegyében külön Lifestyle menüvel várjuk Vendégeinket, amelyen belül vegetáriánus és fitnesz ajánlatok közül választhatnak.

Vendégeink reggelijüket 7:30 és 10:00 óra között fogyaszthatják el. Ebédre minden nap 12:00 és 14:00 óra között, vacsorára 18:00 és 21:00 óra között várjuk vendégeinket.

Reggeli

A reggeli, mint legfontosabb étkezés esetében is fontos szerepet játszik a friss alapanyagok használata és nagy hangsúlyt helyezünk az egészséges kínálatra. A LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior standardjainak megfelelő reggeli büfén belül megtalálható a melegétel sziget látvány pulttal, a hidegétel sziget, a vegetáriánus választék, a friss pékáruk, sütemények, gyümölcsök, stb.
A büfé kínálatán felül igény szerint lehetőség van friss melegételek megrendelésére.
A Vendégek választását segíti a büféasztalon elhelyezett reggeli étlap, melyen 4-5 féle meleg étel szerepel, pl.: ham & eggs, omlett, francia toast. Kívánságra, térítés ellenében kontinentális szobareggelit is felszolgálunk.

Ebéd

Ebéd alkalmával Vendégeink választhatnak a’ la carte étlapunkról.

Vacsora

Panziós étkezéseink keretén belül létszámtól függően a vacsora büfé jellegű vagy 4-fogásos menü. Büfévacsora esetén szakácsaink segítik Vendégeinket az ételválasztásban és a szervírozásban.

Azon Vendégeink, akik nem igényelnek panziós ellátást az esti étkezések során természetesen a’ la carte étlapunkról választhatnak vagy igény esetén a helyszínen is dönthetnek a félpanziós vacsora mellett.

BOR KONCEPCIÓ

Borlapunk összeállításakor az volt a célkitűzésünk, hogy a mai irányzatok megjelenítése mellett hosszú távon időtálló, az étlapunkon kínált ételekhez szervesen kapcsolódó, illeszkedő széles szortimentet állítsunk össze, biztosítva azt, hogy itt is lehetőleg mindenki megtalálja a számára megfelelő bort.

Borlapunkon már a borok csoportosításánál is eltértünk kicsit a hagyományostól, a borok jellegét is leíró főcsoportokat alkotva, ezzel is segítve a könnyebb eligazítást és választást. Igyekszünk minél nagyobb számban biztosítani egy-egy pohárral is rendelhető borokat, lehetőséget kínálva arra, hogy egy vacsora alatt többfajta bor is megízlelhetővé váljon.

Képzett felszolgálóink nemcsak a borok szakszerű felszolgálását végzik el, de igény esetén segítenek a borválasztásban is.